Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:24, 25 wrz 2014

Do góry
Sto lat w zdrowiu i szczęściu, Karola!

"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:23, 25 wrz 2014

Do góry

MAm trzy do przymiarki
Taka..kurcze zapomniałam nazwę

Zebrinus

i ML

Którą wybrać?
Podoba mi sie Zebrinus. Che żeby urosła na wysokość siatki
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:22, 25 wrz 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:13, 25 wrz 2014

Do góry
duzo miejsca na nowe roslinki zycze i rózyczka dla ciebie
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 11:09, 25 wrz 2014

Do góry
Dorota123,

Dorotko kiedyś gdy serfowałem incognito po ogrodach w Ogrodowisku, to trafiłem na Twój intrygujący ogród a zwłaszcza piękną altanę, która jest chyba oczkiem w Twojej głowie - no i już wiem co Cię "korci". Ale ok, powiem Ci że ten sam model altany był "bazą" wyjściową dla mnie do stworzenia herbaciarni a inspiracją były japońskie Chashitsu. Poniżej w fotkach przedstawię ewolucję wykonanego przeze mnie mojego Chashitsu i tak pierwsza fotka ( mam wrażenie że to chyba prehistoryczna) to najstarsza jaką odnalazłem.

ps
..jak patrzę na tę fotkę to jedno mi się ciśnie na myśl o matko jaka MASAKRA! ( tego zdjęcia nie miało tu wcale być)
..potem wykonałem trzy spadowy dach, i zabudowałem naroża z papieru oraz zacząłem eksperymenty z lampami naftowymi.

..było romantycznie ale dużo pracy i zachodu z tymi lampkami.

..potem to już instalacja elektryczna w narożnikach na którą się składają takie listwy drewniane z trzema zamontowanymi oprawkami i żarówkami - wszystko to połączone jest kablem szeregowo w całość. Co daje nam że przy zepsuciu się jednej żarówki pozostałe nadal świecą.

..jak widzisz proste rozwiązania tu zastosowałem.
No i lampa wisząca

..i wyszło tak:

po zmontowaniu i jedna z pierwszych fotek po uruchomieniu oświetlania.
A poniżej fotka w szacie zimowej:

..a na chwilę obecną wygląda tak:

Dorotko -myślę że uzyskałaś ode mnie wyczerpującą odpowiedż z mej strony na Twoje pytanie to na tyle. No i wiesz - musisz mieć na uwadze jedno,że elektrykiem to ja nie jestem a z fizyki to miałem naciąganą tróję, zaś jakieś schematy instalacji do dziś czytać nie umiem i dla mnie to wielka magia. Do dziś mam że jak próbuję coś naprawić z elektryki w domu - to potem pół dzielnicy światła nie ma ( hi,hi) - taki ze mnie elektryk.

pozdrawiam
Jan
Ogrodowa symfonia 11:08, 25 wrz 2014

Do góry
Sabina76 napisał(a)
Aniu, wrzucam moje pierwsze rozchodniki
Rozchodnik nr 1 - Kobieta z ogrodniczego mnie zachęciła do kupna, ale nadal jestem na nie.

Rozchodnik nr 2 - mój typ. Będą takie jeszcze dwa.

Sabinko, mi bardzo podoba się ten pierwszy. Dlaczego Ty jesteś na nie?
Ten drugi mam. A ten co mam na froncie, ten duzy, to jeszcze inny.
Pozdrawiam
Dogonić marzenia... 11:07, 25 wrz 2014

Do góry
Z lawendą:

z carexami:

Oj chyba z lawendą nie...

Sama sobie odpowiadam Oj niedobrze...
"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:04, 25 wrz 2014

Do góry
Kulki sa według mnie duże i ładne

1 wersja z limką przy furtce, stożkiem z bukszpanu i z cisa. Na końcu rabatki jest berberys MARIA, który będzie przesadzony

A tu wersja bez stożka cisowego ale wtedy myślę, że przydałoby sie coś wyższego, może jakieś drzewko szczepione takie do wysokości siatki?
W spadku po dziadku... 10:50, 25 wrz 2014

Do góry
Bywało i tak w nawiązaniu do murków

"Niezdecydowana ogrodniczka" 10:47, 25 wrz 2014

Do góry
Drzewka są wysokie , trochę bławe pewnie dlatego, że młode, Jeden ma czubek trochę pęknięty bo był zgiety przy pakowani. Chyba go skrócę?

KRYS - Zamówienie z linka od Popcarool na tej stronie:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/871-owocowowarzywnoozdobny-balagan-czyli-o-tym-jak-wcisnac-kolejna-roslinke-do-mojego-ogrodka?page=1655

Ogrodowe przygody 10:40, 25 wrz 2014

Do góry
W spadku po dziadku... 10:36, 25 wrz 2014

Do góry
Bywało jednak gorzej...

albo ciężko powiedzieć...

Ale ciągle bez szaleństw

W spadku po dziadku... 10:23, 25 wrz 2014

Do góry
Kasztanwiec też poszedł do nieba. zdominował wszystko co tam posadzone

Temu tylko coś lata brakło na rozwinięcie skrzydeł

Mój wymarzony ogród 10:15, 25 wrz 2014

Do góry

Czytam sobie Magdo twój wątek i trafiłam na post Małgosi. Małgosia zwizualizowała to, czego ja dotychczas nie potrafiłam określić. Chciałam geometrycznie, a jednocześnie klasycznie. Małgosiu, jesteś wielka!!!!
Przepraszam Madziu, że zwracam się do Małgosi w Twoim wątku
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:14, 25 wrz 2014

Do góry
Synek, smaragdy i borówki

Ogród prawie romantyczny 10:14, 25 wrz 2014

Do góry
na setunię

Agnieszko kolejnych seteczek romantycznego wątku
W spadku po dziadku... 10:10, 25 wrz 2014

Do góry
Gatunków roślin nie mam za wiele, jest ich dużo tyle że w ilościach hurtowych, choćby tak jak w przypadku tych rozchodników

Podwórko jest spore a po rozebraniu starego domu w tamtym roku zrobiło się jeszcze większe...
Dom był stary i drewniany ale pod spodem było tyle kamienia, że zamiast przewozić go z miejsca na miejsce, zaczełam po prostu obkładać rabaty i tak powstawały rabaty na lekkim podwyższeniu.
To trochę taka prowizorka bo murki są bez zaprawy, układane po prostu warstwami, głównie dlatego, że sam kamień jest takim najzwyklejszym piaskowcem. No i nie czarujmy się, po prostu najładniejszy nie jest krótko mówiąc

I wygląda to tak wszystko jak koszmarny plac budowy...
Życie w wiejskim ogrodzie 10:10, 25 wrz 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Przed

W trakcie Większość krzewów zmieniła miejsce i prawie wszystkie bukszpany

Przymiarki do poletek żurawkowych

Przepraszam za jakość zdjęć ale nie miałem siły bawić się w fotografa

Jutro ciąg dalszy prac Na razie to marnie wszystko wygląda

fajnie dobrałeś żurawki - wiosną będzie mega efekt jak się rozrosną bardzo ładny "burdel"
Życie w wiejskim ogrodzie 10:07, 25 wrz 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Miło mi że wspieracie mnie duchowo i trzymacie za mnie kciuki Prace powoli postępują do przodu choć wiele jeszcze przede mną do zrobienia Kręgosłup i ręce odmawiają posłuszeństwa ale czego się nie robi by było ładniej w ogrodzie

Zdjęcia przed rewolucją

W trakcie Miejsce budlei zajęły róże Red Fairy Berberysy, lawenda i datury wykopane

Przymiarki z żurawkami Prymule jeszcze do przesadzenia a tam gdzie goła zienia trawy

Widzę, że mamy podobną ziemię w ogrodzie - mój domek stoi na działce, gdzie kiedyś kiedyś było boisko - więc sam piaseczek - ojciec nawoził sporo gliniastej ziemi i obornik musowo w każdym sezonie żeby troszkę ją rozluźnić, mimo to na niektóre rośliny jest za ciężka
W spadku po dziadku... 09:51, 25 wrz 2014

Do góry
Kasztanwiec też poszedł do nieba. zdominował wszystko co tam posadzone

Temu tylko coś lata brakło na rozwinięcie skrzydeł

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies