Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje ogrodowe marzenia... 12:54, 24 paź 2014

Do góry
hura wreszcie znalazłam kabel od aparatu.więc parę zdjęć wam wrzucę.
Wrzesień w Żelazowej Woli.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:39, 24 paź 2014

Do góry
U mnie wszystko już szare i brzydkie, nie ma co pokazywać. Ale mam jeszcze to...
Może kiedyś będzie jak u Marzeny w O...!

Trzmielina oskrzydlona w stanie dzikim na obrzeżach naszej działki.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:34, 24 paź 2014

Do góry
Obiecany żywopłocik grabowy.
Na słupki z butelkami (nasz znaki graniczne), brak kancika i inne krzywizny nie zwracamy uwagi)

Po prawej stronie rosną brzozy w szpalerze. Niedawno podsadziłam trawą, bo nie miałam co z nią zrobić. W oddali widać rabatę półokrągłą. W zamyśle jest, by zostawić ścieżkę przy żywopłocie grabowym prosto w dół. Zbiegiem czasu nasadzenia na rabacie ją przysłonią i bedzie takie tajemnicze przejście)
Życie w wiejskim ogrodzie 12:34, 24 paź 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Napis na doniczce brzmi " Turzuca morrowa (biało obrzeżone liście)"

Też kocham takie opisy.

U nas to norma. Kupiłam już kilka "Hortensji ozdobnych"

Oto zdjęcie

Tego się właśnie obawiałem Może to być wszystkim Ja chyba nie pomogę Możesz jeszcze zapytać Madżeny bo ona je ma ale tak w tej doniczce to będzie ciężko Jak posadzisz ją do ziemi to na następny rok musisz obserwować jak będzie się zachowywać Czy będzie mieć rozłogi czy będzie zwartą kępą i oczywiście jak zakwitnie to będzie wszystko wiadomo
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:33, 24 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

No to czas na zakupy Kasiu

obiecalam sobie ze w tym roku juz NIC nie kupie
Życie w wiejskim ogrodzie 12:30, 24 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Mój najpiękniejszy kwiatuszek

Patrząc po oczkach to wesoła jak tatuś Nie dziw, że oczko w głowie

Resztę poprzeglądam na wyrywki innym razem. uciekam.. miało być pół godzinki..
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:25, 24 paź 2014

Do góry
Śliczny Formujesz go jakoś, bo bardzo gęsty? Po kształcie liści widzę, że to jakiś inny niż u mnie, bo moje liście mają bardziej zaokrąglone.

Część moich dębów ma wiosną czerwone przyrosty i to o tych mówiłam "czerwonolistne". Teraz większość wygląda u mnie niestety tak (w tym roku niczym nie pryskałam):

Mam jednego, całkowicie zdrowego, z takimi dziubatymi liśćmi i teraz przebarwia się na czerwono. On zostanie u nas na pewno.
Życie w wiejskim ogrodzie 12:22, 24 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Kocham takie sytuacje gdzie producent nie podaje pełnej nazwy albo pisze ogólnikowo Najlepiej zrób zdjęcie to może dojdziemy do tego czym ta morrowa jest

Miłej lektury

Napis na doniczce brzmi " Turzuca morrowa (biało obrzeżone liście)"

Też kocham takie opisy.

U nas to norma. Kupiłam już kilka "Hortensji ozdobnych"

Oto zdjęcie

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:15, 24 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Aniu Monte - mały jest przepocieszny to fakt, ale psotnik też z niego będzie. Na szczęście jak mówię NIE i grożę paluchem to robi w tył zwrot od storczyków i kwiatków.. co nie zmienia faktu, że szybko o tym zapomina Storczykowe okno zawalone doniczkami i nisko nad podłogą... nie mam gdzie ich przestawić.. musi sie nauczyć, że nie wolno. Tak samo z oczkiem. Innej opcji nie ma. Moje okno... będzie w TV

Taka rola babci, kochać i mądrze wychowywać, to, że dziecku czegoś się nie pozwala nie znaczy że się go nie kocha, właśnie, że się je kocha nie można na wszystko pozwalać, zaprocentuje to wszystko w przyszłości, a okno i storczyki masz śliczne, podziwiałam jak miałam przyjemność być u Was
Ogród wyrozumiały 12:14, 24 paź 2014

Do góry
I ..

Ogród wyrozumiały 12:12, 24 paź 2014

Do góry
I po .....

Ogród prawie romantyczny 12:12, 24 paź 2014

Do góry

To jest jedna kwitnie na biało a ta druga ma piękne liscie u mnie nie kwita
Ogród prawie romantyczny 12:12, 24 paź 2014

Do góry

To jest jedna kwitnie na biało a ta druga ma piękne liscie u mnie nie kwita
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:10, 24 paź 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
a ja wybieram wszystkie

No to czas na zakupy Kasiu
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:08, 24 paź 2014

Do góry
Jola - doktorat z wnuczkowania można zrobić.. trza na uniwersytet trzeciego wieku sie zapisać.. moje opinie na temat wychowywania dzieci zostawiam dla siebie..bo mogę podpaść tu i tam.

Asia - z tym cieplej to nie zawsze, bo ja ten typ co potrafię walnąć jak łysy włosami o glebę.. tak ciut mało we mnie dyplomacji Będziesz mogła powiedzieć.. ale sama nie jestem pewna czy oby na pewno warto się przyznawać do mnie.. Starałam sie poważnie, ale z moim charakterkiem to sama sobie nie wierzę.

Nikita - ja już odliczam do wiosny... ogrzewanie eM włączył, ale i tak mi zimno...

Koniec przerwy pora sie wziąć za coś innego.

Więcej fotek z dziś nie mam... bo zamarzałam.. i stwierdziłam, że szaro buro i do niczego.
Co się stało kwiatom ... 12:07, 24 paź 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Pociemniało, poszarzało - jesień jak to tak
Jesień jak to tak...
Dwa stopnie na plusie Brrrrr
Róże jeszcze mają nadzieję że się rozwiną

Mirella rh Ci teraz kwitnie? jaki to?
Ogród wyrozumiały 12:07, 24 paź 2014

Do góry
U mnie się wypogodziło,ale co z tego jak pomocnik nie dotarł...normalnie trafia mnie.
Zrobiłam zdjęcia swojej rabatki

Przed....

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:01, 24 paź 2014

Do góry
Ta zaznaczona rabatka jest zrobiona w tym roku, wsadziłam tam pęcherznice z nadzieją że szybko urosną i zasłonią mi trochę wejście do kotłowni i cały ten rozgardiasz, ale teraz tak patrzę i jakaś taka biedna ta rabatka, mogłam tam może wsadzić jakieś tuje które będą cały rok zielone?
Co się stało kwiatom ... 12:00, 24 paź 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Ok, jak rozszyfrujesz moją, to ja rozszyfruję Twoją

A to nie jest świerk Acrocona? Mirella pięknie w ogrodzie, no i jeszcze różyczki kwitną
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:55, 24 paź 2014

Do góry
Syla napisał(a)
takie mam widoki z ogrodu zimowego ... na zdjęciach nie jest wyraźnie, światło się odbija ...

Obejrzałam wszystkie fotki i twierdzę, że czas zaprosić Maję do ogrodu jest ślicznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies