Dziękuje raz jeszcze zaprzemiłą wizytę
To jaka róznica zaszła pomiędzy poprzednim rokiem a stanem bieżącym jest powalająca - tzn. rok temu tez było pięknie ale teraz jest dopieszczony każy zakątek. Piękny dom i piękny ogród i... piękni właściciele
Dziękuje za spotkanie i wklejam foty pamiątkowe.
Na początek to co rok temu jeszcze nie było... a więc co powstało na wpływu ogrodowiska
Kapitalnie wkomponowane lustro na ścianie
Dziś wizyta w idealnie dopieszczonym ogrodzie Grażynki.
To jaka róznica zaszła pomiędzy poprzednim rokiem a stanem bieżącym jest powalająca - tzn. rok temu tez było pięknie ale teraz jest dopieszczony każy zakątek. Piękny dom i piękny ogród i... piękni właściciele
Dziękuje za spotkanie i wklejam foty pamiątkowe.
Na początek to co rok temu jeszcze nie było... a więc co powstało na wpływu ogrodowiska
Kapitalnie wkomponowane lustro na ścianie
ja tez wolę często na prosto ale na prosto to zrobi się ściana długa i wysoka ok 50-60 cm wzdłuż domu.
Te schody jeśli już będą wystawać to na 50 cm czyli powstanie taka wnęka bo akurat takie szerokości są płyty tarasowe.
Ponieważ wejściowe są asymetryczne i wystające to pomyślałam że konsekwentnie i przy tarasie powinno się coś zadziać.
Przed chwilą wrócilismy ze Skierniewic.
Zmęczeni troszkę ale zadowoleni bo i pogoda dopisała, humorek był wyśmienity, a zakupy udane.
A za rok jedziemy ponownie
A mnie miło też. Nadrabiam rzadkie wpisy ilością obrazków.
Po śliwkach wspomnienia się zatarły, wczoraj zjadłam ostatnią brzoskwinię. Winogrona są w dużej ilości, w tym całkiem nowe dwie odmiany, posadzone wiosną w 2013, okazały sie być też pyszne i nabierają słodyczy.
Wiesz, że ja też nie sprzątam, ale zaprawdę powiadam Ci, białe agastache będziesz wyrzucać i wyrywać, nie tylko przesadzać.
Popatrz jak fajnie wyglądają teraz ośmiały z astrami.
Oprócz kwiatków zanabyłam też 2 donice W sklepie wydawało mi się że są bardzo podobne do tej prawie czarnej - okrągłej. No ale nie sa! A okrągła dostała kulkę bukszpanową, niestety po podelwaniu hortensji nawozem dostała jakieś białawe naloty.
Witam serdecznie wszystkich ogrodowiczów :* , mam na imię Alicja i jestem bardzo wdzięczna, że mogę do Waszego grona dołączyć i dzielić się z Wami moimi troskami z moim mini ogródkiem, ponieważ jestem w tych tematach nowicjuszką, ale czytając Wasze posty zaszczepiliście mnie tym hobby i dziękuję Wam za to, oraz pozdrawiam i życzę miłego wieczoru <3 To jest właśnie mój mini ogródeczek i moja mama, która podziwia moją tegoroczną hortensje
Mariola, jasne że zaglądać, ale ja tak raz na tydzień raczej coś zapodaję. Tym bardziej dziekuję, że mnie odnajdujesz.
Jeśli maczałam palce w Twoich pragnieniach ogrodowych, to się tym bardziej cieszę z tego "maczania".
Coś dla Ciebie, czyli "od frontu".