Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

Borbetka 08:31, 20 sty 2015

Asiu, ależ się miejsca zrobiło po wycięciu tego drzewa! Niesamowite. Będzie piękna rabata.
ele2001 11:00, 20 sty 2015

Asiu zgodnie z tym co mi podesłałaś trzy kostki z prawej strony można by wsadzić tylko zamiast brzóz w środek lepiej graby bo jeśli nawadniania nie będziesz miała możesz z brzozami mieć problem płytko się korzenią i wypiją wszystko roślinom towarzyszącym dalej bym posadził ML.a za nimi pod świerkiem gdzie jest cień i sucho oprócz runianki może być epimedium , dryopteris filix mas,
Z lewej mogłaby być obwódka z bukszpanu a w niej hortensja na zdjęciu które mi podesłałaś jest coś takiego i fajnie to wygląda.
asica 16:56, 20 sty 2015

Dużych drzew raczej sadzić nie będę.Ani brzóz ani grabów Gdyby udało mi się znaleźć wysoko szczpeione umbry, to posadziłabym je. Ale w okolicy na razie nie znalazłam.
Długo zastanawiałam się nad propozycją Toszki o przesadzeniu w to miejsce rh. Rzecz w tym, że na obecnym miejscu rh tak dobrze się mają, że nie przeżyłabym, gdybym je zmarnowała przeprowadzką.
Narysowałeś mi zarys ścieżki i rabat i chyba zacznę od szukania kostki.Bo ta wyprostowana ścieżka zamiast dotychczasowej dziwnej z ukosa, zdecydowanie zmienia wizualnie to miejsce. Propozycje zapisuję w notesie
margi 17:07, 20 sty 2015

Asia ja jesienią zakupiłam umbry szczepione na 180 na zdjęciach mało je widać
ele2001 17:36, 20 sty 2015

No to wiśnie super ale do grabów formowanych sie nie umywają no tylko że jakąs co roczną prace trzeba w nie wliczyć.

ele2001 17:39, 20 sty 2015

W takim reprezentatywnym miejscu formy i jeszcze raz formy rh ma kazdy..zostaw je w spokoju pokombinuj a zobaczysz jaki będzie efekt.
asica 17:40, 20 sty 2015

margi napisał(a)
Asia ja jesienią zakupiłam umbry szczepione na 180 na zdjęciach mało je widać

Widać, widać, ja już je u Ciebie wczoraj wypatrzyłam , ale nie zdażyłam zapytać skąd one
asica 17:42, 20 sty 2015

ele2001 napisał(a)
No to wiśnie super ale do grabów formowanych sie nie umywają no tylko że jakąs co roczną prace trzeba w nie wliczyć.

Nie przejdzie, ja mam 1,58, a jak mężowi powiem, że ma jeszcze jakieś formy prócz żywopłotu ciąć, to gotów mi to drzewko podlać jakimś octem . Ale piękne są .
asica 17:42, 20 sty 2015

Borbetka napisał(a)
Asiu, ależ się miejsca zrobiło po wycięciu tego drzewa! Niesamowite. Będzie piękna rabata.

Oby Moniu, oby
asica 17:43, 20 sty 2015

Tess napisał(a)
Asia, choinka z brzozy rewelacyjna!
I stroik też.
Widzę, że rewolucja już rozpoczęta
Na razie w głowie się coś tworzy, zobaczymy jak wyjdzie .
Choinka udała się, stoi dalej, szkoda mi ją schować