Grażynko jakie piękne grzybki ja jeszcze rydza nigdy nie znalazłam maślaki zbieram na moim trawniku i pod sosną a w lasach ogólnie podgrzybki i prawdziwki
Grażynko zdróweczka życzę i buziaki
A ogródek masz taki czyściutki moje zimowity przesadzone szału nie mam przyszły rok będzie lepszy
Hihihi a wiesz, że doszlam do wniosku, że wcale nie musi biały
Ok, rabata VIP zostaje tam gdzie była
Widziałam na jednym zdjęciu fajne drzewo na pniu, ma takie sercowate liście, co to za drzewko może być?
ps.Zdjęcie zaraz usune, proszę go nie cytowac
W tle moja elektrownia wiatrowa. Niestety po 3 latach testów sprzedana do Gdyni gdyż nasze warunki pogodowe były nieodpowiednie i zwróciła by się może za 20 lat
Pozwolę sobie ponowić post
Co to może być? Objawy pojawiają się na forsycji, funkiach i innych. Najbardziej charakterystyczne są te jasne plamki (wg mnie zdarte powierzchnie). Podłużne dziury występują tylko na niektórych liściach host.
Na odpędzeniesmutków, dziś wizytacja ogrodowa. Po 10 dniach nieobecności- ogrodu nie poznałam,wilgoć i ciepło w sam raz dla chwaściorów.
Ogrodowe pozyski już w domu, ostatnie prawie pomidory, i brzoskwinie. Zaczęłam rwać winogron do pojedzenia. No i wysyp malin. Oj,jest roboty i tam i w domu.
Anek przedogródek godny pozazdroszczenia ,bardzo ładnie skomponowany
Anek a nie kusiło Cię aby pod murkiem domu dac żółte żurawki?????
buziaki ,i nie zazdroszcze papierów bo sama ich nie znoszę
Muminek wynagradza wszystkie smutki co za pogodne dziecko,całuski
Witam wszystkich forumowiczów
Co prawda nie zakładam trawnika już ale planuję to zrobić w przyszłości. Teraz chcę wyrównać teren koło budowy domu. Nie chcę popełnić błędu, tak aby w przyszłości mieć wymarzony soczyście zielony trawnik. W związku z tym że nasza działka nie jest równa i musieliśmy obniżyć fundamenty, od strony drzwi tarasowych (prawa strona działki) została warstwa ziemi, którą musimy zebrać i wyrównać nią lewą stronę, tak by nie było żadnych skarp. Moje pytanie odnosi się do tego w jaki sposób to zrobić najlepiej, by nie zmarnować tej lepszej ziemi.
Chciałabym na końcu tej rabaty posadzić żywopłot z cisa, aby odgrodzić cześć gospodarczą ogrodu. Poza tym zrobiło by się ciszej na placu zabaw córci.
Co o tym myślicie?
Przejście wzdłuż domu byłoby zachowane, bo "ścieżka" jest wokół domu.
Na widocznym odcinku jest około 3,5 metra. Co ile powinnam posadzić cis i najlepiej jakiej odmiany, żeby szybko zarosło?