O jak miło, kolejna miłośniczka wszelkiego kwiecia
Witaj Wiktorio ? O tej porze cieszą nas wszystkie letnie klimaty, ja też już zaglądam do takich zdjęć, robię kolejne plany i poddaję się błogim marzeniom Jeśli podoba Ci się u mnie to zapraszam, zaglądaj
Szeroki problem szkodniów nadal u mnie istnieje, niestety. Dotychczas walka przegrana ale nie poddaję się Też tak myślałam, że te duże dziury to mogą być piżmaka, bo wiem, że w okolicy działają.. Od wody do rabat, gdzie znajduję dziury jest około dwudzistu, może więcej metrów. Nie wiem czy one na tyle oddalają się od wody.
Tak, mam miłki W sprzedaży można spotkać Eragrostis spectabilis i E.trichodes. Mam obie. Niższa i z bardziej wybarwiającymi się wiechami jest E.spectabilis. Rozrasta sie dość wolno (u mnie ), tworzy kępy, nie rozłazi się. Wiosną staruje dość wolno, ale szybciej niż mistanty i piórkówki. Ozdobna staje się dopiero pod koniec lipca, najlepiej prezentuje się ogląda pod słońce Jest to jednak trawa jesieni.
Witaj Aganiu Na forum jest tak dużo ogrodów, trudno do wszystkich trafić. Miło mi, że mój ogród znalazł się na Twojej trasie i obrarzłaś go tak hojnie pochwałami
Na emisję trzeba będzie jeszcze czekać, mają przyjechać drugi raz, nie wiem kiedy.
W sprawie kiścieni też taką mam nadzieję i właściwie to ostatnie, lekkie zimy do tego mnie zachęciły. Jednak w moim regionie i tak duże mrozy są dość często więc będę je musiała dobrze zabezpieczać.
Mariolu, utknęłaś u mnie i ja też gdzieś utknęłam
M.Hardy mam dopiero od wiosny więc jeszcze nic o niej nie mogę powiedzieć.
Trawy z bylinami to jest to mnie najbardziej wciąga. Przez ostanie lata zgromadziłam trochę i jednych i drugich, w miarę je poznałam i teraz pozostaje mi tylko realizować swoje plany.
W najbliższych sezonach mój ogród bedzie stawał coraz bardziej zatopiony w trawach, taki obieram kierunek
Danusia ---- powiedz mi co wyciepać a co zostawić bo jak przez tę zimę nie poprawię tzn nie zaplanuje jak należy to będę przesadzała i przesadzała te rośliny i ciągle bedzie zle To słoneczna rabata przez cały dzień i nie mała. 3m na 4,5 Jak byś zerknęła byłabym bardzo wdzięczna
Ja chcę zrobić ta tuje 3 razem na prawo zblić i ściankę tarasu zasłonić buksami od o tuj w lewo zostawić buksiki na nożkach te 3 zostawić pawia stożek Po lewej dać no i nie wim dalej nic trzmieliny i trawki za dużo Pozdrawiam