Aniu, trawka tylko miejscami jest taka ładna...niestety większa cześć "trawnika"to wjazd do garażu i co roku na wiosnę muszę dosiewać bo wygląda jak pobojowisko.
O przepraszam, kwiatki wiosenne mam co roku A to nie wiedziałam, że Jola zachorowała na różyczkę
Coś tam z drugiego ogrodu będę pokazywać. Można powiedzieć, że skończyłam tam sprzątanie po 5 latach totalnego zaniedbania ogrodu...Możesz sobbie wyobrazić co tam było...Tony liści, mech na wszystkim co tylko mógł obrosnąć, trawniki zachwaszczone tak, że nie widać trawy, żywopłoty brabantowe całe w szyszkach i sypiące się z suszu...jednym słowem obraz nędzy ale zostały mi jeszcze tylko elementy drewniane do pomalowania i zaczynam obsadzanie rabat
Martuś, od tygodnia temperatury utrzymują się powyżej 10 st. i cały czas piękne słonko. Ogród poczuł, że to już wiosna
U Ciebie również słonecznie czy znajdujesz się na tej drugiej półkuli Polski gdzie zimnawica?
To są właśnie plusy i minusy zakupów grupowych
Do zo. Ciekawe, czy rozbudowali już szkółkę wg zapowiedzi... chyba zadzwonię do nich jakos w tygodniu - czy brać termosy i kanapki, czy mają już jś kawiarnie na miejscu
Biały wianek miałam odmalować ale stwierdziłam że może na jakiś inny kolor no i wybrałam fiolet bo takie tonacje lubię w swoim ogrodzie. Kwiaty kleiłam 2 dni bo stale czegoś mi brakowało. No ale musiałam coś wykombinować bo zimowy na drzwiach to chyba już nie bardzo.
Wkleiłam 3 jajka i jest wiosenno wielkanocny. Potem jajka wyrwę i będzie wiosenny. Aż najdzie mnie znowu ochota na zmianę.
Jaja lepić będę. Już pokazałam eMowi co chcę osiągnąć i powiedział mi jak zrobić betonowe świeczniki do ogrodu jak ma Polinka. Więc będę lepić póki mam wenę bo jak mi przejdzie to utknę jak Ty
i jeszcze zdjęcie przy słoneczku zrobione ... posiedziałby przy kawce
a to zetne na jeżyki nie wiedziałam, jakoś nie pomyślałam, dzięki za cenne informacje przezimowały genialnie więc myślę, że nawet jeżyki im nie zaszkodzą
the beatles-ów ściałam mocno bo wyglądały po zimie bardzo kiepsko
wielkie dzięki! jeszcze się u mnie nie utrzymuje wielkie dzięki, bo jedni piszą, że stosujemy maksymalnie do 12 st., a inni właśnie, że jak jest powyżej 12. Zatem czekam Pozdrawiam