Zawsze się ciesze z takiej pogody bo można coś zrobić w ogrodzie wyczyśćić tuje czasami coś przyciąć, a jeśli mamy jakieś delikatniejsze rośliny to strachu nie ma że zmarzną
Asiu zgodnie z tym co mi podesłałaś trzy kostki z prawej strony można by wsadzić tylko zamiast brzóz w środek lepiej graby bo jeśli nawadniania nie będziesz miała możesz z brzozami mieć problem płytko się korzenią i wypiją wszystko roślinom towarzyszącym dalej bym posadził ML.a za nimi pod świerkiem gdzie jest cień i sucho oprócz runianki może być epimedium , dryopteris filix mas,
Z lewej mogłaby być obwódka z bukszpanu a w niej hortensja na zdjęciu które mi podesłałaś jest coś takiego i fajnie to wygląda.
Te linie proste zdecydowanie bardziej mi odpowiadają.Nawet jesienią zaczęłam wytyczać rabatę w prostej linii. Ale wszystko rozwaliłam, bo mnie ta ścieżka do nerwicy doprowadza Zaraz podeślę Ci inspirację .
Koła koło wejścia i świerka dwa okrągłe placyki od nich kręta ścieżka, z lewej strony koło z bukszpanu parter i roślina na pniu , linia ścieżki powinna być identyczna z linią rabaty na foto troche mi nie wyszła
Jak wyżej,czy wie ktoś gdzie można kupić ten ligustr - wiele sklepów oferuje ligustr okrągłolistny "Aureovariegatum" lub "Vicaryi" ale pospolitego w żółtej odmianie nie umiem znaleźć. Może ma ktoś w swoim ogrodzie chętnie odkupię sztobry lub sadzonki.
Wszyscy dookoła mówią szkoda że śniegu i mrozu nie ma, a ja się ciesze deszcz pada nawadnia zimozielone no i roślin na razie okrywać nie trzeba same plusy szczególnie po Twoim ogrodzie widać w dalszym ciągu piękną niezmrożoną zieleń