Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Malgosik 09:24, 16 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Kochana, deszcz pada, a ja tylko wieczorem siadłam na chwilkę, nowych fotek nie mam, planu nowego nikt skomentować nie chciał, nie wiem, czy tak dobrze, czy żle. Czy coś poprawić: tutaj https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/72/726971/original.jpg

A tak przy okazji czasem zazdroszczę tym, co mogą jeść i nie idzie im to w boczki.

jak dla mnie płyty są fajne jako ścieżka, ale jeśli w tym miejscu maja parkować samochody, to coś bym jeszcze zmieniła, bo koła będą trawę niszczyć

może część tej strefy ze ścieżka wysypać żwirkiem, co będzie wyznaczało np 2 miejsca parkingowe, taka ścieżka przechodząca przez trawo, żwirek i znowu przez trawę

i jeszcze jedno
zmieniłabym długość części płyt i lokalizację, by dochodziły także do słowa kostka

prosi mi się o połączenie wyjścia z domu z podjazdem
Malgosik 09:28, 16 paź 2014

tam gdzie słowo parking ma być zdaje się kącik wypoczynkowy?
Malgosik 09:30, 16 paź 2014

czy to swoje anemony u mnie zamieściłaś?
Ewkakonewka 10:55, 16 paź 2014

Hej, najlepsze życzenia rocznicowe zostawiam Kwiaty do wazonu i do sadzenia to mąż ideał
U mnie problem z parkowaniem samochodów rozwiązany został żwirkiem, duża powierzchnia wyszła fakt, ale jednak jest wygodnie i bez obsługowo.
Bogdzia 18:28, 16 paź 2014

Loosiuu napisał(a)

Bruk drewniany jest bardzo nietrwały. Nie opłaca się go stosować.

Do tego jest bardzo niebezpieczny bo śliski. Pozdrawiam Iwonko.
Viola 18:55, 16 paź 2014

Dziewczyny, szkoda, że zmieniłyście temat Ten z poprzednich stron był prze-za-baw-ny Uśmiałam się do łez Zwłaszcza, że jakbym czytała o sobie
Iwk4 20:00, 16 paź 2014

Malgosik napisał(a)

jak dla mnie płyty są fajne jako ścieżka, ale jeśli w tym miejscu maja parkować samochody, to coś bym jeszcze zmieniła, bo koła będą trawę niszczyć

może część tej strefy ze ścieżka wysypać żwirkiem, co będzie wyznaczało np 2 miejsca parkingowe, taka ścieżka przechodząca przez trawo, żwirek i znowu przez trawę

i jeszcze jedno
zmieniłabym długość części płyt i lokalizację, by dochodziły także do słowa kostka

prosi mi się o połączenie wyjścia z domu z podjazdem

Kombinuję nad tym, nic mi nie wychodzi. Paint jest kiepskim programem do rysowania. Po za tym wizualnie mi się nie podoba. Nie widzę tego.
Iwk4 20:04, 16 paź 2014

Malgosik napisał(a)
tam gdzie słowo parking ma być zdaje się kącik wypoczynkowy?

Małgoś, parking ma służyć tym celom raz na jakiś czas. Nie mam wielkich nalotów samochodowych, ale powinien być. Kącik wypoczynkowy przydałby się, ale powierzchnia mi się kurczy i może zostawić ten kącik tylko na tarasie, a tu dać tylko parking. Ja się już gubię. Te płyty w paincie wyglądają takie duże, ale to tak wygląda, jakby wielkością krawężnik na płasko kłaść, albo płyty chodnikowe w kwadratach po kilka. Nie wiem, gdzie dac żwirek, gdzie trawę. