Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

polinka 16:56, 26 mar 2017

Och jak ja lubię cisy
Zagajanka 18:39, 26 mar 2017

Poli, ja je chyba zaczelam lubic jak zobaczylam Twoje, zakupione u Stefana w zeszlym roku No i Asi Nawigatorki kompozycja z miskantami mnie urzekla, wiec zmałpuję se trochę, a co
_Martini_ 19:25, 26 mar 2017

Zagajanka napisał(a)
Martynko, tak ta nowa rabata to glownie pod rozanke, no i troche kulek bukszpanowych i traw tez tam bedzie.

Wiesz co? To oprócz tej oczywistej pracy podziwiam umiejętność zaplanowania nasadzen. To już wyższa szkoła jazdy Będę siedzieć na płocie i podglądać Twoje poczynania. A róże masz już zamówione?
Zagajanka 20:35, 26 mar 2017

Wiesz co ja tę rabatkę to w listopadzie zaczęłam planować.
Z pomocą koleżanek z O. stanęło na kształcie koła, a co tam miało być, to od samego początku było wiadomo heheh - wszystko jak zawsze się rozbija o róże. A ze do róż pasują buksy, trawy i szałwia, to za duzo myślenia nie było

Kilka już mam tam posadzonych, a jeszcze mają dojechać z jednej szkółki. Czekamy...

Dzisiaj M. się zlitował i ukończył 1 połówkę rabaty. Ściagnietą darń poukładał na przedpłociu sąsiada - zawsze to lepiej niż taka zwykła trawa pastewna.

polinka 20:49, 26 mar 2017

Zagajanka napisał(a)
Poli, ja je chyba zaczelam lubic jak zobaczylam Twoje, zakupione u Stefana w zeszlym roku No i Asi Nawigatorki kompozycja z miskantami mnie urzekla, wiec zmałpuję se trochę, a co

Ha,ha Jak to można sie wzajemnie nakręcić
Już nie wspominając o wianku...

Do zobaczenia za dwa tyg.
_Martini_ 20:56, 26 mar 2017

Janka, ja głupia myślałam, że Ty zrywasz tam pod sam murek to tym bardziej intryguje mnie taki kształt centralnie na srodku trawnika. To raczej spora zmiana w ogrodzie. Będzie się działo
asiak 21:00, 26 mar 2017

Ale będzie pięknie Janeczko
Zagajanka 22:11, 26 mar 2017

polinka napisał(a)

Ha,ha Jak to można sie wzajemnie nakręcić
Już nie wspominając o wianku...

Do zobaczenia za dwa tyg.

To są właśnie plusy i minusy zakupów grupowych
Do zo. Ciekawe, czy rozbudowali już szkółkę wg zapowiedzi... chyba zadzwonię do nich jakos w tygodniu - czy brać termosy i kanapki, czy mają już jś kawiarnie na miejscu
Zagajanka 22:16, 26 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
Janka, ja głupia myślałam, że Ty zrywasz tam pod sam murek to tym bardziej intryguje mnie taki kształt centralnie na srodku trawnika. To raczej spora zmiana w ogrodzie. Będzie się działo

No bez przesadyzmu

Ma byc jakoś tak:

Myślałam najpierw o elipsie, ale za duzo miejsca zajmowała, wiec bedzie koło. Ewentualnie kiedyś się skoryguje w stronę poszerzenia
Zagajanka 22:17, 26 mar 2017

asiak napisał(a)
Ale będzie pięknie Janeczko

Moze kiedyś
na szybki efekt nie liczę, ale po trochę do przodu idziemy...