Witam, wpadam tu czasem zobaczyć co się dzieje Bardzo mi się podobają zmiany w ogrodzie. Tarasik wyszedł fajnie, dobrze, że został powiększony i bardzo ładny jest ten kolorek szary. pozdrawiam
Pierwsza podobna do Hot Papaya (jak będzie wysoka i ma coś za krótkie dolne płatki) jak niska to może Cranberry Cupkace.
Jeżówka biała - White Double Delight , a być może Merinqe..one takie na początek są niezbyt pełne i nie białe... trzeba poczekać aż sie bardziej rozwinie
Różowa - to może Pink Double Delight
Ale z jeżówkami trudno oznaczać.. bo zmieniają sie bardzo nawet w obrębie gatunku. I ja znam to co mam A gatunków tyle, że .... ale jak mix to raczej będą takie odmiany niezbyt wyszukane i nie super nowości.
a tak dziś
a na wiosnę będzie juz super - wiem, bo mam szpaler sadzony dwa lata temu
Na bajzelek nie patrzymy, bo będzie dopiero rabata robiona na wiosnę... a po "budce" sąsiadów widać dlaczego priorytetem był żywopłot (powodów było jeszcze kilka, ale to już inna bajka)
zakwitły zimowity...już maślałam, że po nich,
były zdeptane przez robotników,
podsypalam je kompostem i podlałam kilka razy i żyją
za rok będą silniejsze
No fakt, takie tam buraczki, selery i fasolka. ktoby na nie zwracał uwagę. Pospolitość.
Chwaściory do zdjęć same włażą, kadrować trzeba. No i przez to może wieczorem co wstawię, Zobaczę co z tego pstrykania nada się.Narazie w ogrodzie hałda pozostałości po ogórkach i cukinii,Kompostownik nie już nie mieści -układam na wolnym miejscu luzem , do zwiędnięcia. A to dopiero początek.
Pięknie ten różowy hortensjowy misz masz wygląda! Ładnie się wybarwiły, u mnie niestety przypalone słońcem i brzydkie brązowe. Chociaż i liście jakieś żółte więc nie wiem czy to nie grzyb. I na bukszpanach u mnie też zaraza szaleje! A dopiero co zaczęły wyglądać
Grażynko jakie piękne grzybki ja jeszcze rydza nigdy nie znalazłam maślaki zbieram na moim trawniku i pod sosną a w lasach ogólnie podgrzybki i prawdziwki
Grażynko zdróweczka życzę i buziaki
A ogródek masz taki czyściutki moje zimowity przesadzone szału nie mam przyszły rok będzie lepszy
Hihihi a wiesz, że doszlam do wniosku, że wcale nie musi biały
Ok, rabata VIP zostaje tam gdzie była
Widziałam na jednym zdjęciu fajne drzewo na pniu, ma takie sercowate liście, co to za drzewko może być?
ps.Zdjęcie zaraz usune, proszę go nie cytowac
W tle moja elektrownia wiatrowa. Niestety po 3 latach testów sprzedana do Gdyni gdyż nasze warunki pogodowe były nieodpowiednie i zwróciła by się może za 20 lat