No było pięknie, ale trochę mi przeszkadzano podobnież jutro ma padać, czego bym nie chciaładzisiaj się namęczyłam bo rąbałam bardzo gruby korzeń po starej wiśni 2 lata rozkładał się w ziemi a dzisiaj się wzięłam za niego dużo go od skubałam ale jeszcze nie cały, za to porządne miejsce dla jednego krzaka róży zyskałamwsadziłam też 2 róże z doniczek no i czekam jeszcze na 6
Ginger Syllabub niestety złapał plamistość
Haniu, czy teraz wapnuje się glebę? Bo widzę u Ciebie biały proszek na ziemi. Czy to właśnie wapno? Nigdy tego nie robiłam, ale w pobliżu warzywnika rośnie dużo iglaków, więc podejrzewam, że ziemia zbyt kwaśna.
Tfu, tfu, odpukać nie mam ale miałam w kompoście larwy chrząszcza majowego tzw.pędraki dobrze, że kompost przesiewam, paskuda jaj naskładał i tuczyły się takie grubasy, gdybym nie zauważyła wszystkie cebule mogłabym mieć zjedzone
dzisiejsza Pilgrim
Akurat w tym roku mało mam szarłatów.. i wyszedł dziwny pomponikowy
Grażynko dla Ciebie szarłaty z zeszłego roku
W tym roku potraktowałam po macoszemu i pozwoliłam je zagłuszyć dla dobra roślin których jeszcze nie miałam a szarłaty polecam są bezproblemowe i się rozsiewają ale w dużej ilości ...
U mnie od tygodnia to samo się dzieje... słomki mam porozrzucane wokół hotelu... myślałam, że to bezczelne, wszędobylskie sroki... dzięcioła nie widziałam od dwóch lat (jak przestałam orzechy do karmnika wrzucać)
Ja dzisiaj tylko wsadziłam trochę wysokich czosnków Gladiator, a jeszcze mam ich trochę, no i tulipany ale dopiero będę wsadzała jak posadzę róże i wykopię dalie i kosmosy czekoladowe
Charlotte (Auspoly)
Chciałam dzisiaj poszaleć, ale nie zupełnie, to miałam gości, to potem musiałam wrócić do domu i obiad wydać, ale byłam potem w ogrodzie do ciemaka i jeszcze pełno pracy w ogrodzie a na jutro deszcz zapowiadają a potem mróz i jak tu żyć jak mówi SebaIrenko te patyczki różane trzeba było najpierw włożyć do ziemniaka surowego a potem do ziemi pod kopczyk tak pokazywał Monty Don
New Dawn
Asiu można tak powiedzieć patrząc na kwiatki ale patrząc na cały ogród widać, że już jesieńnp. datura , latem tak nie kwitła jak teraz ja ja już chciałam wynieść do piwnicy niedługo a ta zaczęła kwitnąć na dobre i ma mnóstwo pąków tu doniczki już szykuję do wstawienia na zimę do piwnicy a ta franca co robi? kwitnie kwitną też truskawki i zjadłam dzisiaj jeszcze 4 piękne poziomki