Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Anity 07:55, 21 sie 2014

Do góry
Natasha Richardson z bliska

I w całości

Vanilla Fraise już sie przebarwia
W całości

I z bliska
Ogródek Anity 07:52, 21 sie 2014

Do góry
Kilka fotek z rana

Róża solero i berberys orange jakiś tam

Charlotte

I w całości krzew, bo ktoś pisał, żeby pokazywać
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:51, 21 sie 2014

Do góry

To następna z moich 4 ch taksówek ha ha Pozdrawiam zaglądających
Ogród cichy i przytulny 07:44, 21 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Zapraszam na kawę może jutro?????
Asiu skorzystałam z zaproszenia. Bardzo lubię wypić kawę o poranku na ławeczce zanim jeszcze zacznie się ten cały 'roboczy' zgiełk.

asiach napisał(a)
... z roślinami jak z psami upodobniają się do właścicieli.
U mnie psy to poszły we właściciela- chude jak szczapy, ale już wiem czemu roślinki tylko w szerz u mnie idą, a w górę nie za bardzo.

Asiu co to za drzewko/krzaczek przed kalifornijką? Taka żaróweczka.
Jurajski Ogród 07:35, 21 sie 2014

Do góry
Mariolko, Cnautia Macedonica obecnie
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 07:23, 21 sie 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Danusiu. Chciałam prosić o rozpoznanie roślinki. Ma pokrój krzaka. Ktoś mnie prosił, ponieważ nikt nie wie, co to jest. Dziękuję i pozdrawiam. Nowy serial super.
Kwiatowy ogródek Monteverde 01:21, 21 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiaj zrobiłam 5 słoiczków większych maślaczków w occie i słoiczek swoich ogóreczków

A u nas o grzybach ni widu ni słychu Jeszcze w lipcu kilka razy na bazarku kurki bywały, ale też niewiele.

Aniu, róże to Ty masz super!
Ogród cichy i przytulny 00:25, 21 sie 2014

Do góry
sylwiap napisał(a)

Asiu, długo się zastanawiałam, gdzie na tym zdjęciu masz modrzewia W końcu chyba widzę, to te trzy kule na środku, tak ??? Ładnie go zaczarowałaś Ale interesuje mnie też po lewej stronie ta śliczna jodła kalifornijska. Co to za odmiana, pamiętasz? Ma ładne srebrno-niebieskie igiełki. Moja taka ładna nie jest Chyba, że starsze okazy tak się wybarwiają albo mam inną odmianę.
Z ciekawostek - u mnie też dereń drugi raz kwitnie

Sylwia, rano miała tylko takie ujęcie teraz może inne

widać jodłę a po prawej stronie od niej modrzew. Jak zobaczyła ale już po posadzeniu jaki on duży rośnie - pomyślałam o cięciu i tak wyszło.
Jeżeli chodzi o jodłę to jest to jodła kalifornijska, jednobarwna. Kształy jak to w przyrodzie są różne. Moim zdaniem z roślinami jak z psami upodobniają się do właścicieli. Reszty nie napiszę
Moja bratowa ma i jej jest taka sama jodła tylko bardzo smukła widać nawet poszczególne piętra a u mnie niestety nie. Od strony ścieżki podcinami aby można było chodzić - stąd ta asymetria.
Na tym zdjęciu widać większą ilość kulek na modrzewiu

Możesz łatwo sprawdzić czy Twoja to jest jodła kalifornijska. Zerwij igłę i rozetrzyj w palcach - czy ma zapach cytynowy?
Spokojnej nocy i miłego dnia
P.s. Sylwia a czemu nie założysz swojego wątku?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:13, 21 sie 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

Aniu, czy to Tardiva? Mam podobną, ale nazwy nie jestem pewna

Moje zawilce japońskie prawie przekwitły. Ciekawe dlaczego zaczęły kwitnienie tuż po 10 lipca?
W kamiennym kręgu od początku 00:11, 21 sie 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu pozdrawiam nocną porą
piękne obrazy pokazujesz

Aniu, myślałam, że już wszyscy śpią.....a ja dopiero teraz mam chwilę na Ogrodowisko....specjalnie dla Ciebie moja wypielona rabatka

W kamiennym kręgu od początku 00:07, 21 sie 2014

Do góry
Ogród cichy i przytulny 00:06, 21 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Swoje modrzewie bo mam dwa szczepiony na pniu i europejski tnę wczesną wiosną, później tylko ewentualne cięcie korekcyjne (a w przypadku modrzewia jest to potrzebne) lecz nie później niż do końca sierpnia.
Wierzbę - pierwsze cięcie po przekwitnięciu kwiatów , następne formujące kilka ale ostatnie też do końca sierpnia.
Napisałam jak ja postępuję bo w literaturze jest różnie co opracowanie to inne terminy.
U mnie powtórzyły kwitnienie derenie - mają owoce, kwiaty i przebarwiające się liście jak na jesień - jak z szamponem 3w1, bo to że magnolia powtórzyła kwitnienie to już norma
Pozdrawiam
Modrzew europejski - cięty - w tle nie mam teraz lepszego ujęcia

Asiu, długo się zastanawiałam, gdzie na tym zdjęciu masz modrzewia W końcu chyba widzę, to te trzy kule na środku, tak ??? Ładnie go zaczarowałaś Ale interesuje mnie też po lewej stronie ta śliczna jodła kalifornijska. Co to za odmiana, pamiętasz? Ma ładne srebrno-niebieskie igiełki. Moja taka ładna nie jest Chyba, że starsze okazy tak się wybarwiają albo mam inną odmianę.
Z ciekawostek - u mnie też dereń drugi raz kwitnie
W kamiennym kręgu od początku 00:04, 21 sie 2014

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 00:02, 21 sie 2014

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 00:00, 21 sie 2014

Do góry
Dziękuję, że jeszcze o mnie pamiętacie.....dzisiaj wieczorem zrobiłam kilka ujęć jednej rabaty....reszta leży odłogiem

Ogród cichy i przytulny 23:59, 20 sie 2014

Do góry
Inne ujęcia

Ogród cichy i przytulny 23:49, 20 sie 2014

Do góry
Kilka innych ujęć
Od strony sąsiadów mniej .... - póki co wszystko jeszcze małe ale za dwa, trzy lata będzie gąszcz

ta sama rabata tylko inne ujęcie

moja nowa katalpa od taty

od Jagódki

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:45, 20 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Kommelina bulwiasta dzisiaj, bardzo ją lubię
[img size=360

u mnie kwitła jakoś w lipcu, a teraz tak jakby zasychała
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:43, 20 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Czy z tego będzie Hokkaido? są w końcu 2 dynieta poszła aż na rudbekie
a ta na sasanki

Może być hokkaido, bo już widać (o ile wzrok mnie nie myli) takie małe końcówki-ogonki, charakterystyczne dla tej dyni; dodatkowo to że się bardzo "puszcza" i rozrasta też swiadczy za nią, bo tak ma, bardzo lubi nawet się powspinać, w tym roku nie mam żadnej, moze u mamy będzie; powinna mieć liście trochę mniejsze niż u odmian olbrzymich
Mój ogród 23:37, 20 sie 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Dziewczyny idzie jesień. Mam na to niezbite dowody. Tego przebarwiającego się klona zobaczyłam z daleka.

I rośliny wodne, wprawdzie nie w oczku wodnym, ale w jeziorze.

Bożenka nie strasz ale widoki cudowne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies