Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką 09:36, 22 sie 2014

Do góry
Kasiu jeszcze 100 i będzie 1000. Gratulki Dzisiaj słonko mnie obudziło Buziol

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:30, 22 sie 2014

Do góry

Z chorwackiego "ogrodu" pozdrowienia
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:27, 22 sie 2014

Do góry
Żywopłoty

cudny ten z oleandrów - chociaż już przekwitają

i ten z bluszczu przepięknie wyglądał

Mój kawałek planety 09:26, 22 sie 2014

Do góry
a teraz jeszcze raz ale poprawionym na czarno więc może czytelniej .

Nasz przydomowy ogródek 09:26, 22 sie 2014

Do góry
A tu najnowsze "dzieło". Był tu skalniak dokumentnie zarośnięty. Kamienie ułożyłem na przodzie i tak w 1/3 od góry czyli powstały 2 stopnie aby ziemia nie zjeżdżała. Pozostawiłem 2 jałowce wiekowe które mają już z 15 lat.
Myślę jeszcze dosadzić za prawym jałowcem hortensję bobo i plamy żurawek aby coś kwitło. Może upchnę jeszcze jeżówki? i żółte careksy po prawej pod różą pnącą. Tło stanowią tuje po prawej i zebrinusy po lewej.

Mój ogród w cieniu drzew 09:24, 22 sie 2014

Do góry
Aga, Zetka dzięki za odwiedzinki
Justyś, nie ma co pokazywać - narazie do rabaty pod sosnami nic nie przybyło, a wręcz ubyło - musiałam wykopać 3 kulki bo mi grzyb chwycił bukciki z Ikei Ale zanim je usunęłam, wyglądała tak :

Poza tym położyliśmy obrzeże z kostki przy skarpce, z której nareczcie zdjęłam szmatę Zostało jeszcze parę roślinek dosadzić i chyba już zostawię ją w tej postaci

Zakwitły mi tylko dwie z trzech Limelight na rabacie z ławeczką

Ale kwiaty spore

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:22, 22 sie 2014

Do góry
trzy kolory na jednym krzaczku? czy to jest Dziwaczek? tak sobie rośnie przy drodze...

"nasze, swojskie" też są
Ogród cichy i przytulny 09:22, 22 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Miłorząb

a co to za dziwna odmiana?
Mój kawałek planety 09:22, 22 sie 2014

Do góry
jazzy napisał(a)
Hejka babo
Przynosze cosik z rańca

http://www.pinterest.com/pin/479070479083983067/

widziałam gdzieś tę fotę ale nie tak z bliska, jest super i bardzo pasuje do moich wyobrażeń mocno mglistych,
zaraz wkleję to co wczoraj wymyśliłam a Wy się wypowiedzcie bo mam tam taki czerwony pytajnik

zaraz zrobię legendę

oto moja praca, przepraszam za formę, to nie dlatego że olewam, nie dlatego nawet że nie jestem ani ciut uzdolniona technicznie a dlatego że robię to w pracy i na szybko bo w domu dziś znowu goście i nie dam rady,(moje biedne, samotne, nowe widły tak więc robię ogród w pracy a potem siedzę w pracy w weekendy ale trudno - swoje trzeba zrobić.

tak więc opierając się na pomysłach ewy - która je zapodała ot tak sobie popijając kawę poranną - ja wczoraj w nocy , w zimnym pocie, bliska łez urodziłam to :

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:20, 22 sie 2014

Do góry

samotnie pod murem

a nawet na murze

Spełnione marzenie - ogród 09:17, 22 sie 2014

Do góry
gaga napisał(a)
/p/65/657202/original.jpg[/img]
piękne zdjęcia znasz może nazwę tej wysokiej trawy?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:17, 22 sie 2014

Do góry
wszechobecne bungewile - przecudowne. Nawet robione na drzewka.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:13, 22 sie 2014

Do góry

a nad głowami naszymi granaty toż to niebezpiecznie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:09, 22 sie 2014

Do góry
Tak sobie pomyślałam że właściwie cały świat jest ogrodem - no, no dobrze może są miejsca gdzie tego ogrodu nie ma - na betonie... ale tak naprawdę to raczej tam gdzie człowiek jest tam zawsze do ziemi lub donicy jakąś roślinę wsadzi Potrzebujemy tego jak powietrza
Moja rodzinka jest ze mną biedna... bo ciągle muszą na mnie czekać obawiam się, że niedługo komisyjnie skonfiskują mi aparat i oddadzą dopiero w domu Chyba lepiej będzie jak sama go oddam bo i tak czasu na zdjęcia mało... więc tylko tak pstrykam na szybciorka, żeby za dlugo nie musieli czekać Mój starszy syn wczoraj stwierdził, że wszędzie będziemy jeździć samochodem bo na piechotę to nie mamy szans dojść ze mną i tym moim aparatem
Wczoraj na podwieczornym spacerku napstrykałam kilka fotek - zostawiam Wam trochę tutejszych roślinek I pozdrawiam wszystkich z kapryśnej pogodowo jak na razie Chorwacji

Proszę bardzo - tutaj prawie ogrodowiskowo - śliczne buksiki - takie gęste i zieloniutkie i cięte

To właśnie tu 09:08, 22 sie 2014

Do góry
C.heracleifolia/rurowaty

Miałam, niestety w 3 roku po posadzeniu się zgubił, próbowałam rozmnozyc go z sadzonek, ale tez mi się nie udało

Jest nadal moim obiektem pożądania....Dzidka Twój jest bardzo szeroko rozrośnięty i piękny.....czy rozmnażałaś tego clematisika i jakie masz z nim doświadczenia ?
Ogród z łezką 09:06, 22 sie 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Różyczka na seteczkę- w tym tysiączku-ostatnią.

Pięknościowy Cartierek Chyba to on?

Dziękuję, miły ten zwyczaj
Ogród z łezką 08:54, 22 sie 2014

Do góry
Różyczka na seteczkę- w tym tysiączku-ostatnią.
Nasz przydomowy ogródek 08:53, 22 sie 2014

Do góry
Aniu czas zapinkala niesamowicie. Mam zrobione drzewo genealogiczne od roku 1850 czyli od pradziadków a zbierałem to kilka lat. Tyle ludzi żyło i już ich nie ma. Warto coś zrobić w czasie swojej chwilowej obecności na tym padole. Może następcy kiedyś wspomną?
A Karolinka odbywa turnee po Polsce z rodzicami. Wczoraj zameldowała telefonicznie babci że jechała trambajem!

Gosiu ketmie pomalutku kończą kwitnienie. U mnie tawuły sa tez na patelni i o dziwo nie przypala ich. Careksy żółte tak.
Sama wiesz najlepiej że ogrodnik lubi zmiany a i nie zawsze trafi z rośliną w miejsce które ona lubi.
Pokażę Ci przedostatnią rabatkę i ostatnią- tylko się nie śmiej.

Przedostatnia a są na niej od lewej: lawenda, hortensje bobo, zebrinus, tawuły, jeżówki a za nimi piwonie, żurawki, perukowiec. trzmielina. piwonia drzewiasta a cały szereg kończy rozchodnik okazały.

Przed lawendą urządziłem przedszkole dla trzmieliny. Może bedzie płotek?

Mały ogród pod Białymstokiem 08:50, 22 sie 2014

Do góry
dzięki za miłe opinie

olaw - trawa nie zimuje - przynajmniej nie w glebie - także będę starał się przezimować ją w donicach w domu - zobaczymy co z tego wyjdzie
podobnie będę próbował przezimować w domu pompasówę....

miejsce jest przypadkowe - docelowo ma być na jasnych kamykach lub w jasnych donicach

a nazywa się to: ROZPLENICA VERTIGO
Ogród z łezką 08:47, 22 sie 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Wygląda jakby "wystawiał" zwierzynę może nauczysz go szukać szkodników ogrodowych Super jest i już urósł zdecydowanie Buziaki z "dalekiej podróży" O ogrodzie myśleć się nie da - właśnie teraz mam czas na myślenie o nim i nic nie robienie. A w Twoim ogródeczku przecudnie wszystko kwitnie. Nadal jest bujny, kolorowy, śliczny. Vanilki się pięknie przebarwiają... Poczytałam o Twoich planach wiosennych - brzmi "groźnie" coś jak moje Plany mieć należy ale tak czy siak pięknie masz i nieskazitelnie a jak widzisz niedoróbki to znaczy siem wzrok masz za dobry i za dużo widzisz mnie się już popsuł i widzę tylko to co fajne Reszta mi jakoś "ulatuje".
Kindzia - w zasadzie to cały świat jest ogrodem - każdy o swojej specyfice. Powklejam do mnie kilka fotek stąd - inaczej, ale też pięknie Buziaki z wakacji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies