anka_
13:15, 29 lis 2014

Mariuszu już mi się szare komórki grzeją.

Takie rozwiązanie dużo by sprawę ułatwiło.
Attraction też piękna. Czy jak założę, że posadzę kłącza powiedzmy co 1,5m to będzie dobrze? I zakładam na razie, że na tą głębszą półkę idą same lilie?
Mariuszu mam świadomość, że ten staw nie będzie samoobsługowy. Nie chciałabym tylko, żeby po pół roku okazało się, że mam pół hektara szuwarów nie do opanowania. Dla mnie ogromnym utrudnieniem jest to, że ja zdecydowanej większości tych roślin nie widziałam na oczy. Opierać się mogę jedynie na doświadczeniu innych. Zatem do stawu laxmanii, a oczeret jeziorny Albescens w donicy do oczka.
No nie wiem, czy moje oczko wyjdzie piękne, ale spróbujemy. Z listy "stawowej" wykreślony.
Trzymam za słowo. Bardzo cenne są rady kogoś kto siedzi w temacie.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams