Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:50, 17 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Och Irenko! Kapitalne fotki! Nie lubię wilgoci, ale zdjęcia takiej mgiełki, nic mi na zdrowie nie szkodzi.

Chyba cały poprzedni deszcz do góry parował drzwi tak nasiąkły, że źle i ciężko zamykać, ale już coraz lepiej
teraz te królowepozdrawiam Haniu
warto je dawać w różne miejsca, a jutro dojdą te Red Dark, ciekawa jestem ich w realu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:46, 17 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne i romantyczne zdjecia z mgłą. Pozdrówka.

Cieszę się, że się podoba poranekpozdrawiam Bożenko
to dalej ranna różyczka Angela, w pierwszym sezonie psioczyłam, teraz się zachwycam, warto ją mieć....i pachnie

Dla odmiany czas na zmiany... 17:46, 17 wrz 2014

Do góry
beta napisał(a)
dziś się nudziłam i takie cosik "popełniłam"

pozdrawiam i miłego dnia życzę

piękne przestępstwo, czy czymś popsikasz, aby nie ciemniało?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:42, 17 wrz 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Tajemniczy ogród U mnie znowu burza, tym razem ulewa z gradem. To już nudne jest

Oj biednaś, całą Polska w słońcu! chyba już i u ciebie zmiana, mam nadzieję
]dzisiejsze różyczki
Nostalgia i Bonica

Fairy w trawce Elata
i ognista okrywowa, śliczna jest
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:32, 17 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Ty paskudo czekalam z Emem na ciebie ale niestety przyszło nam wychlać winko bez ciebie, oj było wesoło

Przypuszczam, że wzrok mi się poprawił bo widzę jakby w HD a właściwie prawie 3D...no...jak bym tam była

No co... Pomarzyć można,
Trawy w tle tej wymuśkanej kompozycji wyglądają nie tylko wzorowo, wręcz bajecznie.

No no... Muszę coś słodkiego zjeść.

Zakątek z fioletową ławeczką 17:22, 17 wrz 2014

Do góry
Dorotko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Miejsko & sielsko 17:08, 17 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Jolcia, nie mogę się doczekać aż Twój ogród będzie można podziwiać
ognisko... powiadasz

O jak fajowo to z wczoraj?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:03, 17 wrz 2014

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:01, 17 wrz 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Zachody słońca z winkiem u Malkul…..

Ty paskudo czekalam z Emem na ciebie ale niestety przyszło nam wychlać winko bez ciebie, oj było wesoło

W cieniu - zacieniona 16:58, 17 wrz 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Bogusiu rzeczywiście różne ja mam tę drugą jest mniej urodziwa ale też fajna Pomidorki mniamuśne moje dostały grzyba i wsio wywaliłam co by reszty nie zarażały miłego popołudnia
Pierwsza to ogrodowiskowa,Danusia przywiozła nasionka z Anglii.Druga od znajomej ogrodowiczanki.Obie maja swój urok.
Moje pomidorki już bez liści...oberwałam.

W cieniu - zacieniona 16:54, 17 wrz 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...dwie różne werbeny...
Bogusiu rzeczywiście różne ja mam tę drugą jest mniej urodziwa ale też fajna Pomidorki mniamuśne moje dostały grzyba i wsio wywaliłam co by reszty nie zarażały miłego popołudnia
W cieniu - zacieniona 16:37, 17 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

a u mnie nie ma w tym roku chwastów gdzie niegdzie jakiś pojedynczy Zbyszek już lepiej? superco nie co masz tam jeszcze kwiatowy busz a ja u siebie rozsadzam przesadzam codziennie po troszeczkupozdrówka
...też spieszę się z większymi pracami ogrodowymi i nie tylko... mam skierowanie do szpitala na operację dłoni...później już nie dam rady...
Co z tym ogródeczkiem począć 16:04, 17 wrz 2014

Do góry
Juziek zobacz lepiej trzecie tłoczenie Jasminy ,i cicho być

Ładna się robi pod warunkiem ,że deszcz nie pada

Cały rok w ogrodzie 16:02, 17 wrz 2014

Do góry
badara napisał(a)
Co roku trafia do mojego ogrodu jakaś dalia, z daliami mam kłopot, bo nie mam warunków do przechowywania.
Dalia 2014

Jako że to już schyłek lata, kwitną chryzantemy, mam takie ulubione, pomponikowate, w ciekawym różowo-wrzosowym kolorze

Łucjo, te chryzantemy są wieloletnie? Zimują u Ciebie. Jak się nazywają? Jakie mają warunki i ... jak je mieć? Przewrotnie zapytam. Ale powiedz proszę wszystko o nich.
Cały rok w ogrodzie 15:51, 17 wrz 2014

Do góry
badara napisał(a)
Chyba marna ze mnie ogrodniczka, "coś" sobie wyrosło, samowolnie, a ja nie wiem co to jest, malwa jakaś ????

...może to ślazówka?Pozdrawiam serdecznie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:32, 17 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Czy we mgle czy w kwiatach, czy nie wiadomo, o jakiej porze roku Twój Tamaryszek zawsze wygląda, jak siódmy cud świata

Dzięki mam 2, które są prowadzone jak drzewa, gorzej na jesień ze sprzątaniem, ale mimo to, lubię jemają 4kolory; jasna zieleń, róż, ciemna zieleń i złoty

maki siane chyba w kwietniu, pewnie za rok zobaczę kwiaty, ważne, ze jakieś są, bo od przyjaciółki z kanady

tu zamiast żurawek, posadziłam dużo lawend, część kupiona, część z robionych sadzonek, ciekawa jestem ile z nich przeżyje, no i oczywiście sypałam nasiona
po cięciu znowu kwitną, mniej, ale coś jest
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:24, 17 wrz 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
We mgle ogród taki tajemniczy. No miłego spotkania. A co do wyboru to głosuję za wrzosami. Są pewniejsze bo na zimę można okryć nieco. A wrzośce może załatwić wiosenny przymrozek. U mnie wrzośce już maja pąki.

U nas ostatnio co rano mgliście, ale fajnie dziś dokupiłam, mało co zostało, ależ wszyscy na maksa sadzą dzięki Zbysiu za poradę, chyba kiedyś miałam i mi wiosną wymarzły...

rozchodniki od Weroniki idealnie tu pasują, bo bardzo wysokie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:15, 17 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Trytom już nie ma , zwolnily miejsce różom

To jest piękne
Trudne pięknego początki :) 14:14, 17 wrz 2014

Do góry
Pani Danusiu,

może Pani mi pomoże z wielką rabatką, jaką założyłam na tyłach mojego ogrodu podczas zakładania trawnika. Wyznaczoną rabatkę później zmniejszyłam, bo bałam się, że życia mi nie starczy, żeby ją wypełnić Mimo, że jest mniejsza, nadal nie mam na nią pomysłu.

Mieszkamy już w nowym domu 3 rok i jak pomyślę, jakby mogło być pięknie, gdybym od razu zajęła się ogrodem, to ... ach szkoda słów Na zdjęciach widać, że na rabacie panuje bałagan, więc może streszczę po krótce, co się tam znajduje i co niedługo zniknie.

Od lewej posadziłam dwie róże chyba okrywowe, które chcę przesadzić koło tarasu, dalej piaskownica, oczywiście tylko chwilowo, dalej zaczerpnięty z Pani ogrodu pomysł na połączenie pięknych Limelight'ów z miskantem - miał być Gracillimus, ale w domu okazało się, że w szkółce był niezły bałagan i zakupiłam Morning Light

Następnie jabłonka ligol, którą tez chcę przesadzić (to pierwsze drzewko, które dostaliśmy w prezencie i posadziliśmy w najbardziej honorowym miejscu, trochę bez sensu), wszystkie tuje szmaragdy będą przesadzone do przodu, cisy wydamy ze względu na małe dzieci. Kolejny prezent to drzewo, chyba buk, może pendula - nie wiem, nie było przy nim etykietki, w każdym razie formę ma płaczącą i nie jestem jego wielką fanką - chcę go przesadzić do narożnika rabaty. Tawuły też przesadzę gdzie indziej. I tak dotarliśmy do sosny samosiejki, którą uformowałam w kształt kuli i jestem z niej bardzo dumna

Pod sosną rośnie trzmielina, marcinki i płomyki. Za sosną rosną dwie podarowane hortensje, bardzo podobne do Anabelle, ale jednak to chyba cos innego, oraz hortensja ogrodowa w kiepskim stanie. Dalej ogródek owocowo-ziołowy wytyczony w kształcie okręgu kostką granitową. Będę wdzieczna za jakiekolwiek podpowiedzi, gdyż sprawa trochę mnie przerosła, a Pan Mąż się wkurza, że ciągle coś przesadzam... Z góry dziękuję!!

Pokażę nasz ogród 13:47, 17 wrz 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies