Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 11:04, 03 lis 2016

Basilikum napisał(a)
Mirella jak wpiszesz w google Amanogawa Herbst to znajdziesz troche jesiennych fotek tego drzewa

Dzięki - wygooglowałam i sprawdziłam. Typowo jesienne przebarwienie
MirellaB 11:06, 03 lis 2016

anbu napisał(a)
Mirellko co ja czytam, chcesz drzewa?
Hi hi u Ciebie z drzewami to tak jak u mnie z kfffioutkami

Ania hi hi masz rację Nadal nie jestem przekonana co do drzew, ale myślę. Tyle ich co w poprzednim domu to mieć nie będę, więc trauma odnośnie grabienia i odkurzania liści mi tutaj nie grozi
MirellaB 11:08, 03 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)

Hmm...u mnie jest po prostu żółta, nic specjalnego.

Własnie w goglach sprawdziłam i taka jest pomarańcz-żółty. Zwykłe jesienne przebarwienie, ale ja lubię te kolorki
Mixtoorka 13:41, 03 lis 2016

Mirellko Amanogawy są cudne w okresie kwitnienia, mają też taki "lekki" pokrój. Są też niedrogie i dość popularne w szkółkach. Mi bardzo jeszcze podobały się Ambrowce Slender Shilouette - maja piękne liście klapowane i przepiękne są jesienią. Graby są piekne- jednak dla mnie to drzewa wymagające. I Jeszcze buk kolumnowy Dawick Gold albo Purple. Innych nie znam
MirellaB 14:06, 03 lis 2016

Mixtoorka napisał(a)
Mirellko Amanogawy są cudne w okresie kwitnienia, mają też taki "lekki" pokrój. Są też niedrogie i dość popularne w szkółkach. Mi bardzo jeszcze podobały się Ambrowce Slender Shilouette - maja piękne liście klapowane i przepiękne są jesienią. Graby są piekne- jednak dla mnie to drzewa wymagające. I Jeszcze buk kolumnowy Dawick Gold albo Purple. Innych nie znam

Karola wygooglowałam i ambrowiec, którego polecasz podoba mi się i buk zielony również. Czerwone drzewa odpadają.
Dopisuję do listy
Kawa 14:08, 03 lis 2016

Ambrowca kupiłam teraz
śliczny jest to fakt

Ty się mnie pytasz o drzewa? hihihi ja to ciemna zupełnie jestem jak tabaka w rogu w tym temacie Mirelko
sama mam problem z myśleniem co do czego pasuje
Iwk4 16:58, 03 lis 2016

Mirelka, wiesz, se mam buki dawyck purple.
Ale one wcale nie mają bordowych liści.
Uwielbiam ich listki wiosną, a teraz wybarwiają się na kolor miedziany.
Gdybym miała miejsce, posadziłabym cały szpaler takich buków.
I zobacz u szefowej. Na ostatnich stronach pokazała buka kolumnowego, co ma 25 lat. Cudny
UrsaMaior 17:24, 03 lis 2016

MirellaB napisał(a)

Własnie w goglach sprawdziłam i taka jest pomarańcz-żółty. Zwykłe jesienne przebarwienie, ale ja lubię te kolorki

Mirella, u mnie pomarańczu zero, nie zdążyły do końca zżółknąć i już prawie opadły. Wiosną ładne, ok, ale ze względu na jesienne wybarwienie to akurat bym ich nie typowała. Przepiękny jesienią to jest klon strzępiastokory, a nie one.
anulajda 08:27, 04 lis 2016

Amanogawa u mnie w tym roku jeszcze trzyma liście to Ci cyknęłam fotke u mnie
Mysza 15:31, 04 lis 2016

Mirelko ja wpadłam na chwilkę.
Widzę,że temat wisienki.
Wstawię Ci zdjęcie z dzisiaj.