Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

eda 22:42, 21 lis 2014

Hanusia to pracowita dziewczynka każdy by chciał mieć taką w domciu
buziole Hanuś i spokojnej nocki no i miłego weekendu

hanka_andrus 23:37, 21 lis 2014

Na dzisiejszą noc trzy szósteczki u mnie wyskoczyły! Oj, żeby diabły nie chciały u mnie w nocy zło siać!

Dobranoc!
eda 20:54, 22 lis 2014

Nie nie gdzie tam u takiego aniołka a to na odstraszenie gdyby co

Kotów podobno nie lubią ha ha Spokojnej Hanuś

Dzidka 21:00, 22 lis 2014

hanka_andrus napisał(a)
Z 1 krzaka pigwowca zawsze zbieram 2 kosze owoców, ...
Jak chcesz wykorzystać owoce, to jutro szybko pozbieraj, bo mróz idzie, a przemarznięte, do niczego.

Koniecznie i ja muszę zerwać pigwowce.
A co robisz z pigwowca i dzikiej róży?
hanka_andrus 21:21, 22 lis 2014

Dzidko,strona wcześniej-pigwowiec, rajskie jabłuszka,dzika róża, berberys- zalane syropem cukrowym. Dodatki do herbatki, lub samodzielne pitko.
hanka_andrus 21:22, 22 lis 2014

Edus, Dziękuję za kotki i Lenusię. Buziaczki, Śpię dobrze -no, może troche chrapię.
Dzidka 21:26, 22 lis 2014

hanka_andrus napisał(a)
Dzidko,strona wcześniej-pigwowiec, rajskie jabłuszka,dzika róża, berberys- zalane syropem cukrowym. Dodatki do herbatki, lub samodzielne pitko.

Haniu, nie dopatrzyłam, że pomiędzy jabłuszkami są i inne owoce.
A z dzikiej róży wyłuskiwałaś nasionka?
monteverde 21:28, 22 lis 2014

hanka_andrus napisał(a)

Czego tam nie było!
Berberys,dzika róża, rajskie jabłuszka, pigwowce- Wszystko poszło do słoików na zimowe witaminki.Zalane syropem cukrowymi zapasteryzowane.
U sąsiadki leżałoby na ziemi i gniło, a u mnie - wykorzystam zimą na poprawę kondycji. Swojej i domowników.

Haniu ale pychotki aż ślinka mi poleciała pozdrówka
hanka_andrus 22:07, 22 lis 2014

Nasion z dzikiej róży nie wybierałam. Już są podasuszone. A Pan Duńczyk ,ten od tych tabletek różanych twierdzi ,że całe nasionka trzeba wykorzystywać, najlepięj takie suche zmielić. Ja w mielenie się nie bawię, ale taka herbatka z dodatkiem to na to samo wychodzi.
Na "bolenie w kolanach" ponoć najlepsze.
I on propaguje dziką różę z Pomorza mojego. No to korzystam, co mam darmowe, a nie po 60 złotych kilka tableteczek + chemia.

Spokojnych snów i na jutro błękitnego nieba.

an_tre 22:42, 22 lis 2014

hanka_andrus napisał(a)
Nasion z dzikiej róży nie wybierałam. Już są podasuszone. A Pan Duńczyk ,ten od tych tabletek różanych twierdzi ,że całe nasionka trzeba wykorzystywać, najlepięj takie suche zmielić. Ja w mielenie się nie bawię, ale taka herbatka z dodatkiem to na to samo wychodzi.
Na "bolenie w kolanach" ponoć najlepsze.
I on propaguje dziką różę z Pomorza mojego. No to korzystam, co mam darmowe, a nie po 60 złotych kilka tableteczek + chemia.

Spokojnych snów i na jutro błękitnego nieba.

Dzięki Haniu za ten energetyczny obrazek
błękit nieba...potrzebne nam takie widoki jak za oknem buro o mglisto
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies