Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:29, 23 sie 2014

Do góry
Agata nie przemieszamy się przyjechalismy tylko na 8 dni więc odpoczywamy w jednym miejscu - czasem tylko, tak jak dzisiaj wyjeżdżając na wycieczkę Dzisiaj jedziemy do Makarskiej i okolic

Bogusiu dziękuję

kwiatuszek agawy i serducho dla Was

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:25, 23 sie 2014

Do góry
Mam nadzieję że przetrzyma choć wiedziałam przesadzając że może paść bo to trudna sosna do przesadzania ale może -----dla Boguslawa DZIĘKI
Mój jesienny ogród 03:20, 23 sie 2014

Do góry
U mnie pogoda bardzo męcząca, ciepło i straszliwa wilgoć. Jadąc rowerem muszę zdejmować okulary, gdyż robią się zaraz białe i prawie nic nie widzę. Wczoraj do pracy, pojechałem w krótkich spodenkach, rano o 6 było 20ºC. Przed wczoraj pojechałem w długich spodniach i zajechałem cały mokry, nie od potu tylko od wilgoci. W koszyku miałem papier toaletowy, to gdy chciałem wydmuchać nos, to rozłaził się w palcach. Przedwczoraj cały dzień chodziłem w ubraniu przyklejonym do ciała, masakra. Wczoraj przyjechałem do pracy i dostałem gorączki, jakoś wytrzymałem do końca ale ledwo łaziłem. Do domu pojechałem rowerem, zajeło mi to 3 godziny ale zrobiłem po drodze sporo fajnych fotek. Strasznie mi się nie chciało ale nie mogłem sobie odmówić.

W parku pasło się stado bernikli musiałem oczywiście sfocić je. Bardzo je lubię. Obok zrobiłem jeszcze klona ginnala, z czerwonymi skrzydlakami.

Już zaczynają dojrzewać i usychają. Nad rzeką były gęsi, kaczki, kormorany i biała czapla. Teraz zrobiło się jakoś mało ptaków, gdy nie miałem aparatu, było ich wszędzie.

Mój jesienny ogród 03:10, 23 sie 2014

Do góry
Witajcie.
Pierwsze fotki zrobiłem nad jeziorem, na końcu swojej ulicy. Było już późno więc nie jechałem daleko a Downtown wieczorową porą to idealny temat.

Bogdziu, mi też wpadły w oko te piękne kompozycje, choć było bardzo wiele piękności. Mam dla ciebie prezent, Czaple Białą w różnych pozach, którą zrobiłem nad Humber River w James Parku. Chyba była młoda, miała jeszcze ciemne piórka na szyi i dała się podejść. Zdjęcia robiłem z reki, już nie miałem siły rozkładać statywu, jednak opierałem się o drzewo i z siodełka rowerowego, trzymać 5 kg w ręku bez ruchu a jeszcze przy bolących mięśniach, raczej trudno by było. Zdjęcia wyszły ładnie.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 01:06, 23 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Przedstawiam Sznownym Ogrodnikom komplecik minimalist

no cóż ja mam powiedzieć???
Majsterki dwa znowu dały czaaaaaaadu !!!
Zatkało mnie jak wszystkich, którzy je zobaczyli i już więcej nic nie powiem.
wszystko czego się dotkniecie przemieniacie w coś niesamowitego, Wasz niewiarygodny talent, wielka determinacja i pracowitość, niesamowite umiejętności stworzyły ten wysmakowany ogród. Podziwiam, gratuluję, czapki z głów!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 01:06, 23 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Przedstawiam Sznownym Ogrodnikom komplecik minimalist

no cóż ja mam powiedzieć???
Majsterki dwa znowu dały czaaaaaaadu !!!
Zatkało mnie jak wszystkich, którzy je zobaczyli i już więcej nic nie powiem.
wszystko czego się dotkniecie przemieniacie w coś niesamowitego, Wasz niewiarygodny talent, wielka determinacja i pracowitość, niesamowite umiejętności stworzyły ten wysmakowany ogród. Podziwiam, gratuluję, czapki z głów!!!
Makowo na Kociewiu 00:38, 23 sie 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Jak tu nie kochać roślin ? Pięknie
Ogród cichy i przytulny 00:31, 23 sie 2014

Do góry
Asiu, obejrzałam zdjęcia, poczytałam. Pięknie i bujnie, przyroda u Ciebie kipi. I o to chodzi.
Ale dla mnie najapetyczniejsze zdjatko, to to:

asiach napisał(a)

]

Uwielbiam jabłka, co to za odmiana?
Kolorowy ogród na piasku 00:29, 23 sie 2014

Do góry
Przedwczoraj miałam miłych gości. Odwiedziła nas Aldonka (Aldonaz)ze swoją koleżanką Zosią. Spędziliśmy bardzo miło popołudnie.
Nie mam jednak zdjęć, bo znowu nie miałam aparatu Odzyskałam go dopiero dzisiaj.
Aldonko, Zosiu, bardzo dziękujemy za przemiły czas spędzony z Wami

Mam tylko takie dzisiejsze kwiatuszki

Ogrodowa zachciewajka :) 00:08, 23 sie 2014

Do góry
Ogród cichy i przytulny 00:01, 23 sie 2014

Do góry
przycięty dość drastycznie żywopłot

z widoczków i kompozycji przerzucimy się na ogródeczek

może ktoś skusi się na jabłuszko

nastała chyba już noc a kaczka śpi idę do domu nie będę jej budzić
Ogród cichy i przytulny 23:57, 22 sie 2014

Do góry
po wizycie u fryzjera

coś co sie nazywa klonikiem japońskim ledwo uchronił się przed silnymi piekącymi promieniami słońca
Ogród cichy i przytulny 23:52, 22 sie 2014

Do góry

Ogród cichy i przytulny 23:50, 22 sie 2014

Do góry
Moja miłość ogrodowa

Ogród od zera 23:48, 22 sie 2014

Do góry
Po równych 3 miesiącach CIĘŻKICH WALK na działce dobrnęliśmy do etapu siania trawy. Od kilku dni trawa rośnie a my odetchnęliśmy z ulgą. Teraz już pójdzie z górki. Jestem przekonana że najgorsze mamy już za sobą.

Wrzucam kilka zdjęć z czasu kiedy nic nie publikowałam.
Zdjęcia ułozone sa chronologicznie i pokazują kolejne etapy prac na działce.

Walka z kamieniami

To co wykopywała koparka momentami nas osłabiało ...
Koparką przekopaliśmy prawie całą działkę bo żaden inny sprzęt nie dałby sobie tam rady. Kilofy się łamały. Własciciele glebogryzarek, głęboszów i innych takich sprzętów pukali się po głowach i nikt nie odważył się przyjechać do nas do pomocy.

Potem ręcznie, łopatą sprawdzaliśmy teren i wyciągaliśmy skarby których koparka nie zauważyła np krawężniki długie na metr ...
Potem przyjechało kilka ton piasku. Ziemia na działce była strasznie zbita, w słońcu wysychała jak skała, miejscami była gliniasta. Trzeba było ją rozluźnić.

I dopiero po tym wszystkim znalazł się taki śmiałek który odważył się wjechac tutaj glebogryzarką. Ale miewał momenty załamania ....

Można zacząc pierwsze wyrównywanie terenu

Potem przyjechało kilka wywrotek ziemi uprawnej która rozplantowaliśmy na całości. Zajęło nam to co najmniej tydzień. Na końcówce sąsiedzi zlitowali się i podesłali nam pomocników Świetna zabawa dla dzieciaków i nawet niezauważyli kiedy rozrzucili nam kilka ton ziemi po działce

Potem nastał etap płotka. Wymyśliliśmy z sasiadami że zrobimy go z europalet

Teren pod trawkę już prawie gotowy

Płotek z europalet wersja wstępna. Czeka go jeszcze przeszlifowanie i pomalowanie na jednolity ciemny kolor w dalszej przyszłości (ale jeszcze przed zimą).

Kolejne zdjęcia będą już z kolorem zielonym mam nadzieje
Ogród cichy i przytulny 23:46, 22 sie 2014

Do góry
Może pójdziemy dalej po scieżce żwirowej i schowamy się pod grabem

moja mała samosiejka - perukowiec

pięciorniki
Mój wywalczony ogród 23:44, 22 sie 2014

Do góry
A oto kilka zdjęć mojego ogrodu

Ogród cichy i przytulny 23:41, 22 sie 2014

Do góry
c.d.

Ogród cichy i przytulny 23:35, 22 sie 2014

Do góry
ZApraszam na spacer wieczorową pora

Makowo na Kociewiu 23:24, 22 sie 2014

Do góry
i jeszcze róże
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies