Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Anity 11:48, 13 wrz 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Dzisiaj wyszło słoneczko! Widać pogoda sie poprawia! I dobrze, bo jutro jedziemy z dziewczynami do Rzeszowa!
Kilka fotek moich ulubienic
Artemis

Charlotte

Natasha Richardson

Novalis

Piękne są te róże Ja nie mam jeszcze ani jednej
Kondzio poradził mi kiedyś, że róże by się mi przydały, ale troszkę się boję, że to dużo pracy Czy róże często chorują, czy u Ciebie są właśnie takie odmiany, które możesz polecić? A może któraś z tych 4 odmian jest wg. Ciebie Anitko najlepsza dla "początkujących", bo podobają mi się wszystkie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:46, 13 wrz 2014
Do góry
Sebek napisał(a)

Sebku, co to za trawy między bukszpanami?
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:19, 13 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Nie trzylistka tylko trzykrotka, chodzi o kwiatek składa się z 3 płatkówTradescantia x andersoniana. Rodzina: Commelinaceae – komelinowate.

Aniu ja ciągle się mylę gdy myślę o trzykrotce to mówię trzylistka przykleiło się to do mnie
Blaski i cienie nowego życia 11:15, 13 wrz 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Ula, to jest chyba rok nie dla kosmosów. U mnie wielki niewypał, niektóre urosły wielkie, ale kwiatów niet. Nie liczę już na to że zakwitną.

Bożenko, jednak zakwitną. Myślałam że białe, a tu taka niespodzianka mnie dziś zaskoczyła. Na jednej gałązce mnóstwo pączków, inne pewne będą z opóźnieniemmałe a cieszy

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:13, 13 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Ja przenosiłam swoje róże z rajskiego w lipcu do warmińskiego trzeba je niestety obciąć i przyciąć korzenie, no i oczywiście wsadzić i podlewać, jeżeli chcesz przenieść różę po róży to musisz wybrać wszystką ziemię na jakież 30 cm nie mniej i dać świeżą lub jak robią anglicy wsadzają w karton odpowiedniej wielkości i do niego idzie ziemia z różą karton oczywiście do dołka przygotowanego

Dzięki Aniu ja chcę przenieść róże w inne miejsce nowe tam róża nie rosła tylko się zastanawiam czy mogę teraz czy lepiej na wiosnę chodzi o rozwój kiedy będziejej dogodniej ?
Co się stało kwiatom ... 11:10, 13 wrz 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Zobacz kto mnie odwiedził, Królewicz ?
Siedział w wiatrołapie

jaki slodki...dalas mu buzi ? bo ja bym dala
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:10, 13 wrz 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:09, 13 wrz 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
o, widze gaurę, czy z nia sie cos robi na jesieni ? przycina ? czy zostawia taki balagan ?

Kasiu ja zostawiam, ale robię jej kopczyk i potem na to igliwie żeby nie zmarzła a wiosna robię kosmetykę jak zobaczę, że wypuszcza młode listki

o a z Ciebie już jesienna panna fajny awatarek
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:06, 13 wrz 2014

Do góry
eda napisał(a)

chyba trzylistka

Nie trzylistka tylko trzykrotka, chodzi o kwiatek składa się z 3 płatkówTradescantia x andersoniana. Rodzina: Commelinaceae – komelinowate.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:04, 13 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Ula pytasz nie błądzisz...foto rela słaba, bo już prawie po ciemku skończyłam

To mój tegoroczny nabytek posadziłam w narożniku ogrodu 5 hortensji kosmatych...hydrangea aspera 'Macrophylla, wyznaczyłam im trókąt, rosną w towarzystwie 2 świerków pospolitych Bohemica Pendula i magnolii, dlaczego w trójkącie, bo byłyby problemy z koszeniem i plewieniem, przekopałam całość i wyściółkowałam, jutro jak zdażę, wykończę kancikiem i rabata będzie gotowa

To teraz rozumiem zakątek śliczny będzie, a może pod hortkami krokusy posadzisz....tylko ile musiałabyś ich kupić...przynajmniej 150 pod jeden krzak żeby był efekt a obrzeże zrobisz z czego?
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:01, 13 wrz 2014

Do góry
eda napisał(a)
Aniu powiedz doradź chcę przenieść kilkuletnią różę w inne miejsce spory krzak jest i będzie jeszcze kwitła zrobić to teraz czy na wiosnę jak będzie obcięta? buziaki

Ja przenosiłam swoje róże z rajskiego w lipcu do warmińskiego trzeba je niestety obciąć i przyciąć korzenie, no i oczywiście wsadzić i podlewać, jeżeli chcesz przenieść różę po róży to musisz wybrać wszystką ziemię na jakież 30 cm nie mniej i dać świeżą lub jak robią anglicy wsadzają w karton odpowiedniej wielkości i do niego idzie ziemia z różą karton oczywiście do dołka przygotowanego
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:21, 13 wrz 2014

Do góry
Nacykałam fotek i się nie zapisały na karcie kolejny aparat do naprawy.. ale ten jeszcze będę reklamować, bo dopiero co go kupiłam :/

knedle ze śliweczkami - mogłabym jeść bez końca

Ostatnie zakupy w Janince a ze 3-4x tyle już w ziemi

Miłego dnia!
Ogród i nie tylko... 09:56, 13 wrz 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)

Patrząc na to zdjęcie przypomniał mi się dowcip

Był sobie facet, który dbał o swoje ciało. Pewnego razu stanął przed lustrem, rozebrał się i zaczął podziwiać swe ciało. Ze zdziwieniem stwierdził jednak, iż wszystko jest pięknie opalone oprócz jego członka. Nie podobało mu się to, wiec postanowił coś z tym zrobić. Poszedł na plażę, rozebrał się i zasypał całe swe ciało, zostawiając członka sterczącego na zewnątrz. Przez plażę przechodziły dwie staruszki. Jedna opierała się na lasce. Przechodząc obok zasypanego faceta ujrzała coś wystającego z piasku. Końcem laski zaczęła przesuwać to w jedna, to w druga stronę. - Życie nie jest sprawiedliwe - powiedziała do drugiej. - Czemu tak mówisz? - spytała tamta zdziwiona. - Gdy miałam 20 lat byłam tego ciekawa, gdy miałam 30 lat bardzo to lubiłam, w wieku 40 lat już sama o to prosiłam, gdy miałam lat 50 już za to płaciłam, w wieku 60 lat zaczęłam się o to modlić, a gdy miałam 70 to już o tym zapomniałam. Teraz, kiedy mam 80 lat, te rzeczy rosną na dziko, a ja nawet nie mogę przykucnąć.
Życie w wiejskim ogrodzie 09:47, 13 wrz 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Nie wiem co robisz że u ciebie budleje jescze tak ładnie kwitna.....przycinasz im przekwitłe kwiatostany??? Bo u mnie prawie przekwitły, no chyba, że to nieaktualne fotki.....
Rabaty faktycznie energetyczne - w sam raz na jesień! Dodadzą powera!!!

Zdjęcia jak najbardziej są aktualne Bydlei nawet nie zasilam.... sama sobie tak rośnie bez jakiejkolwiek opieki, obcinam przekwitnięte kwiatostany a ona wypuszcza cały czas nowe i kwitnie nieprzerwanie od lipca Może masz inną odmianę

Ogród Loczka 09:32, 13 wrz 2014

Do góry
Próby okoszenia trawnika nieudane. Ponownie pada !!!!

Ogród z łezką 09:29, 13 wrz 2014

Do góry
Jesienne kwiaty zaczynają, chociaż wiosenne też są

Teraz, w oczekiwaniu na przyzwoitą pogodę, poprasować trochę idę. Do Was zajrzę potem.
Ogród z łezką 09:25, 13 wrz 2014

Do góry
Wczoraj kompletnie nic nie zrobiłam, krótko po naszym przyjeździe solidnie się rozpadało...trawa też nie skoszona. Na razie jeszcze solidna mgła, może się rozpogodzi...wszędzie pełno pajęczyn...melancholijnie...

Wilcza Góra 09:25, 13 wrz 2014

Do góry
pogoda przepiękna ... lecę na rabaty ...

...wezmę z nich przykład...tylko w ogrodzie i z głową blisko kwiatków...

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:08, 13 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

To drugie kwitnienie miała krótka przerwę

Kolejna zagadaka z serii: co jest na tym zdjęciu
Jurajski Ogród 08:51, 13 wrz 2014

Do góry
jurajski poranek

miłego weekendu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies