Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:18, 06 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Moje kolejne ulubienice. Ah lubię ten busz. Tylko chyba się nie doczekam, az żwyopłocik z cisa będzie idealny...

Co patrzę na to foto to widzę plagiat jaki popełniłam mimo woli... bo nie sugerując sie wogle tym widokiem (zapomniałam o takim istnieniu..sorki, ale ja tak mam).. mam prawie tak samo... może ludzie kiedy ze mnie będą Miałam trawy z którymi nie wiedziałam co zrobić i wciepałam pod kulki trzmielinowe.. tylko z przodu mam kostrzewę..
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:06, 06 wrz 2014

Do góry
nieszka napisał(a)
Zrobiłam zdjęcie, które mocniej obejmuje całość i obok świerka srebrnego mam jeszcze jedną tuję. Jakby tak ją przesadził w miejsce hortensji a obok świerka który i tak potrzebuje więcej miejsca dać coś innego???

Ja bym właśnie tak zrobiła Przesadź tę tuję do reszty. Będzie to lepiej wyglądać. W ubiegłym roku przesadzałam tuję 2-metrową i przyjęła się. Wykop tylko jak największą bryłą korzeniową, dodaj dobrej ziemi i dużo podlewaj. Nawet zimą, gdy bezśnieżna.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:06, 06 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Niestety susza dała się we znaki ogrodowi. Co nieco uschło, co nieco wyroso ponad miare. Ale tego mogłam się spodziewać.

Niestety, w przetworach, oprócz zamrażarki, nikt mnie nie wyręczy.
Wolą kupić gotowce, a nie robić. Ja niestety z dawnej szkoły, i co jest przerabiam. Ograniczam natomiast sadzenie wszystkiego, pozostając przy przyprawowych.
Wszystkim troskliwym duszom dziękuję serdecznie, i tu oświadczam, że krzywda mi się nie dzieje.
Oderwanie od kompa tez dobrze robi naoczy.

A propos oczu, czy widzicie to co ja?

Ja widzę dziewczynkę

Widzę, że lubisz jeździć na południe .... może kiedyś wybierzecie kierunek Bieszczady
Kubusiowo II 09:40, 06 wrz 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A my przed samym rozpoczęciem roku byliśmy w Kubusiowie i nazbieraliśmy troszkę grzybków Zaraz Ewelina będzie krzyczeć, że "Jej" grzyby wyzbieraliśmy

Moje jak moje, ale na pewno mojej siostry - "pazura".
W tym roku nie mam czasu na jeżdżenie, ale siostra ryje w lesie lepiej niż stado dzików i wydrapuje wszystko spod ziemi niemalże, więc mówimy na nią pazur
Będziecie jeszcze na grzybkach?
Mój nowy stary ogród 09:32, 06 wrz 2014

Do góry
Tymczasem w ogródku....

Moje zmagania ogrodowe 09:29, 06 wrz 2014

Do góry

i vanilka, moja nowa ukochana (teraz już bardziej wybarwiona)

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 09:28, 06 wrz 2014

Do góry

nowy nabytek jeżówka "Pinokio" (nazwa jest inna, ale nie mogę etykiety znaleźć i tak sobie skojarzyłam )

Ogród Eli 09:26, 06 wrz 2014

Do góry

miłego dnia dla wszystkich
Moje zmagania ogrodowe 09:26, 06 wrz 2014

Do góry
Gosiu, już je i to nadrabia za dni, w których była na diecie. Całe szczęście, że trafiliśmy na dobrą panią weterynarz. Okazało się, że nie ma pewności czy hodowca ją zaszczepił i odrobaczył (w książeczce są naklejki, ale bez podpisów i pieczątek na co wcześniej nie zwróciłam uwagi), bo była siedliskiem robali i dlatego nie chciała jeść. Dla pewności powtarzamy szczepienia, ale już z jedzeniem nie ma problemu.
Jagoda, również pozdrawiam
Gosiu Margo, witaj u mnie, daj sobie spokój z lekturą, przejrzyj zdjęcia. Jeśli chodzi o matę, to nie jestem z niej zadowolona, po roku jest dużo dziur, bo jednak nie wytrzymała wiatrów na mojej górce. Po zimie planujemy założyć maty bambusowe/wiklinowe, bo i są bardziej eleganckie, a i tej nie będziemy ściągać tylko na nią położymy, to może tak szybko ich wiatr nie połamie.
Alinko, moje rozchodniki nie dostają żadnych nawozów ani kompostu, czasem gdzieś kapnie na nie trochę florowitu przy okazji podlewania innych roślin i jakoś rosną w tej glinie, więc może faktycznie nie potrzebują "ulepszaczy".
Bożenko, Tara jest kochana i dzieci za nią przepadają. Musimy jeszcze bardzo pilnować Karola, bo nie należy do zbyt delikatnych dzieci i ciągle by ja nosił i przytulał, co psina niekoniecznie akceptuje. Początkowo trochę nam uciekała przez wolne miejsca między przęsłami, ale już powoli przestaje się mieścić i nie będę się już martwiła, że ucieknie jak pójdziemy do szkoły.

Nawet nie wiecie jaką radość sprawiają mi Wasze wpisy, mam w szkole nowy przedmiot i dostałam wszystkie sześć klas, co wiąże się z poświęcaniem więcej czasu na przygotowanie się i kompletnym brakiem czasu na cokolwiek innego. Kinia pierwszy tydzień w szkole rewelacyjnie zniosła, wczoraj miała 4 lekcje, ale za Chiny nie chciała wracać do domu i jeszcze 2 godziny została na świetlicy (śmieją się że ma to po mnie, bo tez zawsze ostatnia wychodzę ze szkoły). Karol dziś mnie budził o 7 czy możemy już iść do przedszkola, także też lubi spędzać tam czas. M troszkę mi się psuje z kręgosłupem, za dużo rzeczy chce robić sam i teraz wychodzi. Tara nie odstępuje mnie na krok, uwielbia się bawić i spać przy berberysie(!), którego musiałam przesadzić w inne miejsce, bo jeszcze go podgryzała.
Cebulki już wsadzone, niby tak dużo zamówiłam na nową rabatę wzdłuż płotu, ale jakoś mało wyszło i jutro na targach będę musiała dokupić.

Zdjęcia z 24.08

jakiś ptaszek lubiący podjadać czarny bez
Ogród Eli 09:25, 06 wrz 2014

Do góry
Ogród Eli 09:23, 06 wrz 2014

Do góry
Ogród Eli 09:20, 06 wrz 2014

Do góry
wrzoście z janiny, fajnie , że kwitną ale co ja potem z nimi zrobię, żeby kwitły wiosna?

wrzosy

skromny zakup
Ogród Eli 09:16, 06 wrz 2014

Do góry
na szybciutko wrzucam kilka fotek i zmykam bo cudna pogoda

Świerk Inversa 08:56, 06 wrz 2014

Do góry
Nie boję się cięcia ale wolę się upewnić bo już nie dorośnie. To ciachnąc to odstające po lewo? Ale chyba nie teraz tylko na wiosnę?
Ogródek Iwony 08:28, 06 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

coraz ładniej u Ciebie
Ogródek Iwony 08:25, 06 wrz 2014

Do góry
Padł mi aparat, więc fotki z dzisiejszych prac i przed i po pokaże później.
Miłego dnia wszystkim.
A zapomniałam pokazać wczorajsze zakupy na rabatkę, którą dziś będę robić:
Irga szczepiona na nodze (kiedyś miałam płożącą, pięknie przebarwiała się jesienią. I te korale na niej )

Wrzosy. Na razie 10 sztuk w dwóch kolorach. Mój synek miał udział w wyborze ich spośród 30 odmian, które zastaliśmy w szkółce
Ogródek Iwony 08:21, 06 wrz 2014

Do góry
Moje róże kupione tydzień domu wprowadzają mnie w cudowny nastrój. Pięknie kwitną, aż się chce wyjść na taras. Tutaj też posadziłam stipy od Joasi
Ogródek Iwony 08:17, 06 wrz 2014

Do góry
Tutaj posadziłam moje zawilce. Rano mało kwiatków było rozwiniętych, a zdjęcia robiłam o poranku

I szerszy widiok na rabatkę. Pojawią się jeszcze berberysy bagatelle albo admiration przy bukszpanach, a na pustym poletku dalej myślę o różach okrywowych. Ale do wiosny mam czas z decyzją.
A te trawki mój M przytachałz wyprawy na grzyby. Powiedział, że jak mi się nie będą podobać, mogę wyciachać. Dałam im szansę. Ta z lewej ładny ma pokrój.

Ogródek Iwony 08:13, 06 wrz 2014

Do góry
Od Joasi dostałam sadzonki stipy. Dziękuję Joasiu

Ale zastanawiam się, czy ich nie dać za bukszpany? Co sądzicie?
Cały rok w ogrodzie 08:11, 06 wrz 2014

Do góry
Co roku trafia do mojego ogrodu jakaś dalia, z daliami mam kłopot, bo nie mam warunków do przechowywania.
Dalia 2014

Jako że to już schyłek lata, kwitną chryzantemy, mam takie ulubione, pomponikowate, w ciekawym różowo-wrzosowym kolorze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies