Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cichy i przytulny 22:24, 15 wrz 2014

Do góry
ryska napisał(a)
Góry Stołowe w Twoim obiektywie - zachwycające! Pozdrawiam[/quote
Góry tak o bardzo nie to co mój ogród - późna jesień - jutro po pracy muszę zakasać rękawy - skosić trawę i zgrabić liście. Jest ich zatrzęsienie - zaczęło się
Liście lecą z drzew na potęgę
Czy ta jesień nie przyszła za szybko?????

Widoczny kawałek mojego mechowiska - czekam na grzyby jadalne

Moje mechowisko - mały fragment lasu - mieszanego
Co się stało kwiatom ... 22:24, 15 wrz 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
A ja sobie czasem przycupnę u Ciebie w kącikutylko na pisanie czasu ni ma

Bogda, przycupnij gdzie chcesz, na leżaczku, w kąciku kawowym, przy Edence , a może przy drewutni z widoczkiem na Grahama, w cieniu czereśni,podam Ci kawkę i będziemy się relaksować patrząc na bukszpany i róże bo tych jest najwięcej w moim ogrodzie

Nasz przydomowy ogródek 22:22, 15 wrz 2014

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:21, 15 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Lady of Shalott - do moich cycków jak ulał ... muszę poczytać o niej.. bo jedna moja pomarańczka wzięła i się złamała

Star Profusion u mnie najgorzej rośnie z wszystkich róż... i niestety ciągle choruje... jest piękna, ale kapryśnica.. znów przesadzę, aż znajdzie lokum które jej spasi.

Do Królowej Szwecji .. muszę sobie zapisać co pasuje.. bo Pastella nie pasuje. to wiem..

Dziękuję za miłe słowa.....

Acha zawilce na początek sobie niemrawo rozrastają sie, ale z wiekiem nabierają przyspieszenia i sie potrafią posiać.. bez zawilców jesiennych nie może być ogrodu.. mojego na pewno..

Rdest.. fajna roślinka i martwię sie, że mam tak mało miejsca dla niej.. może tak posadzisz??? Mi ten duet pasuje.. szkoda że foto słabe

Są jeżówki (lepsze by były niższe) i zawilce, ale takie pełne odmiana Alice

Ooo to lepsze..

Anek rozjaśniłaś mi z tym rdestem i poszedł pod jezówki a plan miałam inny ... no powiem pewnie też by był dobry ))))))))) ale co będę eksperymentowac jak fachowiec radzi ... jedno przesadzanie na wiosnę mniej
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:21, 15 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiaj sfociłam kwiat Chandos Beauty z miarką

to 3 od dołu z lewej strony duże kwiaty
Reine des Violettes wczoraj jeszcze w pąkach a dzisiaja to jesienne kwitnienie
a jaki zapach
olbrzymie kwiaty ma też Lugdunum, wczoraj

dziś

Old Port będzie kwitł

One są cudne
Mam nadzieję, że nie rosną zbyt duże, bo chcę je upchnąć w moim ogródku
Kolor dzwonkowy brzmi świetnie
Pszczelarnia 22:21, 15 wrz 2014

Do góry
I taka rabatka zrobiona dla oka ludzkiego i mojego dobrego samopoczucia (jedyny punkt ogrodu widziany przez przechodniów, czyli przedpłocie), w najdalszej części ogrodu. Ciepła, beztroska, choć z mocnymi roślinami (złote cisy, seslerie, liliowce miniaturowe, berberysy Green Carpet, werbeny.

Ogród piękny mieć... 22:20, 15 wrz 2014

Do góry
Wymyśliłam coś takiego ale nie śmiejcie sie z mojego rysunku (pomagał mi moj 8-latek te ptaszki od niego

To białe na dole to kamyczki a w nich bukszpany. Bukszpany na nożkach wypadają stamtąd, nie wiem co z resztą?

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:16, 15 wrz 2014

Do góry
Maja pąki prawie wszystkie róże począwszy od Aachener Dom, Baronowa zu Guttenberg, Novalis, Westerland, Papageno i tak dalej

i to mnie bardzo cieszy a wczoraj kupiłam Falcon i jeszcze jesienią popryskam je wszystkie od plamistości i mączniaka, a potem wiosną dwa razy
Tu jeszcze świeże kwiaty Ruffles Splendid

i Rapshody i Pastella, ach można tak bez końca Was zanudzać
Ogród do odświeżenia 22:16, 15 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

No następna co po kątach chowa dobrze, że mój eM nie dociekliwy...he he he

Jeżówki zaplanowałam rzecz jasna różowe właśnie w phantomach... tylko jeszcze nie wiem, czy posadzę między phantomami, czy między rozplenicami- jeśli będą niższe...

....podobają mi się te green eyes- bo kolorek wyraźny albo coś w tym stylu- w każdym razie dość mocny róż- żeby były widoczne na rabacie z tarasu...

Jeżówki między hortkami to jest to...i tylko u mnie myślałam o nich na północnej stronie, więc raczej słabo by kwitły....

masz rację co do różu, ale wrzucam fotkę od Kasika z jej ogródka to jest właśnie Secret Affair...około 50-60 cm więcej nie ma....fotka robiona 31 lipca

Nasz przydomowy ogródek 22:15, 15 wrz 2014

Do góry

Ogródek Iwony 22:14, 15 wrz 2014

Do góry
Na wierzbie dziś M wypatrzył gościa:

Wiecie, kto to? Dzięcioł sobie pukał
Co się stało kwiatom ... 22:11, 15 wrz 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Jaka piękna, zapłakana

Witam Cię Bogda w moim skromnym ogrodzieDziękuję.
zapłakana bo deszczu u mnie było pod dostatkiem tego lata,
A kwiaty zapłakane deszczem są urocze.

Pszczelarnia 22:09, 15 wrz 2014

Do góry
To jeszcze rabata wałkowana pod kątem róż. Zdążyłam poprawić (wysokości kwiatków i układ. Kosmosy jako jednoroczne zostawiłam mimo dominacji). Róż jeszcze nie zamówiłam.

Z cyklu męskie decyzje: mąż powiedział żona wykonała . Tutaj zlikwidowałam klasyczną różankę. Jest lepiej. Korzenie świerków były konkurencją dla róż, bukszpany w obwódce się pochorowały. Różne zbierane gatunki róż nie pasowały do siebie. Klasyczna różanka pod świerkami ade!

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:09, 15 wrz 2014

Do góry
mam ogromną prośbę czy możecie doradzić jakieś ciekawe ładne drzewo, do posadzenia na środku działki przed domem ...
z tej strony domu ...
patrząc w lewo ...

dodam fotkę z innej strony jeszcze ...
tu z góry działki, nie mam w planach już żadnych rabatek,
bo te graby strasznie śmiecą i wypijają całą wodę z ziemi
nawet trawa tu źle rośnie ...

zostanie ściana z tujek wzdłuż ogrodzenia,
rabatka pod domem i ta biegnąca przy podjeździe ...

i ten środek taki strasznie pusty

Nasz przydomowy ogródek 22:06, 15 wrz 2014

Do góry
Bożenko u mnie na odwrót. Wnusia siedzi i trzeba kierować z tylnego siedzenia.

Haniu najstarsi górale też tak mówią. Z piękną płcią są same kłopoty.

Aniu cierpliwości. Może tez się odmieni.

Dzięki że zaglądacie. Róże już mają trzeci wysyp. Zimowity się pojawiły. Jest ciepło i roje pszczół na rozchodnikach.

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:05, 15 wrz 2014

Do góry
pochwalę się grzybkami jakie mój eM wczoraj znalazł podczas spacerku

rydze jeszcze wczoraj smażone były na masełku mniaaaaaaaam
a opieńki dzisiaj na śmietance udusiłam ...pycha

Pszczelarnia 22:01, 15 wrz 2014

Do góry
Groszki marne w tym roku. Ale może uda się zebrać nasiona, zwłaszcza z tego:

Ośmiał jeszcze nie myśli o zawiązywaniu nasion. Ale mam jeszcze zapas z ubiegłego roku. Te nasiona zachowują moc kiełkowania.

Kwiaty "flakonowe":

Co się stało kwiatom ... 22:01, 15 wrz 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Wreszcie nadrobilam

Ale co ja tu czytam- samotne chodzenie po gorach.Ktos chociaz wie jaka trase masz robic? Bo ty nie drepczesz nad Morskie Oko tylko serio trasy robisz.
A widoki cudniaste.Chcialabym tak ale boje sie.... odwagi cywilnej zbyt malo. zdjecia widokow tez rewelacja.

A ogrodkowo- fajnie ze moglam zobaczyc ciut szerszej perspektywy tuz przy edence

Ciesz sie cieplem jesiennych juz prawie dni, wedzona ryba i zapachem roz.

Ewelinko, dziękuję za miłe słowa
Zawsze informuję,
Morskie Oko....raz i to rowerem, z pięknym bagażem z tyłu (córcia) dziewięć kilometrów w górę bez odpoczynku....piękne czasy lata 90, wrażenia bezcenne...
Tłumów unikam i Morskiego Oka, ponieważ w górach szukam czegoś więcej...

Edenka zachwyca i miło że Tobie się podoba
pozdrawiam Cię Cieplutko

Ogród prawie romantyczny 22:00, 15 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Przyszłam zobaczyć klona i gdzie ci on?...mój jest filigranowy i skromny i rzadki, szczupły i za lekki, wydaje mi się, że nie ma siły rosnąć mocniej, bo z każdej strony jest ograniczony przestrzenią w ziemi przez korzenie pozostałych roślin, ale zaciszne miejsce na początek jest ważne i osłona przed zimowymi mrozami i wiatrami, ale na to mamy jeszcze czas

Agatko, klon już pokazujęposadziłam go w zacisznym miejscu ogrodu, z jednej strony ma drewutnię, za sobą szpaler iglaków od sąsiada.

Powinien mieć też dużo słońca. Rabata, na której rośnie, miała powstać dopiero wiosną, ale w związku z tym, że dostałam kilka roślin i musiałam w to miejsce przesadzić różę, która chorowała latem, zaczynamy tworzyć ją już teraz. Ponieważ po lewej stronie zostaną posadzone hortensje phantom, które, jak doczytałam, lubią kwaśną glebę, zastanawiam się, co podsypać pod klon i jakie rośliny pod nim posadzić, by ze sobą współgrały i dobrze się czuły w sowim towarzystwie
Mrozu i wiatru u nas nie brakuje, odnoszę wrażenie, że mieszkamy na lokalnym biegunie zimna, ale klon został posadzony w najlepszym miejscu
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:00, 15 wrz 2014

Do góry
Easy Does It też ma duże kwiaty i długo się trzymają na łodydze

Scarlet Moss- mchowa

Mt Shasta

Sir Lancelot

The Shephardess

Centenaire de Lourdes
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies