Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bajkowy ogród Weroniki 00:32, 22 sie 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Weszłam Weroniko do Twojego ogrodu i... poczułam się jak w bajce. Cudnie masz. Taka ilość kwiatów to jest to co lubię najbardziej.
Czy orientujesz się czy wszystkie rajskie jabłuszka są jadalne? Mam w ogrodzie drzewko i chcę w tym roku zrobić z tych owoców jakieś pyszności. Do tej pory zostawiałam je ptaszkom na zimę.

Jak już mówimy o M-ach, to Ewa ma idealnego, przycina artystycznie jałowce i inne na najpiękniejsze bonsai, do tego dorabia japońską ściankę (drewutni) jako tło idealne.
Widziałam Twoją rajską jabłonkę ale boję się wypowiadać na temat czy ona nie trująca, nie chcę Cię skusić na rajskie jabłko tym bardziej, że jesteś Ewą, a ja amatorką ogrodniczką i rajską mam tylko do podziwiania kwiatów.
Pozdrawiam.

Kwiaty rajskiej jabłonki.

Rajskie jabłuszka

I własne nenufary kwitną.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:28, 22 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Agata nie stresuj sie

Tu jest śliwa, bystre oko zauważy też porozrzucane piłki do skakania

A tam w oddali klony i zawijasowa która zawijasową jest tylko z nazwy

Aniu ale się u Ciebie zmieniło, porosło a pamiętam jak dzisiaj jak zakrętasy przerabiałaś
W Gąszczu u Tess 00:22, 22 sie 2014

Do góry
Połączenie kopytnika z hakone (lub chochlą, jak ją nazywają niektórzy) podoba mi się tak bardzo, że powtórzyłam je na tej rabacie. Trzeba się dobrze przyjrzeć, bo kopytka malutkie jeszcze.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:21, 22 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

)

Ania zlituj się pokaż choć jeszcze troszkę tego placyku , bo chyba do końca życia nie wyprowadzę tego przedogródka .
mamy teraz robić przyłącz do kanalizacji i rewolucja aż się prosi , bo trawa zdechła ,pies narobił placy ,miniaturkowe iglaczki niemiłosiernie się rozrosłu na 3 metry a ja dostane za chwile kociokwiku od pomysłów .
a TO mi się podoba
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:19, 22 sie 2014

Do góry
dubel.... więc pokaże moje monotematyczne hortensje dzisiejsze

Jurajski Ogród 00:17, 22 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Zapraszam na hit dzisiejszego wieczoru w Jurajskim:

historia pewnej sesji fotograficznej "na stole"

Oho, pańcia idzie focić, będę gwiazdą na Ogrodowisku:

spojrzenie w obiektyw...

a teraz z profilu...

no to jeszcze pokażę jak ziewam...
cdn

Takiemu to dobrze ....
W Gąszczu u Tess 00:17, 22 sie 2014

Do góry
Wszystkim macham
Za pochwały i komplementy dziękuję, a na pytania postaram się odpowiedzieć przy prezentacji zdjęć.

Rabata pod płaczącym choinkiem.
Joku słusznie zauważyła, że pod nim jest sucho, muszę podlewać więcej i częściej niż resztę ogrodu.

Ozinko, obie rodgersje kupiłam jako kasztanowcolistną, ale w dwóch różnych miejscach. Moim zdaniem to są dwie różne gatunki, różnią się nie tylko wysokością, kształtem liści ale i kwaitostanem.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 00:15, 22 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
A teraz trawka jest taka Choć czasami kotki przyjdą i podleją Uwielbiam Zebriusa rośnie szybko nie pokłada się i jesst śliczny

Halinko pięknie, trawa cudowna, a o domku dla owodów nie wspomne pozdr
Bajkowy ogród Weroniki 00:13, 22 sie 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Weroniko, oglądam i jednego zazdroszczę - takiego dodatkowego miłośnika roślin i ogrodów, jak Twój M Gdyby mój miał takie hobby, ech...!
Pozdrawiam Was Oboje

Basiu, żeby mój M nie był takim sprytnym miłośnikiem ogrodu, to ja wolałabym wąchać i podziwiać kwiaty u kwiaciarek. Jak dałam się wymanewrować na pomocnika ogrodnika, i jeszcze na stare lata nabywać tej wiedzy...? Liczyłam, że utoruję sobie drogę do raju.

U mnie na balkonie ptaszki ćwierkają, że obcy M-wie zawsze lepsi od naszych. Pozdrawiam serdecznie Basiu.
Ogród u stóp klasztoru 00:08, 22 sie 2014

Do góry
ANIA --- posiałam rozsądnie w dwóch miejscach . i na angielskiej też tak chciałam zrobić , ale te smoki same się w jesieni 2013 rozsiały . nie posiałam więc ani jednego ,masę siewek wyrwałam , ale i tak był busz a potem to późniejsze byliny złapały grzyba w tym buszu . pozbyłam się więc trytom . i jarzmanek ...a maki jak się znowu nie rozsiały to posieje tak własnie w kupkach i koniec.
był za duży busz .

Co się stało kwiatom ... 00:03, 22 sie 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Ewunia, taka jest prawda, w ogrodzie jest jak jest, kwiaty powtarzają kwitnienie, nie mam nowości, Ok.... Bobo jest nowa, ale co to jest ? nic.
Taki widoczek Ze schroniska Albigna (Szwajcaria)

Widok zapiera dech w piersiach
Dobrej nocy
Co się stało kwiatom ... 00:00, 22 sie 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Iwonka, góry to moja miłość

Czyli podobnie jak ja czyli jest nas więcej
Tylko te Tatry w tym roku nie wypalą ale propozycje z prw zachowałam - przyda się
Pomóżcie wyczarować mi ogród 00:00, 22 sie 2014

Do góry
Początek rabaty i jeden spiralis czeka na swoje miejsce

I koniec rabaty. Na środku rosną trzy Hakuro. Będą miały coś w plecach, ale jeszcze nie wiem co
Bajkowy ogród Weroniki 23:59, 21 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)
U nas też lało i lało, teraz już słonecznie i pogoda w sam raz na mężowskie działania cudne hortensje, ale nie tylko one, bo przecież ogród tworzy wszystko co w nim rośnie już z góry dziękuję
a co się dzieje u was w lesie? rozumiem, ze jasnotę i brunerę mam naszykować Maćkowi?

M działa w lesie, zrobię fotki nie tylko z zieloną trawką...
Teraz ja wyrzucam z przedniej rabaty do lasu. Osobiście wykopałam ognika, jak nabiorę sił do łopaty wyrzucę dwie weigele i wielką tawułę wczesną, wszystko się rozrasta, rozpycha. Nareszcie okazja by zmniejszyć ilość gatunków.
Brunery przyjmę chętnie, jak Ci nie ograbię ogrodu, jasnotę też. W drodze powrotnej będzie dzielżan 2 kolory i rozchodniki. Trawę też?

Ja wciąż zawieszam wzrok na rudbekiach.
Pszczelarnia 23:55, 21 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Czym wyściółkować ziemię w tej części części stołu kamiennego? Korą zmieloną? Zrębkami? Nie wygląda schludnie, owocująca węgierka utrudnia sprawę. Proszę o poradę, mile widziane różne spojrzenia.

Słyszałaś o żwirze kwarcowym? To bardzo rozdrobniony materiał ale gdybyś wybrała 1 cm na głębokosc, wysypała wszystko wybraną fakturą żwuriu uzyskałabyś stabilne równe i przyjazne dla środowiska podłoże po zastosowaniu ubijaka. Tutaj są przykłady.
Kosolkowa Pasja 23:47, 21 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
The Fairy

Chopin - walczący z mączniakiem

Pastella

Piekne rózyczki Olu a ja mam dla Ciebie pnącze http://zojalitwin.wordpress.com/2014/08/21/dlawisz-okraglolistny/
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:46, 21 sie 2014

Do góry
Agata nie stresuj sie

Tu jest śliwa, bystre oko zauważy też porozrzucane piłki do skakania

A tam w oddali klony i zawijasowa która zawijasową jest tylko z nazwy
Zakątek z fioletową ławeczką 23:42, 21 sie 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Takie widoki mam za płotem

A tu już trochę cywilizacji

Bardzo fajne widoki, wole takie niż z tą "cywilizacją" moje rosną koło róż ale przy trawkach pasuje
Wszystko o czym ... Marzysz 23:42, 21 sie 2014

Do góry
i sumak ...

Ogród u stóp klasztoru 23:38, 21 sie 2014

Do góry
Mam coś dla was ekstra . sama się tym kolorem zachwycam ,więc dziele się. wiem że Marzena oszaleje ...

i sami powiedzcie jak te maki wytępić i nie siać jak takie piękne . na angielskiej już sobie obiecałam nie posieję ...ale teraz się łamię ....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies