Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z zegarem 16:11, 09 lis 2022

Do góry
Basiu, Venus to taka cicha woda. Wygląda niewinnie, a do psotów to pierwsza
Modelka

Mirka, koniecznie kup sobie Bonicę. Już było kilka przymrozków i nic jej nie rusza

Daria, No niestety, a czasami tęsknię za nudą . Psiaki najczęściej nie pozują i trudno je uchwycić, chyba że znienacka

Bożenko, Haha, wcześniej tego nie zauważyłam

Marta, bo zapomniałam o tych tujach i myślałam, że pieniek też później przyjedzie . Pluszaki dziękują ❤️
Moja sielanka 15:17, 09 lis 2022

Do góry
Wieczory coraz dłuższe więc wracam , bo dawno mnie nie było . Rok był dla mnie bardzo pracowity , bo w końcu po 15 latach pracy postanowiłam sama założyć firmę.
Oj mam dużo zaległości tak dawno Waszych ogrodów nie oglądałam .
Tu moja skarpa z września
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 15:15, 09 lis 2022

Do góry

Mirka, to specjalnie dla Ciebie wstawiam moj burdel zanim poprzycinam te suchelce bylinowe i nie tylko

WOW specjalnie dla mnie dzięki
Ja tam żadnego b…..lu nie widzę
Rośliny jak się rozrosną będzie fajnie.
Nie napisałaś czy trzcinnika dzieliłaś?
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 15:08, 09 lis 2022

Do góry
Kordina, no najgorzej jak roboty od razu nie widać na wiosnę za to będziesz mieć tulipanowe radości

Wiaan zaklinałam się, że dość nowości, ale znów wraca do mnie myśl o prosie, więc możliwe, że to nie koniec, ale to już nie będzie takie emocjonujące jak boho różanka

MartaCho ja z tych niecierpliwych więc nie będę ich dzielić już wsadzone takie - niech rosną Torty tylko dla innych robię, ale za to dla mnie upiekła w tamtym roku córka z pomocą tatusia

Mirka, to specjalnie dla Ciebie wstawiam moj burdel zanim poprzycinam te suchelce bylinowe i nie tylko

Ogród z zegarem 13:55, 09 lis 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
I bonica, bez zmian, nadal z mnóstwem kwiatów , zdjęcia są dzisiejsze.

Ta róża jest super już wcześniej jak pokazywałaś zdjęcia to nabrałam ochoty na jej posiadanie .Wiosną będę jej szukać.
Ogród Basi i Romka 13:17, 09 lis 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)

Aga poszukałam zdjęcia z zeszłego roku tego mojego drugiego, zielonego perukowca, podolski Aurea złociste liście, tak sie nazywa w doniczce przed posadzeniem, ten tak trochę z tyłu.

O właśnie, taki byłby idealny

Wstawiłam fotki pieńka i futrzaków
Ogród z zegarem 13:14, 09 lis 2022

Do góry
Zeus się pokazał, więc jeszcze pozostałe futra

Brutus

Venus i Elza
Działeczka w dużym mieście 13:12, 09 lis 2022

Do góry
z okazji zakończenia sezonu daliowego zrobiłam sobie zestawienie mojej tegorocznej kolekcji - wszystkie mi się podobały, nie miałam żadnych pomyłek i bardzo bym chciała, by wszystkie mi przetrwały. Niestety nie mam w swoich zbiorach prześlicznej Shiloh Noelle oraz Dianas Memory, które mi niestety zeszłej zimy się nie przechowały. Chciałabym sobie je dokupić na przyszły sezon, no i dodatkowo ze trzy inne odmiany ( max!!!)
Z kilku odmian świadomie w tym roku zrezygnowałam i wysłałam w świat (jedną przypadkiem ale dostanę taką samą od sąsiada), niech cieszą oczy innych ogrodników - ja u siebie bym wszystkiego nie zmieściła, dlatego postanowiłam robić ostrą selekcję.

Ogród z zegarem 13:10, 09 lis 2022

Do góry
Razem z tujami przyjechał pień, będzie postawiony na „nóżkach” (czyli odwrotnie do tego, jak leży), Zeus i kawałek Brutusa dla skali

Widać tez wielkość tujek w porównaniu z Zeusem

Rów będzie przedłużony w prawą stronę, tu, gdzie się kończy, będzie mostek.
Ogród z zegarem 13:09, 09 lis 2022

Do góry
Zrobiłam jeszcze kilka zdjęć dziś

Więcej rowu i kamieni

Te dwie tuje mam od rodziców, będą posadzone, jak już w końcu postawimy mostek na właściwym miejscu
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 11:44, 09 lis 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Dziś przyszły sadzonki trzcinnika KF z dużej sadzonki:

A tylko na nie czekałam z kontynuacją obsadzania różanki.
Wczoraj dojechała Ostnica olbrzymia

Więc dziś obsadzanie zakończone. Jeszcze muszę wyściółkować i można się brać za sadzenie hortensji, a mam ich 9 5 kupionych a 4 mi przysłał przedwczesny Mikołaj. Justynka! Będę na nie chuchać dmuchać

Pięknie sadzonki dostałaś Będziesz je dzieliła?
Nie trzymaj nas w napięciu pokazuj fotki przecież my lubimy takie zdjęcia robocze
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:19, 09 lis 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Daria!
Ale świetnie wygląda ta Twoja nowa ścieżka ❤️ Naprawdę super!
Pamiętaj tylko o odległościach między drzewkami

Bardzo podoba mi się to ujęcie

Stipy ładnie wyglądają, muszę w przyszłym roku dosadzić kilka

Aguś myślę, że w tym ujęciu dużą zasługą jednak jest tło od sąsiada, gdyby je wymazać byłaby pustka, a tak jego drzewa robią robotę

Co do drzew to nadal się waham, nie wiem co począć, chodzę i oglądam stronę ogrodu za domem, myślę i mam wrażenie, że nic nie będzie dobrym rozwiązaniem.
Teraz ta część jest zupełnie pusta, mam 4 brzozy Doorenbos które chcę tam posadzić i chyba wszystkie posadzę przy tym północnym ogrodzeniu i zastanawiam się jeszcze czy na to ogrodzenie nie zamontować w poziomie desek. Nie zrobię tam żywopłotu bo nie mam miejsca, a wydaje mi się, że brzozy i rośliny fajnie komponowałyby się na tle czarnej ściany.
Teraz jest tak

Na końcu tej próbnej ścieżki widać 2 kolumnowe jabłonki.

Myślę żeby zrobić tak: wszystkie brzozy na jedną stronę, za ogrodzeniem jest puste pole. Na końcu ścieżki wiśnię Royal Burgundy, po jej obu stronach te dwie nieszczęsne jabłonki, one są kolumnowe, bardzo wąsko rosną. To drzewo które widać na winklu domu to jedna z dwóch jabłonek Ola. Te kolumnowe jabłonie mogłabym dać jeszcze po prawej stronie domu, tam gdzie rosną jabłonie Ola, w ostateczności się ich pozbyć.

Ogród w Klein Kottorz 09:12, 09 lis 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Wreszcie się doczekałam, czerwienią się liście ambrowców

Danusiu no w końcu doczekałaś się przebarwień u ambrowców Na innym forum czytałam że one jako ostatnie z drzew przebarwiają się. U mnie drzewa są już bez liści a z początkiem października były już u mnie przymrozki.
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:03, 09 lis 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Trzęślice - molinie Heidebraut w jesiennej szacie są cudne

Wiola u ciebie ogród w jesiennej szacie jest cudny ♥♥
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 08:16, 09 lis 2022

Do góry
Chłopaki działają

Migawki z ogródka 23:02, 08 lis 2022

Do góry
tulucy napisał(a)

Jakie ładne to ujęcie
W ogródku emerytki 22:51, 08 lis 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Oglądałam jeszcze raz zdjęcia i rzuciła mi się w oczy duża kępa Red Barona.
Doczekałaś się w końcu, że rośnie i jest widoczny

Tak, doczekałam się, ale szału nie ma, bo ta imperata rośnie w tym miejscu z 6 lat i były posadzone chyba 4 sadzonki.

A te od Ciebie posadziłam na podwórku i dużo lepiej rosną, choć ziemia gorsza.
To te dwie płonące kępy

Migawki z ogródka 22:40, 08 lis 2022

Do góry
Ja jeszcze trochę zostawiałem ma krzakach. Słonko świeciło dziś i jutro chyba też będzie. Zawsze to lepiej. Może dojdą mi na parapecie też te zielone.

Na razie wcinam dojrzałe

Powoli sprzątam. Dziś zebrałam miętę, oskubałam listki i zamroziłam. Będzie jak znalazł do herbatki.
Kopru wielki pęk dostał sąsiad. Jutro wyrwę kolejne, posiekam i też zamrożę.

I nie wiem, w co ręce wsadzić. Czy kwiatki sadzić z doniczek, czy róże przesadzić. Czy truskawki oporządzić. W sumie do truskawek potrzebuję przesadzić róże...

A jeszcze muszę w końcu uwolnić Kasyę od opieki nad moją Gienią.

Fotki stare chociaż nadal aktualne. Bonica pięknie tłoczy. Asterki też kolor dają. A trawki szaleją. Ogólnie sporo pojedynczych róż jeszcze, jakiś zwariowany liliowiec rzucił kwiatkiem. Rozchodniki. Krokusy jesienne.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:39, 08 lis 2022

Do góry
Dziś przyszły sadzonki trzcinnika KF z dużej sadzonki:

A tylko na nie czekałam z kontynuacją obsadzania różanki.
Wczoraj dojechała Ostnica olbrzymia

Więc dziś obsadzanie zakończone. Jeszcze muszę wyściółkować i można się brać za sadzenie hortensji, a mam ich 9 5 kupionych a 4 mi przysłał przedwczesny Mikołaj. Justynka! Będę na nie chuchać dmuchać
Wilczy ogród 21:04, 08 lis 2022

Do góry

Moja mama nie lubi zbytnio żółtych kwiatów i pewnie takich osób jest więcej, no ale czy te rudbekie nie wyglądają pięknie, w swojej prostocie, takie skromne a jakie ładne w tych trawach niezawodne na każdą pogodę i warunki, ja je bardzo lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies