Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z pompą 14:54, 26 sie 2014

Do góry
To następnym razem zapraszam!

U mnie już jakiś czas temu rozkwitły zakupione różyczki. Miały być białe, w zasadzie są bladoróżowe. Czy ktoś może wie co to za odmiana? Zdjęcie niezbyt wyraźne, bo kompletnie nie widziałam co fotografuję.

A ponadto u mnie po żniwach. Wcześniej nie miałam sumienia.
Kłosów mam dość spory snopek.
Teraz na klombie przed wjazdem jest smutno i wymyśliłam chryzantemy. Po urlopie chyba zakupię i posadzę, bo smutno tak jak nic nie kwitnie.

Również zakupy tulipanowe poczynione

Pozdrawiam
U nas leje
Ogród do odświeżenia 14:54, 26 sie 2014

Do góry
Ta część idzie do poprawki...likwiduję skalniak, który mnie w ogóle nie zachwyca, a wręcz denerwuje....

zostają tuje płożące, które płożącymi nie są...w tej chwili są tak przycięte, żeby skalniaka nie zasłaniały...przed nimi posadzę 3 hortensje Phantom, które dzisiaj kupiłam (wybrałam najładniejsze, jakie były, myślę, że pokażą na co je stać w przyszłym roku)....no, a co do nich?...na razie pojęcia nie mam...myślałam o trawach?, ale jakich?....może coś w żółtym kolorze, bo za tujami na granicy z sąsiadką, a właściwie już u niej rosną samosiejki rudbekie(, mogę je ciut ograniczyć, ale na pewno nie usunę

Co z tym ogródeczkiem począć 14:35, 26 sie 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Sylwia rabata powiększyła się o ten ząbek .
Szerzej nie może być ,bo chce poszerzyć taras więc będzie on równo z linia rabaty.

Ty robiłaś skalniak a ja oczko wodne
Wykopałam DUŻĄ dziurę, jak wariatka wywoziłam ziemię ,duzo ziemi pojechałam kupiłam folie i .....
Tego samego dnia o mały włos w oczku by się utopiła wnuczka sąsiadki ,ja miałam małe dzieci .
Tak się wystraszyłam że jak szybko wykopałam to jeszcze szybciej zakopałam i tyle miałam oczko

Ty kobieto nie porównuj moich mini rabat do Twoich hektarów
Ja jak porządkuję rabaty to mi to zajmuje jeden dzień a Ty ....?
A zobacz jak masz pięknie i czyściutko a to wymaga pracy .
Myślałaś kiedyś o kimś do pomocy i co ?

aaaa no widzisz pewnie nie doczytałam o poszerzeniu tarasiku ... będzie super ...
szukam intensywnie osoby do pomocy w ogrodzie .... bo mnie już pomału przeraża nadmiar prac a moje młode dziecię mocno jeszcze sobą absorbuje starsze ciągle pomyka w swoich sprawach i go nie ma ....
W tym sezonie wspomogłam się siłami firmy przy nawożeniu i sprzątaniu wiosennym ale stać mnie było na jeden dzień pracy w tym było również sadzenie cisów 150szt .... Sama bym już nie dała rady bo mi łokcie wysiadły ... chwilami podniesienie czajnika jedną ręką graniczy z cudem ... wspomagam się często obiema .... dorobiłam się ... Dlatego teraz kombinuję jak się zorganizować domo-ogrodo-szkołą bo już wrzesień i szkoła i komunia dziecka no polałam trochę prywatą sorki
Moja bajka 14:25, 26 sie 2014

Do góry
Kasiu GRATULACJE WIEKIE ---dzielne dziewczyny .Zdrówka Zyczę i teraz spokoju i odpoczynku A dzieciątko niech rośnie na pociechę Kwiatuch dla Was
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:59, 26 sie 2014

Do góry
Ania od dziś jestes Ania bystre oko

Od tych ciągłych deszczów już nawet gniją mi wierzchołki cukini

Od ogrodu do łąki i stawu 13:59, 26 sie 2014

Do góry
dominika_rew napisał(a)
[img size=320x440]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

na te widoczki czekałam i warto było...cudne te łezki
w oddali z czego jest żywopłot czy to coś innego?
Nieforemny ogród na przodzie 13:51, 26 sie 2014

Do góry
olaw napisał(a)

I dzieciaczki w liczbie 2!!! małe trawki, mówię do nich jak do dzieci

Olu ta brązowa trawka jak się zwie i czy zimę troszkę ostrzejszą niż ostatnia
a córa faktycznie jak dwie krople wody
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:38, 26 sie 2014

Do góry
PANI DANUSIU prosze o pomoc w moim ogrodzie co roku przekopuje i dalej mam baładan niewiem co mam robić
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/69/691378/thumb_original.jpg[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/69/691378/original.jpg[/img]
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:27, 26 sie 2014

Do góry
Hihihi jestem tu
Ogródek Ewy 13:26, 26 sie 2014

Do góry
Miałam nadzieję że zakwitnie a wygląda to na pąk liściowy nie kwiatowy.
To tu... 13:20, 26 sie 2014

Do góry
Planu jeszcze brak. Muszę wybrać się do Danusi na konsultacje w 4 oczy. A chwilowo zupełnie nie mam kiedy...

Pomimo chronicznego braku czasu i ciągłych rozjazdów wakacyjnych udało nam się już prawie dokończyć plac zabaw dla chłopaków - dechy leżały nam od lutego w garażu, czekały i zawalały miejsce... Jeszcze musimy popracować nad kilkoma szczegółami ale to już drobiazgi.

Było:

Jest:

Było:

Jest:
Kolorowy Ogród Geni 13:15, 26 sie 2014

Do góry

Kolorowy Ogród Geni 13:11, 26 sie 2014

Do góry
Jolu dzięki liście też mogą być piękne.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:09, 26 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

cudnie!!!
Kwiaty z ogródka Marty :) 13:03, 26 sie 2014

Do góry
Ja również gratuluję 100!!!
Działka wkoło Lubczyka :) 12:49, 26 sie 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)

U mnie poplon juz posiany, ale nie wszędzie, bo zabrakło mi nasionek
Dałam łubin żółty i gorczycę, tam gdzie uwałowane tam już zrobione

Właśnie wczoraj posiałam gorczycę.U ciebie Winogron tez czeka na solidne podparcie?
Kwiaty z ogródka Marty :) 12:43, 26 sie 2014

Do góry
Gratuluję stówki!!!
Makowo na Kociewiu 12:43, 26 sie 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
zakupy z Janiny i nie tylko

Tulipany Dolls Minuet, Elegans Lady, Queen of the night, Tarda i turkistański
krokusy Ruby giant, Spring beauty
Iryski Katharina Hodghin
myślę, ze na tym zakończę cebulowe zakupy.
w Janinie nie było czosnków ale były 4 odmiany narcyzów i hiacynty. No i dość sporo tulipanów w kolorach pomarańczowym.

niezły maraton się szykuje, łapka od sadzenia zaboli
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:43, 26 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ania - tyś królowa jeżówek więc mi powiesz co to jest? czy to naturalne przekwitanie? czy choroba jaka? sciąć? zostawić? pryskać? płakać?

Naturalne przekwitanie. W zwykłych jeżówkach ładnie to zasycha.. i są potem takie jeżę.. a w odmianowych wygląda jakby gniło... i w odmianowych ścinam, bo mnie denerwuje. Kiedyś zostawiałam, ale i tak z tego nic się nei sieje, wiec po co ma mnie drażnić. Oczywiście nie wszytko zdążę ściąć, większosć i tak się rozsypuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies