Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ukojenie 17:05, 03 lis 2016

Do góry
Phantom zupełnie inaczej zakwita.
Ma wielkie kwiaty, ale wszystkie od razu z płatkami.
Mam dwa przy tarasie.
Ogród Mirelli 16:58, 03 lis 2016

Do góry
Mirelka, wiesz, se mam buki dawyck purple.
Ale one wcale nie mają bordowych liści.
Uwielbiam ich listki wiosną, a teraz wybarwiają się na kolor miedziany.
Gdybym miała miejsce, posadziłabym cały szpaler takich buków.
I zobacz u szefowej. Na ostatnich stronach pokazała buka kolumnowego, co ma 25 lat. Cudny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:46, 03 lis 2016

Do góry
Łuki, przed baronem masz przywrotnik, czy to żurawka?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:17, 03 lis 2016

Do góry
Kolumnowe buki mam dwa. Akceptuję ich wielkość za 25 lat
Twój śliczny.
Ogródek Iwony II 12:01, 03 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

O tak, zdrowie
Z ostatniej mojej wizyty u lekarza: narzekam na moja nogę, co stłuczona od tygodnia mnie boli. Proszę lekarza o znalezienie przyczyny, dlaczego się przewróciłam, dlaczego nie miałam czucia w nodze ...
Na co lekarz zadał mi pytanie: Ile pani ma lat?
Po mojej odpowiedzi stwierdził: No, 18 to nie jest, a chciałaby pani skakać, jak osiemnastka...

Szybko mnie wyleczył z nadziei

To zabłysnął na tym wykładzie pewnie go nie było dasz radę i oby to sie nie powtórzyło ... może szybciej dobry rehabilitant by wiedział?
Ogródek Iwony II 09:25, 03 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tak Mireczko. To taka jesienna rabatka Ten duży krzew - to forsycja. Jeszcze nie umiem jej dobrze ciąć. Po wiosennym cięciu, gdy przekwitła, wypuścipa takie długie baty. Nie wiem, czy na nich będzie kwitła ...
Za Marcinkami posadziłam 4 hortensje ogrodowe. Dwie od Ciebie, sadzonki od siostry i mój zeszłoroczny prezent.
Mam nadzieję, że będą tam miały zacisze
Iwonko jeśli forsycję przycięłaś po.kwitnieniu to na nowo wypuszczonych batach zakwitnie.wiosną nie tnij jej do kwitnienia.Ona kwitnie na zeszłorocznych pędach tak jak tawuła co u ciebie kwitnie na biało.Ją też tnij tylko po kwitnieniu majowym potem już nie .
Malutki pod lasem 08:22, 03 lis 2016

Do góry
Aniu, właśnie wczoraj schowałam do domu pelargonie.
Przyda się instrukcja sadzonkowania. Zwykle robiłam później.
Tylko zapominam potem o podlaniu ...
Chyba doniczki w skrzyneczkę wsadzę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:04, 03 lis 2016

Do góry
Reniu, jeszcze inny temat: możesz mi pokazać szpaler z cisa przy garasu, jak wygląda po roku?
Cięłaś go?
Kiedy?
Jak gęsto sadziłaś?

Ogródek Iwony II 07:54, 03 lis 2016

Do góry
Danusiu, bo z nas takie typy

Gdyby nam się z zasady nie chciało, a znam też takie osoby, nie zakładalibyśmy naszych ogrodów. Byłoby nam wszystko jedno. Niektórym "nie przeszkadza" brzydkie otoczenie.

Ostatnio narzekałam, że w weekend chłopaki zrobili bałagan w kotłowni. Odpowiedzieli mi, że to tylko kotłownia.
A dla mnie to taka sama część domu, jak reszta. Ja tam chodzę. A rzucone niepotrzebne kartony mnie denerwują. Choć do pedantów nie należę

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:40, 03 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Też o tym myślałam. Chyba dlatego, że tam, gdzie prosto - jest bardzo wąsko.

Podoba mi się miejsce na ławkę. "Wada" przerodziła się w atut
właśnie taki miałam cel by znaleźć motywację dla istnienia tego ronda
Ogródek Iwony II 07:37, 03 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Zmarznięta dziś grzałam się przy kaloryferze
Nie chciało mi się nawet odpalać laptopa.
Już w łóżku siedzę sobie z lapkiem, co do mnie niepodobne, hi, hi

Iwonko widocznie organizm potrzebuje trochę odpoczynku. Choć czasami łapię się na tym, że człowiek nie potrafi bezstresowo poleniuchować i ma wyrzuty, co można by w tym czasie zrobić.
Ogródek Iwony II 07:27, 03 lis 2016

Do góry
Tak Mireczko. To taka jesienna rabatka Ten duży krzew - to forsycja. Jeszcze nie umiem jej dobrze ciąć. Po wiosennym cięciu, gdy przekwitła, wypuścipa takie długie baty. Nie wiem, czy na nich będzie kwitła ...
Za Marcinkami posadziłam 4 hortensje ogrodowe. Dwie od Ciebie, sadzonki od siostry i mój zeszłoroczny prezent.
Mam nadzieję, że będą tam miały zacisze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:01, 03 lis 2016

Do góry
Też o tym myślałam. Chyba dlatego, że tam, gdzie prosto - jest bardzo wąsko.

