ze 3 nie wiem, tu wszędzie?
Kwestia dobrania drzewa które "w kupie" będzie rosło i to dość szybko - liściaste, na pewno. Klon, buk? Śliwa chyba za mała do tego celu...
Witam,
Czy ktoś może mi doradzić co robić z moim miesięcznym hibiscusem.
Posadziłam go miesiąc temu w miejscu gdzie słońce było po 16, wypuścił pare kwiatków reszta pąków nie rozkwitła zauważyłam że listka zaczęły żółknąć , pojechałam do sklepu w którym go kupiłam i Pani doradziła mi żeby przesadzić go jak najszybciej w słoneczne miesjce więc aktualnie od dwóch tygodni jest w miejscu słonecznym , przesyłam kilka zdjęć ..
Małgosiu- specjalnie dla ciebie- szybki szkic zmiany rabaty z "piaskownicą" na styl Ogrodowiska Od prawej- łezka ze żwirkiem- coś w środku (?) Ławka (?) (tylko nie źródełko), przy morwie "rabata w pudrowym różu"- moja ukochana kompozycja Danusi, borówki przeniesione spod tuj na lewy skraj tej rabaty. Dalej uzupełniony ekranik z żółtego ligustra, dodatkowe dwie azalie pod miłorzębem z lewym narożniku. Co ty na to?
Jest piękny, ale ile trzeba włożyć w to pracy, ten tylko się dowie kto też ma taki, a czy ktoś mi powie że nie warto, ja powiem że warto, a nawet trzeba.
Witam
4 lata temu kupiłam hortensje niebieską(etykietka odpadła) za nic nie mogę sobie przypomnieć ,jak sie nazywala i czy dobrze o nią dbam....Od czasu zakupu nie zakwitla ani raz ,ma piękne liście ,zdrowe ładnie sie krzewi ,tylko nie kwitnie-proszę o radę ,co mam zrobić ,żeby na następny rok zakwitła
Pozdrawiam
Parę fotek.
Sadzone niedawno maleństwa - brzozy Doorenbos, derenie Elegantissima, ambrowce i grujeczniki - w przechowalni, podrosnąć mają i jadą na południe
Kot oczywiście zainteresował się i niespodzianka
Variegata bukszpany -foty na życzenie Miłki
Trawki i zjedzone przed sekunda winogrona oraz przygotowane do wsadzenia w grunt cebule w doniczkach (koszyki skończyły się wieki temu
Trawy mus koniecznie.. baron i brązowe pasują u ciebie, u mnei jeszcze rośnie goryczka co kwitnie jesienią... widać ją Maruschka trawy to siewki, ale nawet mogą tu być ..
lub taka (nazwa trawy na innym kompie) i w tle różaneczniki, jak urosną będzie miodzio