Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Anity 08:38, 12 wrz 2014

Do góry
Dzisiaj wyszło słoneczko! Widać pogoda sie poprawia! I dobrze, bo jutro jedziemy z dziewczynami do Rzeszowa!
Kilka fotek moich ulubienic
Artemis

Charlotte

Natasha Richardson

Novalis
Miejsko & sielsko 08:37, 12 wrz 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

Już niedługo, już za chwileczkę. Dasz radę

a to zdjęcie jest poprostu cudowne !

a dziękuję Ci za komplement
maluch z tego kwiatuszka a taki pocieszny
Zielonym do góry... 08:37, 12 wrz 2014

Do góry
Krakus napisał(a)
wrzuce tylko to co na razie udało mi sie w gardenach zrobic a mianowicie stan posadzonych roslin...czekam na propozycje i dorzuce do wizji

Wiśnie ok, ale za dużo i za monotonnie chyba, bo wszystko takie proste, bardzoooo długie. Przełąm to trawami miskantami np. Albo zahacz pod kątem prostym gdzieś niesymetrycznie (góra przy płocie)
ogrodoweimpresjejolki 08:35, 12 wrz 2014

Do góry
O jakże smutna wiadomość.........

Jolu dbaj o Niebiańskie Ogrody.......
Mój ogródek pod Gdańskiem 08:28, 12 wrz 2014

Do góry
U mnie Emilia Platter i moniuszko jako tako , błękitny anioł tez kwitł i purpurea Plena Elegans. Reszta zmarła.....teraz jescze jesienny kwitnie taki......biały.....nie wiem czy widać....kiepskie zdjęcie....to ten na choince i wokoło niej.....jak chcesz, to później usunę.....

No i Emilia Platter, niezawodna jedyna....

A i jeszcze taki, nazwy nie pamietam, może ty wiesz?

I purpurea Plena Elegans

Ogród piękny mieć... 08:26, 12 wrz 2014

Do góry
Tutaj mam taką radę

Z lewej strony domku (nie jest zbyt atrakcyjny) posadź drzewo (śliwę wiśniową 'Nigra' na wysokim pniu, zrównoważy ten budynek. nie będzie zwracał takiej uwagi. Przed nim, na ustalonym miejscu posadź inne drzewo (zielone) pod nim trawki w kółku, albo żurawki) - zasłoni dach i uatrakcyjni ogród. W rogu też posadź drzewo, dwa drzewa, a pod nimi hortensje bukietowe.

Przy domku też hortensje albo derenie białe 'Elegantissima, albo 'Aurea".

Wytycz przede wszystkim kontury trawnika Grdzie jest rabata, a gdzie trawnik. Odetnij krawędź.
Ranczo Edy 08:25, 12 wrz 2014

Do góry
dziś ten dzień który zapadnie głęboko w nasze serca żegnaj Jolcia ....

Ogródek Agam 08:20, 12 wrz 2014

Do góry

Piękne połączenie chyba też skopiuję ...tylko gdzie???
Ogród piękny mieć... 08:15, 12 wrz 2014

Do góry
Witaj, masz ładny dom, dopracowane nawierzchnie, rośliny trochę w "chaosie", ale będzie dobrze. Na froncie posadź okazałe drzewko ze zwisającą koroną, da kolor i zasłoni rynnę, a także nada charakteru rabacie, bo wszystko jest niskie. Potrzebuje wyższego piętra

ogrodoweimpresjejolki 08:04, 12 wrz 2014

Do góry

Pożegnanie 08:01, 12 wrz 2014

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:51, 12 wrz 2014

Do góry
podaje mój plan ogrodu

Pani Danusiu niewiedziałam jak sie folie zakłada i z której strony, podobała mi sie zielona kamienie chciałam zamaskować roślinami
Co się stało kwiatom ... 07:36, 12 wrz 2014

Do góry
Na powitanie pięknego dnia dla wszystkich ,Azalia która teraz kwitnie
Pozdrawiam cieplutko, Agnieszkę,Krakuska,Asię,Anię,
Królewiczowi ładnie w tym kostiumie niech tak zostanie.
Agnieszko, samotne wędrówki(nierozsądne), ale ja tak już mam, lubię sama wędrować, wtedy więcej widzę

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:28, 12 wrz 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
hej, Tesia!
Tak, mini-mini, na razie.
Posadziłam jeszcze pod cisami, ale na razie to wcale nie wygląda

Śliczny ten zestaw
Ogródek Iwony 07:12, 12 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dobranoc, miłych snów

Witaj
Widzę, że ktoś tu spać nie może i rozmyśla o cebulach m.in.
Pozdrawiam
Ogród cichy i przytulny 07:11, 12 wrz 2014

Do góry
asiach napisał(a)
W tak pięknych okolicznościach przyrody

Asiu, kochana jesteś, że pokazujesz takie zdjęcia piękny las prześwietlkony promieniami słońca, aż chciałoby się stanąć na ścieżce i ruszyć na szlak
Miłego dnia
Mój jesienny ogród 06:32, 12 wrz 2014

Do góry
Korzystaj z cieplejszych dni bo nadciąga zima ,ja też jak nie pada to siedzę w ogrodzie .Trochę przesadzam jak popada a przeważnie pielę bo zielsko w tym roku rośnie nie miłosiernie.. Ptaków i u nas mało , nawet słoneczniki nie wydziobane i czekają na nich ...Nawet wróbli nie widać .
Dobrze że masz zapewnioną pracę pod dachem bo tam chyba zimy mroźniejsze od naszych ..

U nas też jesiennie ,trawka od ciebie posadzona w donicy ma tylko kilka kwiatów ,część przesadziłam na nowy ogród i myślę że na drugi rok ładniej zakwitnie ..
Mój jesienny ogród 04:04, 12 wrz 2014

Do góry
Witajcie.
I niestety przyszło to zimno o którym mówili, brr. Rano wyjeżdżałem po 6 było 21, zajechałem do pracy było, 20 w dzień 18. Nawet jeszcze pojechałem nadać paczkę w króciakach ale gdy dojechałem do jeziora, ubierałem się raz ,dwa. Wiał zimny wiatr, gdy przyjechałem o 19 było tylko 14ºC. Trza będzie szukać na jutro ciepłych ciuchów. Kupiłem swojemu studentowi laptopa i pojechałem przez polską dzielnicę, żeby wysłać w polimexie lotniczą paczkę, powinien dostać przed pierwszym. A ja przy okazji zrobiłem sobie, polskie zakupy. Ciepło jeszcze będzie ale takich upalnych nocek to na pewno już nie. W październiku już kupuję kartę na autobus. W to lato nakręciłem rowerem prawie 3 tysiaki a jeszcze liczę trochę pojeździć.
Moniko, fajnie że wpadłaś, pokażę jakie zrobiłem niepozorne karmiki w parku. Kupiłem specjalnie ziarno gdyż wcześniej sypałem płatki owsiane, rozbijałem młotkiem fistaszki i suchy chleb ale te rude wariatki buszowały za orzechami i już ich nie sypię a ziarna nie jedzą, więc powinien być już spokój.
Haniu, dzięki za fotkę. Tu bocianów nie ma ale i ptaków bardzo mało widać, dla tego zrobiłem karmiki, że by przyciągnąć ptaszyny. Gdy nie miałem aparatu, było ich bez liku a teraz pusto się robi. Leci ten czas nie ubłagalnie i dnia coraz mniej. Tak jak mówisz, nawet nie wiadomo kiedy będzie listopad. Korzystam z ciepełka na maksa. A gdy skończy się robota na polu, to będę pracował na hali, już dziś nie wystawiłem nawet nosa na dwór.
Bogdziu, to smutna wiadomość, pamiętam że była i nawet pisaliśmy trochę. Zdjęcia robię w każdej wolnej chwili. Dziś całą noc padało i rzeka rwała że zagłuszała granie piechotków. Nawet ten strumyk w którym robiłem żaby, nie źle hulał. Gdy by u nas było całą noc 21ºC i padało to grzybów by nazbierał że hej. Pozdrawiam, wszystkich serdecznie.

Ogródek Iwony 02:04, 12 wrz 2014

Do góry
Dobranoc, miłych snów
Miejsko & sielsko 01:46, 12 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Na takie trzmieliny choruję, ale to już chyba wiosną lepiej sadzić ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies