Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mirella 21:11, 03 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Byłam dzis w obydwu Twoich watkach ale tylko w jednym napisałam . Storczyki nowe tez były choc tylko dwa zdjecia wiec nie jest tak źle.O storczykach pewnie zimą będzie wiecej.Pozdrówka śle.

Bogdzia dla Ciebie to co lubisz, usunę zachwilę.Eden Rose 85'

Bogdzia 21:12, 03 lis 2014

Margarete napisał(a)
A ja mam 5 RH( w tym jeden od Bogdzi ) + 11 róż (w tym 2 od Bogdzi i jedną od Anitki i jedna maleńka od Popcarol) i bardzo sie z takiego dobytku ogrodowego cieszę Ale nie umiałabym sie zdecydować które rosliny bardziej lubię, każda z nich ma swój czas....RH cieszą gdy zakwitną bo to oznacza wiosnę w pełni, czekamy na nie z utęsknieniem przez całą zimę i po cebulowych to są właściwie następne tak kolorowe kwiaty w ogrodzie a do tego mają tak piekne, nasycone kolory albo odwrotnie delikatne pastelowe odcienie, zmieniające sie w miarę rozwoju kwiatów. Tak czy owak pieknie wyglądają te ich wielkie kwiaty na tle ciemnej zieleni liści. Z kolei róże zachwycają w pełni lata, kuszą różnorodnością kolorów i zapachem a jak jeszcze maja odpowiednie towarzystwo traw czy lawendy lub werbeny to tworzą boskie kompozycje no i długo kwitną, u mnie w ostatni weekend jeszcze jakies pojedyncze kolorowe pąki róż widziałam. Ale gdybym miała wybrać jedne z nich to nie umiem....
Pozdrawiam!

Małgoś pięknie opisałas ale ja wolę rh i ani na chwilę sie nie zawaham. Tyle pracy ile jest przy rózach a za to patrzenie na badyle wprawdzie z kwiatami ale bez lisci. Róze sa najpiękniejsze na zdjęciach bo mozna te zdjecia tak zrobic by nie było widac całej prawdy. Pozdrówka.
Bogdzia 21:13, 03 lis 2014

Mirella napisał(a)

Bogdzia dla Ciebie to co lubisz, usunę zachwilę.Eden Rose 85'

Zostaw , piękna, niesamowita ilosc kwiatów . Jak sie ma takie pięknosci to można je pokochac.Dzięki.
Bogdzia 21:15, 03 lis 2014

marzena napisał(a)
Bogdziu, zaskakująco piękne róże !
i aż sie wierzyć nie chce, że o tej porze tak kwitną...?!

Marzenko i dobrze myślisz bo one nie kwitna teraz. Dziewczyny chciały by pokazac moje róże wiec pokazałam ale zdjęcia są zebrane z innych pór roku.
Bogdzia 21:17, 03 lis 2014

yolka napisał(a)

Margarete - ja też wybrać nie umiem, podoba mi się wszystko i wszystko chciałabym mieć, mój ogród narazie musi cieszyć mnie ilością - jestem niespełna trzyletnią ogrodniczką, a jak się już nacieszę będę redukować (chyba, tego nie jestem pewna). Dzieki Bożence pokochałam R. pamiętam kupiłam jeden kwiat w NOMI, wpisałam w google wymagania, bo zielonego pojęcia nie miałam jak je uprawiać i wyobraź sobie weszłam w pierwszy link i to było ogrodowisko i rododendronowy cz. 1, ale miałam ucztę , nastepnego dnia dokupiłam jeszcze dwa takie same (innych nie było), a taraz grozi mi "różyczka" rozpisałam sie, a to przecież watek Bożenki

Kupuj Joluś kwiatki , przecież to nasze największe radości dnia codziennego. One sa w stanie poprawiac nam humor jak inni nam go zepsuja wiec nie ma co sobie żałowac.
Bogdzia 21:19, 03 lis 2014

ell napisał(a)
Uwielbiam róże, a Twoje Bogdziu są piękne. Pozdrawiam serdecznie.

Ja nie uwielbiam i one tez mnie nie kochaja ale dobrze że są. Pozdrówka Elu, wszystkiego dobrego.
Mirella 21:24, 03 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Zostaw , piękna, niesamowita ilosc kwiatów . Jak sie ma takie pięknosci to można je pokochac.Dzięki.

Dziękuję , to wybrany fragment, jest dużo większa, na tej fotce widać jaki potfffór to jest strona południowa ale jeszcze jest dalszy ciąg od wschodniej strony(narożnik).

Bogdzia 21:39, 03 lis 2014

Mirella napisał(a)

Dziękuję , to wybrany fragment, jest dużo większa, na tej fotce widać jaki potfffór to jest strona południowa ale jeszcze jest dalszy ciąg od wschodniej strony(narożnik).

Cudna , napisz jak ją sadzisz , co jeśc dajesz i wogóle jak o nią dbasz, też chce miec taką a mam 5 szt.
Mirella 21:57, 03 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Cudna , napisz jak ją sadzisz , co jeśc dajesz i wogóle jak o nią dbasz, też chce miec taką a mam 5 szt.

Przesadziłam ją na docelowe miejsce pięć lat temu(budowa domu) ma osiem lat,
Na dno wsadziłam suszony obornik zmieszany z rodzimą glebą na to ziemia ogrodowa ze sklepu i wsadziłam różę, podlewam tylko gnojówką z pokrzyw tak naprawdę to w ogóle specjalnie się nie staram i nie dogadzam moim różom (mam ponad trzydzieści), rosną jak szalone, wszystkie są na tych samych zasadach, gliniasta gleba im służy.
Ale gdzie mi do Twoich piękności.
Pozdrawiam cieplutko.
mira 22:07, 03 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

chyba mój post się zagubił
Bogdzia czytałam statystykę czego ile masz , aż zwątpiłam - a te róże zacytowane zachwycają i idę o nich czytać, porobiłaś piękne portrety, ale ja taki nienasycony zwierz i czekam na liliowce /czytałam o operacji kiedy?/

pozdrawiam