Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w cieniu brzozy 20:52, 12 wrz 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Przemku, proszę

PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE DZIĘKUJĘ

Bajkowy ogród Weroniki 20:48, 12 wrz 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)

O matko jakie piękne lilie ci o tej porze roku kwitną Jakie to lilie bo ja mam jakieś NN i latem mi trochę kwitły, a teraz to zero

Aneczko, tez podziwiam te lilie i ich zapach.
Sekretem ich kwitnienia we wrześniu jest późne posadzenie. Lilie zakwitają po ok. 40 dniach od posadzenia.

Lilie i astry we wrześniu.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:44, 12 wrz 2014
Do góry
Haniu, nie mogłam dołączyć do wspomnień,jakoś własne doświadczenie ścisnęło mi gardło i nie mogłam wydusić słowa, to tak gwoli wytłumaczenia.
A teraz wędruję po ogrodach, które lubię i spotykam tam Ciebie,
Mój widzę z okna, bo deszczowo i zimno niemiłosiernie, czekam na babie lato i postanowiłam zrobić wianki, właśnie szukam matetiału i mam takie orzeszki, nie wiem jeszcze z jakiego drzewa pochodzą.

... a lustereczko, jak słoneczko, albo aster, a w lustereczku fotograf(ka?)
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:43, 12 wrz 2014

Do góry

Wczoraj dostałam od koleżanki pięknego wrzosa, więc zrobiłam mu oprawę i wylądował na honorowym miejscu, czyli upiększa wejście do domu.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:38, 12 wrz 2014

Do góry

Dziś kwitnące, czyli dalie - moje barwne plamy w ogródku.
Bajkowy ogród Weroniki 20:35, 12 wrz 2014

Do góry
AgaAga napisał(a)

no no Limki poszybowały w górę
ostatnio w sklepie widziałam Anabell pink ale były 3 razy droższe od normalnych Anabellek więc pozostałam przy białych myślę że będzie dobrze przy czerwonej elewacji chociaż ten róż za mną chodzi

AgoAgo, Limki były mocno cięte wiosną. Porównam do zeszłorocznych...
Zostań przy białych a stopniowo możesz założyć całą rabatę hortensjową, w kolorach, jak pokazywałam od Kapiasów.

Hortensja Limelihgt w 2012r.(za różowiejącą Grandiflorą).

Limelight w 2013r.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:28, 12 wrz 2014

Do góry
Czas brać się za prace.A na dobry wieczór lustereczko z Hortulusa. Macham do Was.
ogrodoweimpresjejolki 20:27, 12 wrz 2014

Do góry
Za wcześnie JOLU za wcześnie ale spij w spokoju
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:23, 12 wrz 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:19, 12 wrz 2014

Do góry

Bajkowy ogród Weroniki 20:18, 12 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Jestem na bieżąco

Irenko, sadziłaś dzielżany? Połapałaś się w kolorach?

Ja też dosadzę w tym miejscu żółte dzielżany.Już dosadziłam więcej słoneczniczków i rudbekii. A teraz doczekać przyszłego roku.

Moja ulubiona Orange Marmelade tez będzie większa i piękniejsza za rok.

I dla Ciebie lasek. Jest mini wrzosowisko. Urosła już trawka więc zrobię nowe zdjęcia.
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:16, 12 wrz 2014

Do góry
dziewczyny, najlepiej przytwierdzac kwiaty takimi zagiętymi szpilami drucianymi. Gabi, tez słyszalam o lakierze. ja wieszam na kilka dni cały w dól żeby sie kwiaty nie obwieszały.potem jest ok Malkul, wianek najzwyklejszy, słomiany.

Udalo mi sie jakos pstryknac zdjęcie altanki noca. klimat na żywo naprawde super.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:14, 12 wrz 2014

Do góry
z góry

Jurajski Ogród 20:09, 12 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ewo, Mimi ma się dobrze, dzisiaj prawie cały dzień przespała w domu, bo zimno. Bonica oczywiście kwitnie Pozdrawiam kwitnącą Bonicą

Aguś ta fotka z bramą to tez nowe ujęcie jurajskiego jak ładnie to wygląda a róża mimo jesieni śliczna buziaki i miłego weekendu
Ogród w budowie - nieustającej 20:07, 12 wrz 2014

Do góry
Piękne zdjecia z ogrodu Gertrudy J.Kiedyś wstawiłam u siebie zdjecie czekoladowego wilczomlecza od Ciebie ale chyba nie widziałas więc wstawiam u Ciebie.Ma juz na pewno ze 30 cm.

Życie w wiejskim ogrodzie 20:03, 12 wrz 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Donice robione na zamówienie bo te w supermarketach to jakiś szajs Wykonane z twardego jesionu, zaimpregnowane i wyłożone folią Nie są ocieplone styropianem bo w zamysle pierwotnym miały tylko służyć jednorocznym W tamtym roku na jesień posadziłem w nich tulipany na głębokości 30 cm Całą zimę stały na zewnątrz niczym nie zabezpieczone Na wiosnę tak się prezentowały

Dziękuję za odpowiedź, właśnie te zdjęcia zainspirowały mnie do posadzenia tulipanów w donicach. Piękne, nie mogę się napatrzeć
Bajkowy ogród Weroniki 19:56, 12 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Nie nauczysz sięjeżeli można to ja poproszę fajnie, że możesz zwiedzać pozdrówka

Aniu, adresik wstaw na pw.Może coś jeszcze... Nie przycinam tych marcinków bo pasują mi wysokie, ale oczywiście można je wcześniej przyciąć by zahamować wzrost. Podobnie postępuję z chryzantemami by nie wybujały wysoko tylko się rozkrzewiły w kule.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:56, 12 wrz 2014

Do góry
Kochane Moje --dziękuję że jesteście ze mną smutek trzeba przeżyć jest to bardzo trudne bo nagłe i niespodziewane Pocieszeniem jest że nie cierpiał.Dziękuję wszystkim którzy o mnie pamiętają
Znowu na wsi 19:53, 12 wrz 2014
Do góry
Joku napisał(a)

Dziwny kolor młodych przyrostów róży Nostalgie. Nie wiem dlaczego? Zmiana dość szybka

To może być objaw niedoboru fosforu, pewna nie jestem, może ma nieodpowiednie proporcje składnikőw nawozu, albo nieodpowiednie ph ziemi utrudnia ich pobieranie...
Zobacz, może tu coś znajdziesz dla siebie:
http://poradnikogrodniczy.pl/bledy-w-nawozeniu-roslin-niedobory-makro-i-mikroelementow.php

A teraz fosfor przyda się i Tobie razem z wapniem, w diecie, by kość szybciej się zrosła.
Jeśli stosujesz (jesteś przekonana o skuteczności homeopatii), mogłabym zaproponować Rexorubię, dawałam mamie, gdy miała złamany kręgosłup, poza tym trzeba zredukowac żółte sery i wędliny, jako utrudniajace odbudowę uszkodzonych kości i chrząstki, ale to na pewno wiesz. Niech się zagoi szybko, bo dwie ręce do prac ogrodowych są lepsze
Bidens kupię dla siebie, na taras, ale ten, który masz, bo ciemne pędy są dekoracyjne, o powojniki zapytam wiosną jeszcze, a milin prowadzę też na pieńku w formie drzewka, tnę radykalnie kazdego roku i raz w środku sezonu, nie zakwitł wtedy, ale zagęścił się w kulkę.
Pogodnego weekendu, Jolu!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:51, 12 wrz 2014

Do góry
mariola_piekniewska napisał(a)
WITAM
POMÓŻCIE MI ZAGOSPODAROWANIU OCZKA NIEWIEM JAKIE ROSLINY MOGE POSADZIC wywaliłam jałowce bo zajmowały dużo miejsca myśle o liliowcach na około bo mam ich dużo ale niewiem co dalej

hej,

bardzo trudne zadanie Szczerze? To wykopałabym cenniejsze rośliny, położyła gdzieś z boku. Wyzbierała wszystkie kamienie i zabrała je stąd. Zlikwidowała oczko. I zaorała całość i myślała od początku. Bo chaos straszny, te kamienie.. półokrągłe rabaty, zero trawnika.. i prostokątne oczko kształtem nie nawiązujące do niczego, wygląda na wylęgarnię komarów,,
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies