Potem M posprzątał, a ja podziwiałam nasze dzieło z każdej strony. Do jutra musi wyschnąć. Jutro w środku wyłożę styropianem Niestety ziemia nie dojechała, ale murek i tak musi wyschnąć
Teraz pytanie : Jakie trawki posadzić?
Przed murkiem będzie jeszcze szpaler róż - chyba cztery się zmieszczą, coś dosadzić przed różami, i ma być równy pas trawnika. Przed tujami chcę bergenię. Jest tam wąsko. Czy są jakieś inne propozycje?
W przyszłym roku podpalę tutaj ogień, który zapłonie już od lipca. Przy pomocy czerwonych kwiatów - dalii, krokosmii, dzielżanów, liliowców, pysznogłówek, cynii. Doszłam do wniosku, że letnia rabata zółto-pomarańczowa jest zbyt nudna, a obok "Małe Wojsławice" płoną właśnie żółcią, pomarańczem i czerwienią.
Właśnie niedawno zobaczyłam że stuknął mi jakis czas temu rok na ogrodowisku....
Tyle zmian na dobre dzięki temu portalowi zawdzięczam, że aż trudno wyliczyć. Najważniejsze jednak że udało mi sie wyszlifować wszystko to co mi zgrzytało i teraz jestem bardzo happy
Irenko chętnie obejrzałabym taki bialutki, gustowny domek
( w moim stylu zresztą )...szkoda,że mam tak daleko do Ciebie ...
dzięki Tobie zidentyfikowam moją rozplenicę...
Dzisiaj stawialiśmy murek (donicę) na trawki. Z założenia ma być niższy od poprzednika. tylko tyle, aby oddzielić trawki od pozostałych nasadzeń i aby zminimalizować wysoki murek wokół tarasu. Dziś już bym go nie robiła (tego wkoło tarasu), ale skoro jest, trzeba dokomponować resztę
Nasze dzisiejsze prace:
Najpierw wytyczyliśmy linię i wkopaliśmy bloczki betonowe, jako fundament. Pozwoliło nam to złapać poziom. Ja kopałam dołek, e-Muś ustawiał bloczki, bo były zbyt ciężkie dla mnie
Potem ja murowałam, e-Muś pilnował, czy równo i podawał cegły.