Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Napia 20:34, 21 paź 2014

Aniu, co sądzisz o róży Lions Rose? Zamówiłam ją razem z pomponellą Obie będę rosły w półcieniu.
monteverde 20:37, 21 paź 2014

Milka napisał(a)
Wiedziałam kiedy zajrzeć, kartka dla mnie idealna
Aniu, u Marzenki twoje rozważania różane podczytuję, kolekcja u ciebie ogromna, ja zostaję z tym, co mam; wprawdzie w tym sezonie dosadziłam 16 róż, część z patyków od Ewy ukorzeniałam, ale czy coś z tego będzie okaże się wiosną
szalej ile wejdzie, pogoda nie do narzekania

Chciałam dzisiaj poszaleć, ale nie zupełnie, to miałam gości, to potem musiałam wrócić do domu i obiad wydać, ale byłam potem w ogrodzie do ciemaka i jeszcze pełno pracy w ogrodzie a na jutro deszcz zapowiadają a potem mróz i jak tu żyć jak mówi SebaIrenko te patyczki różane trzeba było najpierw włożyć do ziemniaka surowego a potem do ziemi pod kopczyk tak pokazywał Monty Don
New Dawn
monteverde 20:40, 21 paź 2014

mira napisał(a)
Aniu już prawie listopad a u ciebie wciąż rosarium cudniaste. Ja dziś wreszcie posadziłam część tulipanów na siłę i pościnałam co kwitło w tym i róże - wg prognozy u mnie ma jutro strasznie lać a potem przymrozki - niech więc nacieszą w domu
a w kwestii kobey to proszę proszę - udało się - jaka jest wysoka i kiedy wysiewałaś - ja sadzonki miewałam ok a potem coś knociłam przy wsadzeniu do gruntu - masz w donicy czy w gruncie

pozdrawiam

Ja dzisiaj tylko wsadziłam trochę wysokich czosnków Gladiator, a jeszcze mam ich trochę, no i tulipany ale dopiero będę wsadzała jak posadzę róże i wykopię dalie i kosmosy czekoladowe
Charlotte (Auspoly)
monteverde 20:48, 21 paź 2014

anula_wn napisał(a)
Aniu, u Ciebie to trzeba być codziennie!! inaczej człowiek ma zaległości
niesamowite ile u Ciebie jeszcze kwiatów wszelakich .... a RH jakie zdrowe. Oj nie masz wać Pani opuchlaków jak ja....

Tfu, tfu, odpukać nie mam ale miałam w kompoście larwy chrząszcza majowego tzw.pędraki dobrze, że kompost przesiewam, paskuda jaj naskładał i tuczyły się takie grubasy, gdybym nie zauważyła wszystkie cebule mogłabym mieć zjedzone
dzisiejsza Pilgrim
hanka_andrus 20:52, 21 paź 2014

Poszalałaś w ogrodzie! Dmuchanie naszych koleżanek pomogło. Ciekawe jak jutro bedzie?
Również bezdeszczowo życzę.
monteverde 20:52, 21 paź 2014

Napia napisał(a)
Aniu, co sądzisz o róży Lions Rose? Zamówiłam ją razem z Pomponellą Obie będę rosły w półcieniu.

U mnie jedna i druga rosną w półcieniu i nie narzekam Lions ma teraz jeszcze pączki ale nie wiem czy zdąży pokazać kwiatki
Louise Odier
monteverde 20:57, 21 paź 2014

hanka_andrus napisał(a)
Poszalałaś w ogrodzie! Dmuchanie naszych koleżanek pomogło. Ciekawe jak jutro bedzie?
Również bezdeszczowo życzę.

No było pięknie, ale trochę mi przeszkadzano podobnież jutro ma padać, czego bym nie chciaładzisiaj się namęczyłam bo rąbałam bardzo gruby korzeń po starej wiśni 2 lata rozkładał się w ziemi a dzisiaj się wzięłam za niego dużo go od skubałam ale jeszcze nie cały, za to porządne miejsce dla jednego krzaka róży zyskałamwsadziłam też 2 róże z doniczek no i czekam jeszcze na 6
Ginger Syllabub niestety złapał plamistość
Napia 20:58, 21 paź 2014

monteverde napisał(a)

U mnie jedna i druga rosną w półcieniu i nie narzekam Lions ma teraz jeszcze pączki ale nie wiem czy zdąży pokazać kwiatki
Louise Odier

Dziękuję, ale o Loiuse Odier pomyślę w przyszłym roku Już nie dam rady zrobić nowej rabaty
monteverde 21:03, 21 paź 2014

Mało mam fotek, bo byłam zajęta pracą
Tu jeszcze Kronprincess Mary

Polka

NN nie pachnąca ale piękna, stary krzew chyba ma ponad 20 lat

Papa Meilland

Ruffles Sparkling

przesadziłam jeszcze dzisiaj 2 trzykrotki z bryła i nachyłka okółkowego i przewrotnik ostroklapowy wszystko z bryłą ziemi i dobrze podlałam
monteverde 21:06, 21 paź 2014

Napia napisał(a)

Dziękuję, ale o Loiuse Odier pomyślę w przyszłym roku Już nie dam rady zrobić nowej rabaty

ja tylko dzisiejsze zdjęcia wstawiam nie namawiam ale warto ją mieć w ogrodzie pięknie pachnie i o dziwo 3 raz w tym roku tłoczy
Winchester Catedral