Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:54, 19 wrz 2014

Do góry
Kasiek - niestety baron nigdy nie kwitnie.... taka jego uroda, że jest bezkwiatowy..ale czerwień włosów rekompensuje ich brak.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:49, 19 wrz 2014

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:49, 19 wrz 2014

Do góry
Gosiu moja trzmielina miała na prawde bardzo trudne życie i gdybym o nią dbał lepiej taki efekt jak dzisiaj osiągnąłbym co najmniej 2 lata szybciej

Violu żywopłotu posadzonego raczej nie pokaże bo jest na tyłach działki nie nadających się do pokazania i na dodatek ma zasłaniać krajobraz księżycowy działki mojej siostry, ale przecież najlebszy przykład żywopłotu grabowego mamy u Marzenki

Marto jak już napisałem Gosi moja trzmielina miała ciężkie życie i w niektorych sezonach nawet przycięta nie była, a po zimie 2011/12 straciła wszystkie liście i tylko moja mama ją uratowała bo ja już stałem z łopatą wbitą w ziemie... wypomina mi to do dzisiaj Na dużą kule doczekasz się zatem o wiele szybciej niż ja.
Dla udowodnienia proszę dwa zdjęcia... pierwsze z 2010 drugie z 2013

Jak widać szału nie ma, ale po tegorocznej pielęgnacji wyszła na ludzi

Sebastian u mnie we wsi w szkółce leśnej a gdy byłem wiosną powiedzielimy, że mają tylko sadzonki 10cm...ktoś chciał zataić cenne informacje.
Ja też myślałem nad wycięciem z nich czegoś ciekawego bo nadają się na to, ale miejsca by się sporo przydało. Na chwile obecną mam koncepcje na 3, aby wycinać na wzór Marzenkowych z przedpłocia.

Ewelino konkurs był i się skończył, kilka osób pogratulowało poza forum i to było miłe, nawet kilka przyszło zobaczyć.

Z samochodem bardzo się zdziwiłem, że czyste, ale od czasu wrocławskich bukszpanów woże rolke agro w bagażniku, żeby dobrze wyścielić bagażnika, a czasem całe wnętrze

Kostka jak dla mni niezastąpiona... jest jeszcze kilka wykończeń rabaty, ale tak drogich, że musiałbym wygrać w totka, a ewentualna zmiana wiązałaby się z jeszcze większymi kosztami
Rabaty muszę dokładnie przemyśleć bo zdecydowanie lepiej wyglądają większe zaplanowane z głową grupy roślin w pośpiechu zrobiłbym znowu zapewne bylinówke na której byłoby wszystko i nic

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 08:48, 19 wrz 2014

Do góry
Tadam!

Rozpoznawanie odmian róż 08:48, 19 wrz 2014

Do góry
Witam, mam takie róże od 2 lat,zupełnie bez nazwy kupione w L. za całe 5 zł. Urosły do ok. 50 cm. Kwitną nieprzerwanie od wiosny do niemal mrozów. Kwiat ma 4-5 cm. Może ktoś rozszyfruje nazwę?
Jurajski Ogród 08:45, 19 wrz 2014
Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
wrześniowe lato w Jurajskim (stan na dzień dzisiejszy, czyli 18 wrzesień):

Piękne wrześniowe dni sprzyjają.Oby cała jesień była taka.Zachwycasz swoim "Jurajskim..",ma swój klimat,który uwielbiam
Agnieszko czy to jest jarzmianka czy pysznogłówka a może jakaś inna bylinka?
Miłego dnia
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:45, 19 wrz 2014

Do góry
Skoro mowa o orlikach..... moje przeważnie takie.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:43, 19 wrz 2014

Do góry
Miłego dnia , Sylwio.

Pozostałym odwiedzającym również udanego rozpoczęcia weekendu.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 08:42, 19 wrz 2014

Do góry
Gosia...znowu seteczka następna

To przydziałowy kwiatuszek się należy Nawet dwa

Małgosiu jedziecie??? Super by było!!!

Buziaczki w wielkiej ilości
Ogród cichy i przytulny 08:36, 19 wrz 2014

Do góry
Asieńko, życzę Ci spełnienia marzeń, zdrowia, radości z każdego dnia!
Ogród prawie romantyczny 08:35, 19 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Przed domem zrobiło się kolorowo za sprawą jednorocznych aksamitek

Jest pięknie i kolorowo
Ja kiedyś posadziłam 300szt aksamitek i ślimaki zjadły mi je w jedna noc. Wszystko równo z ziemią. Dobrze, że u Ciebie jest pięknie
Miłego dnia
Iglaki na pniu 08:34, 19 wrz 2014

Do góry

Tutaj na fotkach już po pberwaniu zółtych igieł więc może się wydawać, że problem nie jest duży. Ale faktycznie nawet lekko żółte igły opadają, kiedy ich dotknę.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:26, 19 wrz 2014

Do góry
Jakiś czas temu było to około roku chyba dostałam w prezencie sosnę na pniu, piękna, gęsta. Jakoś nie mogłam jej znaleźć docelowego miejsca i była dwa razy przenoszona. Teraz stwierdziłam, że dam ją do wielkiej donicy na tarasie i podadzę wrzosami. Tak też zrobiłam. Dostała dobrej ziemi, donica z drenażem itp itd. Zrobiłam to 3 tygodnie temu. Po około tygodniu masowo zaczeły zółknąć igły. Wczoraj jak zobaczyłam to się załamałam, cała czuprynka żółta i co dotknie się igieł to kępkami odpadają. Nie wiem co z nią nie tak. Może macie jakiś pomysł ? Chcę wstawić zdjęcia ale coś mój tel nie chce współpracować z komputerem, może za chwilę się uda.
Ogród cichy i przytulny 08:25, 19 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Asiu z okazji urodzin spełnienia najskrytszych marzeń i wszystkiego co najlepsze

Ślicznie dziękuję za pamięć, życzenia i piękną kartkę
Miłego dnia Aniu życzę
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 08:20, 19 wrz 2014

Do góry
Karolinek napisał(a/original.jpg[/img

[

Tak sobie patrzę na to zdjęcie i zastanawiam:
co to za trawka ?
Co się stało kwiatom ... 08:02, 19 wrz 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Myślałam że wiesz
Na fotce Łomnicki szczyt 2634 (Słowacja)
Jesień i zima przy kominku plus dobra książka to jest to co lubię
Pokaz będzie jak nornice oszczędzą te rarytasy

Proponuję Ci przepiękną wędrówkę do Terinki
Stary Smokowiec, Hrebieniok ,Wodospady Zimnej Wody, Rainerova chata,Zamkovskiego chata, doliną Małej Zimnej Wody, Teryho chata, będziesz pod wrażeniem.
Tak było podczas mojej samotnej wędrówki, góry, chmury i ja.

o dzięki za taką fajną trasę wycieczki po Słowackiej jeszcze nie chodziłem dlatego pytałem skorzystam na pewno
Ogródek Agam 07:28, 19 wrz 2014

Do góry
agam napisał(a)

Piękne jesienne obrazy

Pozdrawiam

Moja bajka 07:16, 19 wrz 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Dziś w drodze powrotnej do domu mijaliśmy dużą szkółkę. Nie mogłam się oprzeć żeby nie wstąpić choć na chwileczkę i...

Znów uległam pokusie .

Takie same żurawki, tylko mniejsze o połowę kupiłam jakoieś 2 tygodnie temu u babuleńki na bazarku. Hosta śliczna, trawka też. Szalejesz kochana, ale takiego szaleństwa nigdy za wiele.

Dynie cudowne. W drodze z pracy widzę całe dyniowe pole. Wioem, że to pewnie takie pastewne, dla zwierzątek, ale urody im odmówić nie sposób.

Miłego dnia.
Życie w wiejskim ogrodzie 07:14, 19 wrz 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Udało mi się dzisiaj odwiedzić L i zaopatrzyłem się w czosnki Najbardziej mi zależało na tych główkowatych i już je mam Zakupy cebulowych oficjalnie uważam za zamknięte ... no chyba że mi coś jeszcze w oko wpadnie

O mały napad na L hahahahaha

Miłego dnia!!!!!
Ogród od zera 02:13, 19 wrz 2014

Do góry
Wrzucam też mój pomysł na ogród. Z boku opisane są rośliny już posadzone. Reszta czeka na wymyślenie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies