Jak tak bardzo chcesz mieć róże wzdłuż ganku, to tyko okrywowe może takie jakie ja mam, one nie chorują, ścinasz jak przekwitną, zawsze jakieś inne gałązki kwitną i tak ta różyczka kwitnie bezustannie, mogłabyś ją jeszcze podsadzić bordowym rozchodnikiem, lub dąbrówką i miałabyś kolorową śieżkę, albo żywopłot z niskiego berberyska np. admiration.
tak wyglądają moje różyczki
a np. tutaj je znajdziesz http://rozaria.pl/roze-okrywowe-lovely-fairy
Magda - pomyśl, czy rzeczywiście chcesz żywopłot liściasty, czy jednak wolisz całoroczną przesłonę od ulicy? Obeliski moim zdaniem, żeby wyglądały ładnie, muszą być posadzone jako odrębne drezwa, w odpowiednich odstępach. Wtedy za nimi powstanie dziura... Danusia pewnie doradziła takie ustawienie, jak w ogrodzie z lustrem. Widziałaś foty z drugiej części? Wrzucam Tobie buki z tamtego ogrodu:
Bardzo ciekawy wątek fajnie jest zobaczyć zmiany jakie nastąpiły w naszych ogodach. To i ja przedstawię metamorfozę mojego ogrodu.
tak było rok temu
po
wiesz to ona urośnie i to szybko, ja bym ją włączyła do rabaty, bo potem będzie pół metra przejścia pomiędzy nią a rabatą, a jak ja włączysz takim językiem w rabatę to możesz tam zrobić fajne nasadzenia i zasłonisz te odpowietrzniki(?) i nie będzie ich widać od wejscia. Tak naprędce maznęłam o co mi chodzi
I specjalnie dla Przemka zdjęcie posadzonych w sobotę cisów i brzózek, ale robione pod słońce i w deszczu w związku z czym nie można było wyjść i dobrze się ustawić, może później wstawię lepszej jakości
Dzisiaj bardzo deszczowy taras
a na nim 3 hortensje ogrodowe, które mocno przyciełam w zeszłym roku jesienią w związku z czym kwiatków praktycznie 0. No cóż jeszcze wiele ogrodowych wpadek przedemną, ale roślinki zdrowe, liście mają piękne zielone
I znowu nowa koncepcja - ta znowu wydaje mi się lepsza od poprzedniej ale nie wiem czy w dobrym kierunku idę. Help!
Uświadomił mnie Luki ile kosztuje rohan obelisk i spadłam na ziemię
Zresztą ta poprzednia zbytnio zdewastowała projekt Danusi. Popcarol zapraszam po radę, chętnie posłucham co o tym myślisz.
3 metry to dość dużo, poniżej na zdjęciu wiaderko stoi 2 od serbów, (tylko proszę nie patrzeć na te chwastowisko i na to przyjdzie kolejka ) a za płotem widać jak rosną sosny i są to młode drzewa
wątek Kasi już znalazłam zaraz się wczytam, ok będę Cię wywoływać w razie potrzeby, dziękuję