Podoba mi się miejsce na ławkę. "Wada" przerodziła się w atut
Ogródek Iwony II 06:44, 03 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dziękuję Ewo
To teraz mój ulubiony widok. Zaskakujące, jak niepozorny kawałek ogrodu jesienią zachwyca kolorami

Ten kawałek ogrodu jest śliczny. Marcinki pięknie kwitną, hortensje i rozchodniki.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:33, 02 lis 2016

Do góry
Trochę nieudolnie, ale może ktoś rozpracuje to lepiej:

Ze ścieżki znika koło, choć wcale nie musi...
Evergoldy poszerzyć rabaty, by wypłynęły, jak Jankosia radzi na drugą stronę.
Linię trawnika wytyczyć, jakby to były 2 nakładające się na siebie koła...
Hortensje - te białe kropki dać wtedy po łuku ...
To czarne - mogłoby być miejscem na ławkę, murek, lub coś nawiązującego do ścianki i to zatopione w kuleczki bukszpanowe (żwirek? ) po obu stronach ścieżki ...
Ścieżka nie powinna oddzielać dwóch rabat, zakątków, tylko jakby przechodzić przez całość. Na ten moment ścieżka dzieli, a nie tworzy całości ...
Chyba świdośliwa mi się zgubiła, ale oczywiście zostaje na miejscu i pozostałe drzewa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:00, 02 lis 2016

Do góry
To chyba na ten moment najlepsze wyjście ...
Ogródek Iwony II 22:57, 02 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Iwonko
Głowa do góryWszystko będzie dobrzeZdrówko najważniejsze
Mój buczek też się pięknie przebarwił

O tak, zdrowie
Z ostatniej mojej wizyty u lekarza: narzekam na moja nogę, co stłuczona od tygodnia mnie boli. Proszę lekarza o znalezienie przyczyny, dlaczego się przewróciłam, dlaczego nie miałam czucia w nodze ...
Na co lekarz zadał mi pytanie: Ile pani ma lat?
Po mojej odpowiedzi stwierdził: No, 18 to nie jest, a chciałaby pani skakać, jak osiemnastka...

Szybko mnie wyleczył z nadziei

Ogródek Iwony II 22:51, 02 lis 2016

Do góry
Berbery admiration - ogniste przyjął barwy.

Powinnam poczekać ze zdjęciem na lepszą pogodę, ale nie wiem, czy taka będzie, a za chwilkę listki opadną ...

Kochani, jesienne przemęczenie sprawia, że już pora spać. Macham więc wszystkim zbiorowo, jutro zajrzę na wasze wątki, jeśli mi się tylko uda
Ogródek Iwony II 22:46, 02 lis 2016

Do góry
Wbrew pogodzie - kwitnie rudbekia. Wysiała się przy tarasie, choć jej koloru tam nie planowałam. Ale teraz mnie nie ma w ogrodzie, więc sobie pięknie poczyna, nie zważając na pogodę:

Towarzyszy jej naparstnica. Totalny misz-masz kolorystyczny, ale jesień mamy przecież

Tu wyszła nieostro, ale to dowód, że teraz. Wiatr miotał roślinkami i tak wyszło nieostro ...

Ogródek Iwony II 22:40, 02 lis 2016

Do góry
I wiecie co mnie jeszcze denerwuje? Niemoc. Oczekiwanie. A czas niemiłosiernie goni.
Patrzę na ten niedokończony kawałek mojego ogródka i myślę sobie: Mogło już być. Trawniczek, uruchomione ciurkadełko, pergola, ... Ale nie jest. I tak do wiosny muszę dalej patrzeć i uczyć się cierpliwości

Ale wiosna już niedługo, a jak przestanie padać, na dachu będzie leżała blacha. A ja z radości, że podłoże zostanie uwolnione od desek, łat, kontrłatów, piasku, cementu i blachy - obiecałam całe podwórko wygrabić
Buczek nr 2 zaczyna się przebarwiać. Tulipanowiec też ma piękny kolor
Na wiosnę wysiejemy trawę i zrobimy ścieżkę do kącika grillowego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies