Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 19:01, 04 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Sebek czy Ty wiesz, że ja mam jeszcze 50 tulipanków do posadzenia i 30 szafirków? Przynajmniej te za wczesnie nie wylezą

Chyba te 30 szafirków dokupilas albo znalazłaś, bo wcześniej o nich nie pisałaś Znając Twoją wprawę 30 minut i po sprawie
WilczaGora 19:17, 04 lis 2014

Sebek napisał(a)
Wreszcie coś czego nie było - krokus jesienny

Hortensje ogrodowe ładnie się wybarwiły - po raz pierwszy od nie wiem kiedy Zawsze po pierwszym przymrozku nadawały się tylko od oberwania

krokusikiem mnie zaskoczyłeś
a moje hortensje....delikatnie do sprawy podchodząc..."miodowe"
gusiarz 20:10, 05 lis 2014

Sebciu - te ciasteczkowe paluchy razem z Kacperkiem robiłam ... można jeszcze dżemem posmarować w okolicach amputacji
Sebek 20:53, 05 lis 2014

Mmmmm - brzmi apetycznie
gusiarz 21:01, 05 lis 2014

Ale jaki efekt wizualny!
alinak 19:38, 06 lis 2014

Ło matko o jedzeniu piszą a ja zapomniałam o kolacji....ogrodowisko mnie wykończy ...znowu musze wziąć urlop od kompa . proszę dokładnie Agnieszka ..a może do ciebie wpadnę .

Sebek ja proponuje fotki na zaś rzucać na pendriva , to jest dobry sposób .
tulipanki dzisiaj jeszcze dokupiłam ..mmmmm miodzio same nowości . kurcze jeden to wygląda jak karczoch . w sumie 50 st.a co myślisz o gigantach czosnkach w tych kulach bukszpanowych ...kupiłam 7szt. ale zastanawiam się czy znowu nie zaciapię .a dopiero egzemplarze usuwałam
Sebek 19:47, 06 lis 2014

gusiarz napisał(a)
Ale jaki efekt wizualny!

W to nie watpię Ciekawe jaka byłaby reakcja dzieci, które w Halloween przyszły by po cukierki, a Ty byś wyskoczyła z odciętymi palcami Pewnie jak na filmie Wardęgi z zombie Swoją drogą świetne, ale nie chciałbym doświadczyć na sobie takiego ataku

Pozdrawiam serdecznie zaglądających i zostawiam brzozy rosnące po blokiem - u mnie w ogrodzie niestety nie mam na nie miejsca, ale w Katowicach zaglądają mi do okna, więc kocham jak własne

Sebek 19:47, 06 lis 2014

Sebek 19:54, 06 lis 2014

alinak napisał(a)
Ło matko o jedzeniu piszą a ja zapomniałam o kolacji....ogrodowisko mnie wykończy ...znowu musze wziąć urlop od kompa . proszę dokładnie Agnieszka ..a może do ciebie wpadnę .

Sebek ja proponuje fotki na zaś rzucać na pendriva , to jest dobry sposób .
tulipanki dzisiaj jeszcze dokupiłam ..mmmmm miodzio same nowości . kurcze jeden to wygląda jak karczoch . w sumie 50 st.a co myślisz o gigantach czosnkach w tych kulach bukszpanowych ...kupiłam 7szt. ale zastanawiam się czy znowu nie zaciapię .a dopiero egzemplarze usuwałam

Same nowości? Będziemy mieli co podziwiać wiosną Ja cebul już niet - mam inne wydatki

Czosnki w kulach bukszpanowych niby by powalały, ale biorąc pod uwagę ich zasychające liście nim zdążą zakwitnąć wkopałbym je w byliny U mnie tak były posadzone w zeszłym roku, jak kwitły powalały, a bylinówka pochłonęła ich brzydkie liście, że niemal w ogóle widać ich nie było Liści, nie czosnków - bo one są rzeczywiście gigantyczne

Chyba, że posadzisz je w donicach, a po kwitnieniu wyjmiesz je z ziemi i tyle U mnie położenie nogi w rabacie graniczy z cudem, więc o doniczkach nie ma mowy

Też idę zrobić kolację, bo od tych amputowanych paluchów zrobiłem się głodny
alinak 20:07, 06 lis 2014

no ja też zmykam ...dzięki . a pamiętasz jak Marzena zrobiła - obcięła zaraz liście jak żółkły i spokój .lece jeszcze do niej