a co byscie mi doradzili na te skarpe przy schodach gdzie rosna dwa szmaragdy a pod nimi nizej klon palmowy czerwony i jakis stary jalowiec plozacy chyba tamarisiflora ktory mysle wyrzucic bo po ogrodowisku juz nie moge na niego patrzec? a rabate z trzma brzozami zaprojektowalam w immym miejscu pod murem tez tak by wygladala na sucho tylko mysle ze 3 mi nie wejda i nie wiem czy 2 nie beda glupio wygladaly?co ile jesadzic i co o tym myslicie miskant pod stricta/rosnie juz duza ok 3,5 m/ to varegiatus a dalej ml potem rozplenica i cyprysik tez rosnie ok 2,5-3 m?
Mirella sumak faktycznie piękny ale niezbyt "grzecznie" się zachowuje
trawa to prawdopodobnie trzcinnik ostrokwiatowy kupiłem z przeceny jako NN w ubiegłym roku
Kasia liczyłem że go okiełznam jednak był sprytniejszy , zapora była do głębokości prawie 70cm a odrosty i tak przeszły
są sprawy w naturze nad którymi nie mamy władzy
*** Aniu, ładnie pokazałaś niebo, i ogród Twój jesienny, kolorowy, pewnie gościowi też się spodobał.
U mnie sporo kolorów, ale one tak nie cieszą jak te wiosenne. Pozdrawiam.
Clematis otwiera jeszcze pąki.
Róża ciągle kwitnąca.
Motyli mnóstwo na marcinkach i rozchodnikach.
tak, ta jest taka mało wybijająca się z tła[ w porównianiu do czerwonych, bordowych, cytrynowych], ale cały jej urok w liściach. Mam podobną do niej, ale nie jest taka urokliwa jak ta wcześniejsza
czyśćca big ears miałam w rajskim wykładał mi się trochę trawy faktycznie bardzo duże trzeba rozsądnie kupowac bo jak takie wysokie rosną to tylko do dużych ogrodów