Dziękuję, że Szefowa znalazła czas, żeby tu zajrzeć i link zostawić Miło, bardzo miło. Ile mogę to czytam i artykułów, i forumowych rad, wszystkiego a zawsze coś nowego dostrzegam nawet jak wracam do przeczytanych rzeczy.
Od razu ,pomyślałam o Tobie jak to zobaczyłam .E tam cmentarny ,też mam posadzony ,a irga i berberys super pomysł ,tanio w Jaworniku mają po 6-7 zł.pozdrawiam
Wiosną zajrzę na pewno do Jawornika z ciekawości, bo nigdy tam nie byłam, a słyszałam dużo dobrego. Ja zazwyczaj w Krzywaczce robię zakupy, ceny podobne jak piszesz, a rzut beretem ode mnie. jedyny minus - źle opisane rośliny i już kilka razy kupiłam coś innego niż chciałam szczególnie z "trawiastymi" jest problem, bo mi ciężko rozpoznać
U mnie to tylko dzikie stokrotki kwitną w trawniku i jakieś grzybki najróżniejsze powschodziły Znalazłam też jednego mleczyka, ale nie obfociłam bo i po co...
Reniu ,z pustymi rękoma nie wrócisz ,ja też jadę po; ostrokrzewy ,berberysy .Do Krzywaczki ,też czasem zaglądam ,coś tam kupię ,z tym ,że bylin i traw ,to tam mało .Z tymi opisami roślin to wszędzie jest kiepsko .pozdrawiam
Renatko czytam, że zmęczona jesteś planowaniem rabaty. Nie dziwię Ci się wcale, tez wczoraj męzowi mówiłam, ze niestety nie mam wyobraźni projektanta i lataliśmy z gałązkami coby drzewa symbolizowały i pomogły wyobrazić sobie ewentualne dobre miejsce dla platana.
Ostatecznie platan przesadzony, kształt rabat poprawiony. wydaje mi się, ze jest lepiej.
A to że masz ogarnąć istniejące nasadzenia to jeszcze trudniejsze decyzje są, ja tworzę ogród od podstaw, a większość rabatek była poprawiana