Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

GorAna 10:49, 20 sty 2015

U mnie też przypudrowany śniegiem ogród, ale też nie lubię zimy i śniegu
Pozdrawiam
11:01, 20 sty 2015
Ja mogę lubić śnieg, jak nie muszę nigdzie jechać samochodem. Rzeczywistość jest taka, że dojeżdżam 20km do pracy, więc śnieg jest złem koniecznym dla mnie. Pamiętam z dzieciństwa, że lubiłam jak pada śnieg, upatrzyć sobie (zza okna oczywiście) jeden płatek i obserwować jak leci w dół, potem kolejny i kolejny... Śnieg był kiedyś zapowiedzią czegoś miłego, wnosił baśniowy klimat. Potem cżłowiek dorósł i śnieg stał się tylko zawalidrogą, a po zeszłorocznej akcji, kiedy wyniosło mnie na drugi pas (na szczęście nic nie jechało), śnieg powoduje u mnie tylko nerwówkę.
PS. Danusiu, gratulacje, widziałam na fejsie - dzieje się, dzieje! Ale to i tak jeszcze laury niedekwatne do Twoich zasług i dokonań.
ele2001 11:03, 20 sty 2015

Zawsze się ciesze z takiej pogody bo można coś zrobić w ogrodzie wyczyśćić tuje czasami coś przyciąć, a jeśli mamy jakieś delikatniejsze rośliny to strachu nie ma że zmarzną
siakowa 11:08, 20 sty 2015

lew_ogrodowy napisał(a)
Ja mogę lubić śnieg, jak nie muszę nigdzie jechać samochodem. Rzeczywistość jest taka, że dojeżdżam 20km do pracy, więc śnieg jest złem koniecznym dla mnie. Pamiętam z dzieciństwa, że lubiłam jak pada śnieg, upatrzyć sobie (zza okna oczywiście) jeden płatek i obserwować jak leci w dół, potem kolejny i kolejny... Śnieg był kiedyś zapowiedzią czegoś miłego, wnosił baśniowy klimat. Potem cżłowiek dorósł i śnieg stał się tylko zawalidrogą, a po zeszłorocznej akcji, kiedy wyniosło mnie na drugi pas (na szczęście nic nie jechało), śnieg powoduje u mnie tylko nerwówkę.
PS. Danusiu, gratulacje, widziałam na fejsie - dzieje się, dzieje! Ale to i tak jeszcze laury niedekwatne do Twoich zasług i dokonań.

az się rozmarzyłam....mmmmmmmm.... ja snieg tez przestałam lubic jako dorosła...ale w tym roku baaardzo się z niego ucieszyłam, juz mi było teskno do niego....ale teraz to niech juz bedzie wiosna
Fabiola 12:34, 20 sty 2015

Witam

A pro po śniegu to obejrzałam fajny filmik

Jak ktoś chce się pośmiać i ponarzekać na śnieg

Proszę usunąć jak nie można wstawiać linków

www.youtube.com/watch?v=VsisXutQHbE
rozark 13:10, 20 sty 2015

W Łodzi +2 i mgła, czyli paskudnie.
Na szczęście przy tej pogodzie rośliny wreszcie przystopują - mam nadzieję, że do prawdziwej wiosny.
Śniegu nie lubię tylko w nadmiarze na drogach i chodnikach.

Danuś zerknij do mnie proszę.
gruba_dynia 14:33, 20 sty 2015

Witaj Danusiu.
Przybywam z pytaniem. Późnym latem kupiłam w lidlu i posadziłam lawendę francuską - w donicy bo nie zimuje w gruncie. Na oko stała w miejscu. No może nieco urosła ale nie kwitła. Jest mała generalnie. Trzy sadzonki około 15 cm wysokości. Stoi teraz w wiatrołapie, przeszkolonym i nieogrzewanym. Jest tam ciut cieplej niż na dworze, myślę, że poniżej 0 stopni temperatura nie spada. Co jakiś czas, dość rzadko podlewam te lawendę. Ostatnio zauważyłam, nowe, jasno zielone przyrosty. I co mam zrobić? Chciałabym ją przyciąć tak jak się przycina wiosną lawendę w gruncie, żeby się ładnie rozkrzewiła. Czy teraz ją przyciąć? Czy czekać do wiosny.
Gardenarium 14:39, 20 sty 2015

Ma za ciepło, było przecież bardzo ciepło, a w pomieszczeniu to się pewnie nagrzało Radzę próbować obniżyć temperaturę bo ona teraz ma za mało światła żeby wytworzyć mocne i ładne przyrosty, Są takie wiotkie i cieniutkie.

Ja bym radziła nie przycinać teraz, bo jak to zrobisz, jej przyrosty które wyrosną nadal będą wiotkie. Lepiej przeczekać i przyciąć, gdy już będzie wiosna. Lawenda potrzebuje gorąca i dużo słońca.

Instagram Ogrodowiska
zaczarowanaa 15:14, 20 sty 2015

to ja ku pocieszeniu powiem że ponad pół metra śniegu mamy i -2 wiosny nie widac
Gardenarium 15:29, 20 sty 2015

Byłam przed chwilą u Ciebie Agnieszka i patrzyłam na podglądaczy

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies