Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na glinie 18:21, 18 sie 2014

Do góry
Dziś nabyłam cyrkiel i postanowiłam dokończyć koncepcję.
Wyglądało to tak:

kołko w trawniku to trampolina, którą usunęłam z widoku na wprost drzwi tarasowych, a w obwódce - z cisa lub murku placyk żwirkowy z ogniskiem

ale coś mi jednak nie leży ta linia za grabem. Trawnik przybrał dziwny kształt w dziubkiem, a to ścieżka wprowadzająca do ogrodu
skłaniam się jednak do takiej linii trawnika
mam nadzieję, że znajdziecie różnicę

Ogród w skali mikro cz.II 18:18, 18 sie 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Sprawa jeżówki mnie męczy nieustannie .. Może ja jaki ffffariat czy cuś ??...

W każdym razie jeżowka Boguśki stoi na tarasie bo ten jej zapach nie pozwolił mi wpakować ją na rabatę , tak daleko od naszych nosów...noo i rano pojechałam do nowego punktu sprzedaży..noo niby ,żeby tylko obejrzeć .. I wróciłam z jeżówką cinnamon cupcake..zobaczcie jak ona z tym red baronem napiszcie co myślicie

Dla mnie rewelacja...mówiłąm, że ona będzie pasowała....cudo

Dołóż jeszcze żółtą jak Mała Mi radzi i obłęd będzie

Chyba se taką upoluję w przyszłym sezonie
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 17:45, 18 sie 2014

Do góry
magdziam napisał(a)

Piękne jeżówki. Przeczytałam wątek, zaznaczam po sąsiedzku do podziwiania.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:44, 18 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Aniu, betonowe, ciężkie bardzo przypominają mojego M. dlatego kupiłam, hi, hi
pójdą na schody domku, bo tam giną i nie pasują do mojej koncepcji

donice zrobione, teraz do środka wkłady pójdą i tawuły Gold Carpet
drzewo z tych twardych mara coś tam..

tu będą za laurowiśniami hortensje i wysypany będzie biały kamień

Donice pierwsza klasa...sami robiliście?....Irenko pod wymiar wkładów, czy u Ciebie niekoniecznie?, bo one chyba na murku stoją?....kiedy je obsadzisz?, wiosną?

Ja myślę o takich, ale u mnie nie wcześniej niż za dwa lata...no chyba, że się szybciej ogarnę w przyszłym roku z remontami ....na razie zadaszenie tarasu ważniejsze, a to plan na następny rok

Buziole
Zakochana w ogrodach 17:02, 18 sie 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Piękne kwiaty

Rabaty z kamyczkami bardzo ciekawe, ślicznie się prezentują

Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:50, 18 sie 2014

Do góry

A w ogródku wieczorową porą świecą się tu i ówdzie małe lampioniki.
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 16:43, 18 sie 2014

Do góry
magdziam napisał(a)
Skarpa powoli zarasta

PIęknie!!!!!!
trawa mnie zachwyca
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:06, 18 sie 2014

Do góry
Asia w Górach Stołowych i okolicznych szalałem w młodzieńczych latach, piękne widoki i jeszcze piękniejsze lata
prawie co tydzień była wyprawa
a to fotki z podróży sentymentalnej starymi szlakami Szczeliniec Wielki - Piekiełko

Błędne Skały - nie da się ukryć że po czeskiej stronie natura stworzyła coś jeszcze bardziej szalonego i pięknego z stąd prosty wniosek że odrobina szaleństwa rzeczą naturalną jest i już

tęsknie za rodzinnymi stronami i tym co minęło ale jednak Tatry wygrywają

tu Świnica z daleka i prawie na dotkniecie dłoni (plus odrobinę wspinaczki)
zdjęcia są z poprzednich wypraw nowa odpukać tuż tuż

Ewa nie ma sprawy jeżeli mogę pomóc
pierwsza sprawa to tegoroczne upały pokazały że i bukietowe potrzebują choć odrobiny cienia
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 16:06, 18 sie 2014

Do góry
Witajcie Kochani. Jak już napisałam w "Powitaniach" jestem tu nowa i do ogrodnika jeszcze mi daleko. Zaczynam przygotowania do zmian w moim ogrodzie, który teraz nie zachęca do przebywania w nim. Całkiem nieźle rosną tylko tuje. Żywopłot wymaga odmłodzenia. Czeka mnie dużo pracy.

W tym roku wykopałam paprocie - wydawało mi się, że wszystkie Na środku zamiast nich posadziłam liliowce Stela d`Oro - mam cichą nadzieję, że się sprawdzą w tym miejscu, a jeżeli nie to będę szukała lepszego Tak czy inaczej przyszedł czas na urozmaicenie ogrodu.

Jednak moim największym wrogiem i zmorą jest chmiel, który zadomowił się parę lat temu w żywopłocie od strony ulicy. Diabelstwo zadusiło żywopłot i włazi na wszystko, co napotka na swojej drodze. Póki co "walka z wiatrakami". Ostatnio pokusiłam się o wykopanie tego okropieństwa. Zobaczcie, co znalazłam

Oczywiście to nie wszystkie korzenie. Nie wiem jak tego chmielu się pozbyć na dobre. Część korzeni usunęłam.

Wkrótce podeślę więcej zdjęć ogrodu, ale generalnie jest pusty i smutny. Wierzę, że wspólnie coś uradzimy.

Pozdrawiam gorąco
Asia

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:31, 18 sie 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Chaos? Kto by takiego nie chciał. Twój ogród pokazuje uroki w każdym zakątku, rośliny soczyste i tak naturalnie prowadzone. Ja tak nie potrafię, u mnie jakiś bardzo czytelni się tworzy. Sam , ja mu tylko kibicuję.

A kocik? cudniasty.

Kasiu, ja ciągle tak mam, jak coś zrobię to mi się podoba, bo czuję po sobie zmęczenie i to, że coś się dzieje, że się zmienia w ogrodzie, to sprawia mi dużo radości, ale okazuje się po jakimś czasie, że to nie miało tak wyglądać i zabawa na nowo się zaczyna, najtrudniej mam z bylinówką, tam wiele się dzieje i mam wiele wątpliwości, ciągle szukam tego czegoś i tego czegoś jej brakuje,jest tylko ten mój chaos

Na tej rabacie jestem zadowolona z efektu jest dopełnienie subtelne z różyczką ...jedna roślina podkreśla urodę tej drugiej.....tak lubię

Ta rabata poza wrzosami miała być wypełniona kolorem biało - niebieskim
i tak wyszło.....znowu do zmiany i kombinuje już nowe nasadzenia, brakuje mi pomysłów na kolorek blue, może macie jakieś pomysły

Ogród Magdalenka 15:29, 18 sie 2014

Do góry
jeszcze takie zbliżenie :

Ogród Magdalenka 15:27, 18 sie 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Aaaciaaaaaaa , to u Ciebie żagiel prostokątny ???

Matulu piknie .. Czemu ja mam trójkątny ja siem pytam ????

Ściskam

Ale trójkątne są fajne

zrobiłam kilka fotek mocowania …

góra do elewacji :

sznurki pionowe służą do zwijania i są przymocowane na dole tak :

od elewacji idziemy na środek działki … jest pal wbity w ziemie i do niego przymocowany drugi koniec , stalowa linka od pala jest przymocowana do płotu na samym końcu działki , nisko przy ziemi …

żeby móc go zwijać są jeszcze po bokach takie linki …

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:24, 18 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Aga wiesz jak się chce mieć coś ładnego to niestety trzeba pracować przy tym .Ale nabrałam doświadczenia z cięciem i wiem że cięcie jest metodą czsami na to żeby roślina ładnie wyglądała Czy wysłałaś już nasionki ha ha bo muszę pilnować żeby doszły A za podziwanie dziękuję

Halinko jutro wysyłka, ale się nacięłam....dosłownie z jałowcem uwierz mi, że przeliczyłam swoje siły i mój kręgosłup nie wytrzymał

tylko przy tym cięciu jeszcze upadłam...bo jałowiec rośnie na górce zwanej jeżem...i się poślizgnęłam i bum.... i nawet efektów tego cięcia za bardzo nie widać

a ja na czworakach do domu wracałam
Ogród Magdalenka 15:20, 18 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Magdo, zrobisz zdjęcie tym paskudom?

Nie ma problemu, nie muszę się nawet wysilać , Ewo musisz ich poszukać ….

teraz nie mogę ich namierzyć w różach , jak były kwiaty , to siedziały między płatkami … a teraz są pąki i ich nie widzę , a liście są powygryzane … fujjjjj

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:19, 18 sie 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Wpadam po wczasach
Kotki są rozkoszne,
a kancików gratuluję bo fachowo zrobione i pięknie całość wygląda.
A zaręczyny młodych zawsze napawają wspomnieniami i romantyzmem...u Ciebie też tak było?

Uleczko, nawet nie zauważyłam, że ty już po urlopie, dziękuje za mile słowa, mój urlop tez dobiegł końca przychodzi czas na rozliczenie się z planów urlopowych, tak częściowo wypełnione, ale jeszcze praca przed nami

głazik dostał oprawę

Kwiatowy ogródek Monteverde 15:10, 18 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Mam dwie Lugdunum(Orafarcom) w kolorze wrzosu lila nie wiem jak określić podobna bardzo do Novalis i Centenaire de Lourdes Blanc(Delban)piękna biała do cienia, lepiej nawet w nim kwitnie

Cudowny kolor masz Aniu rękę do róż i jak widzę, na nowo kolekcjonujesz
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:10, 18 sie 2014

Do góry
Tawuły po ścięciu pięknie się znów zażółciły. Berberysy stanowią już taką zaporę kolczastą, że nawet psy już rzadko tamtędy biegają.

Zaprosiłam do ogrodu nową hortensję - muszę wypróbować Vanilkę

Ostatnio miewam takich gości

Ogród w skali mikro cz.II 15:09, 18 sie 2014

Do góry
Sprawa jeżówki mnie męczy nieustannie .. Może ja jaki ffffariat czy cuś ??...

W każdym razie jeżowka Boguśki stoi na tarasie bo ten jej zapach nie pozwolił mi wpakować ją na rabatę , tak daleko od naszych nosów...noo i rano pojechałam do nowego punktu sprzedaży..noo niby ,żeby tylko obejrzeć .. I wróciłam z jeżówką cinnamon cupcake..zobaczcie jak ona z tym red baronem napiszcie co myślicie

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:09, 18 sie 2014

Do góry
Oprócz dzikiej zwierzyny nasze pole jest domem dla bardziej pożytecznych stworzeń

I ślimaki nie są już problemem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:01, 18 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kilka niedzielnych widoczków

Połączenie bukszpanów oraz turzyc idealneja też tak mam tylko jeszcze muszę korą przesypać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies