Chciałam dzisiaj poszaleć, ale nie zupełnie, to miałam gości, to potem musiałam wrócić do domu i obiad wydać, ale byłam potem w ogrodzie do ciemaka i jeszcze pełno pracy w ogrodzie a na jutro deszcz zapowiadają a potem mróz i jak tu żyć jak mówi SebaIrenko te patyczki różane trzeba było najpierw włożyć do ziemniaka surowego a potem do ziemi pod kopczyk tak pokazywał Monty Don
New Dawn
Ja dzisiaj tylko wsadziłam trochę wysokich czosnków Gladiator, a jeszcze mam ich trochę, no i tulipany ale dopiero będę wsadzała jak posadzę róże i wykopię dalie i kosmosy czekoladowe
Charlotte (Auspoly)
Tfu, tfu, odpukać nie mam ale miałam w kompoście larwy chrząszcza majowego tzw.pędraki dobrze, że kompost przesiewam, paskuda jaj naskładał i tuczyły się takie grubasy, gdybym nie zauważyła wszystkie cebule mogłabym mieć zjedzone
dzisiejsza Pilgrim
Poszalałaś w ogrodzie! Dmuchanie naszych koleżanek pomogło. Ciekawe jak jutro bedzie?
Również bezdeszczowo życzę.
No było pięknie, ale trochę mi przeszkadzano podobnież jutro ma padać, czego bym nie chciaładzisiaj się namęczyłam bo rąbałam bardzo gruby korzeń po starej wiśni 2 lata rozkładał się w ziemi a dzisiaj się wzięłam za niego dużo go od skubałam ale jeszcze nie cały, za to porządne miejsce dla jednego krzaka róży zyskałamwsadziłam też 2 róże z doniczek no i czekam jeszcze na 6
Ginger Syllabub niestety złapał plamistość
Mało mam fotek, bo byłam zajęta pracą
Tu jeszcze Kronprincess Mary
Polka
NN nie pachnąca ale piękna, stary krzew chyba ma ponad 20 lat
Papa Meilland
Ruffles Sparkling
przesadziłam jeszcze dzisiaj 2 trzykrotki z bryła i nachyłka okółkowego i przewrotnik ostroklapowy wszystko z bryłą ziemi i dobrze podlałam