Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:17, 19 wrz 2014

Do góry
Wcieło więc jeszcze raz... Wrzucę tu zdjęcia będzie łatwiej.
Aspirn rose nie ma lekko rózowych płatków?

Mata przeciw chwastom 20:17, 19 wrz 2014

Do góry
Bierze się motykę lub inny sprzęt, np widły szerokozębne, pieli, a potem nie dopuszcza żeby chwasty się wysiały. Jak to opanujesz już nigdy nie będziesz miała problemu z chwastami. I luzik, tylko potrzebna jest systematyczność i odpowiednie przygotowanie rabat przed sadzeniem.

Mata przeciw chwastom 20:16, 19 wrz 2014

Do góry
Tutaj klepisko

https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom?page=22

Tutaj kolejny dwoód jak to mata chroni przed chwastami

https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom?page=29

Jestem ogrodniczką z 40- to letnim doświadczeniem i lubię pracę w ogrodzie, i nawet jak będę miała 2 hektary to szmaty nie położę i nigdy nie miałam, choć poprzedni ogród był o wiele większy.

Nigdy w Anglii w żadnym ogrodzie nie widziałam szmaty a jedynie 20 cm spróchniałego obornika lub kompostu lub innej ściółki.

Jak to się ma drogi "ogrodniku" Marcinie do Twojej estetyki ze szmatą i rosnącą na niej jasnotą zaduszającą rośliny? Pokaż kochany jak to ślicznie jest u Ciebie i jak tam posadzisz cebule tulipanów? Pokaż, a nie osądzaj za szczucie kogokolwiek, najpierw poświęć czas (ja go właśnie poświęcam na to żeby Ci pokazać Twoją głupotę i lenistwo i brak dbania o zdrowie roślin i ogrodu. ale nie szczuję, piszę że kładź sobie i pochwal się wynikami i ślicznym ogrodem skoro tak pisałeś.

Moja bajka 20:15, 19 wrz 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu fala żurawkowa coraz piękniejsza Groszki jak zwykle Buziaki

Fala żurawkowa jest już ukończona . Myślałam, że się nie uda w tym roku, ale jednak . Niektóre żurawki muszę nawet podzielić, bo takie smoki, tylko trochę się boję, że coś źle zrobię i więcej im zaszkodzę. Zobacz Gosiaczek jakie te dwie są już wielgachne. Aż się proszą o podzielenie
Ogród cichy i przytulny 20:09, 19 wrz 2014

Do góry
Oj, na urodzinki wpadłam Wszystkiego najlepszego i zdrówka życzę. Sto lat

U BusyBee w ogródku... 20:07, 19 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Jeszcze parę fotek...

\

no proszę jak cudownie!
Jak długo masz te rudzielce - turzyce?
Ogród cichy i przytulny 20:04, 19 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Asiu, wszystkiego najlepszego życzę, zdrowia, spokoju i pogody ducha i żeby Twój ogród był coraz piękniejszy, chociaż nie wiem, czy to jeszcze możliwe, skoro już teraz jest doskonały
Buziaki zostawiam i kwiatki

Oj Agnieszko za życzenia ciepłe ślicznie dziękuję a ogród musiałabyś zobaczyć ten "doskonały". Zapraszam, to po drodze na południowe wybrzeże morza Bałtyckiego . I za dalje dziękuję.
Miłego, spokojnego weekendu
Ogród cichy i przytulny 19:59, 19 wrz 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Asieńko najlepsze życzenia URODZINOWE ,niech spełniają sie wszystkie Twoje marzenia zdrówka i wielu chwil spędzonych na ławeczce z Rodziną
Kwiatuszki i buziaki ode mnie i mojego M

Jagódka, jeszcze raz serdecznie dziękuję za pw, życzenia,kwaitki i zdjęcia - buziaki dla Ciebie i Męża i dla Wnuków
Róże piękne i Twoje
Pomysł na ogród 19:58, 19 wrz 2014

Do góry
witaj dawno nie widziany gościu

dzięki za wszelkie rady bardzo uważnie je przestudiuję
i nawet w jednym elemencie się już zgadzamy - to żurawina
nawet już oglądałem bardzo ładne sadzonki - duże i dorodne

Ogród cichy i przytulny 19:58, 19 wrz 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Przyłączam się do życzeń - wszystkiego najlepszego, niech spełnią się Twoje marzenia

Iwonko dziękuję pięknie
A co za piękny kwiatek - wiem, że znam tylko nie pamiętam jak się nazywa?
Pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:55, 19 wrz 2014

Do góry
Milka dziękuję i za życzenia i że do mnie wpadłaś z chęcia niesienia pomocy.
A rabata to m.in. ta poniżej. Pod jodłą, którą musieliśmy podciąć pokazało się poletko dość spore - cień, cień i jeszcze raz cień. Na obrzeżach trochę słońca od wschodu. Później cień od domu i stodoły sąsiada
To tam posadziłam parzygło, trzmieliny (dwa kolory żółto-zieloną i niebiesko-kremową. Na obrzeżach jest bukszpan, różaneczniki i kiścień.
A tyły goludkie
Ja lubię jak jest gąszcz i nie widać ściółki czyli Twoje rozwiąznie mogłoby być dobre

Milka czy jeżeli znajdziesz wolny czas może masz jeszcze jakąś propozycję roślin do tego kąta
Dziekuję
Ogród cichy i przytulny 19:54, 19 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
O, wpadłam na urodzinowe życzenia, więc i ja życzę 100 lat w zdrowiu i szczęściu
Asiu, masz fotkę, gdzie to twoje miejsce do obsadzenia?

Milka dziękuję i za życzenia i że do mnie wpadłaś z chęcia niesienia pomocy.
A rabata to m.in. ta poniżej. Pod jodłą, którą musieliśmy podciąć pokazało się poletko dość spore - cień, cień i jeszcze raz cień. Na obrzeżach trochę słońca od wschodu. Później cień od domu i stodoły sąsiada
To tam posadziłam parzygło, trzmieliny (dwa kolory żółto-zieloną i niebiesko-kremową. Na obrzeżach jest bukszpan, różaneczniki i kiścień.
A tyły goludkie
Ja lubię jak jest gąszcz i nie widać ściółki czyli Twoje rozwiąznie mogłoby być dobre

Milka czy jeżeli znajdziesz wolny czas może masz jeszcze jakąś propozycję roślin do tego kąta
Dziekuję
Dwa ogrody 19:51, 19 wrz 2014

Do góry
hura! do jutra! Wkleję moją pomponellę - nie zauważyłam żeby taka otwarta i sama kiedykolwiek była??? ale rosarium to pewne źródło, prędzej moja to nie ta

daj znać to usunę
Ogród cichy i przytulny 19:50, 19 wrz 2014

Do góry
Asiu, wszystkiego najlepszego życzę, zdrowia, spokoju i pogody ducha i żeby Twój ogród był coraz piękniejszy, chociaż nie wiem, czy to jeszcze możliwe, skoro już teraz jest doskonały
Buziaki zostawiam i kwiatki
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:46, 19 wrz 2014

Do góry

Jak ja lubie takie subtelne piękno! Niby nic....a jednak....dziękuje za tak,przyjemne obrazki!
Ogródek Anity 19:37, 19 wrz 2014

Do góry
Dzisiaj obsadziłam donice na schodach.....mistrzynią kompozycji nie jestem.....ale lepsze to niż puste donice

Nie mogłam sie oprzeć malutkim dyńkom może trochę halowenowe ....ale dynia to tez symbol jesieni.....ja już krem z dyni ( zupke ) robiłam w tym sezonie

I jeszcze takie w różu

Ogród cichy i przytulny 19:35, 19 wrz 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
na urodzinki się załapałam
dołączam się do życzeń, przede wszystkim duuużo zdrowia, za wszystko inne zapłacisz kartą Matercard
kfiatek

Dziękuję Martuniu za życzenia i "kfiatka"
Te życzenia są super choć czasami i za zdrowie trzeba też zapłacić
Młego i ciepłego
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:32, 19 wrz 2014

Do góry
Dzisiaj był cudowny dzień, ciepły i słoneczny.... tak mogłoby być przez całą jesień.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:23, 19 wrz 2014

Do góry
I purpury na dzisiaj
Zackochałam się w nim... ah ten kolor w cieniu i z miskantem Morning Light

Zachwycający William... Na razie całkiem dobrze sobie radzi, wiec moze za rok będzi obficie kwitł?

Jeszcze w doniczce, zakupiony prze Gabisie (wstydź się ) Darcey Busssel

I chyba się mocno polubimy - Gospel

I niespodzianka - Munstead wood chyba zacznie trzecie tłoczenie
Miejsko & sielsko 19:21, 19 wrz 2014

Do góry
Claire Austin

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies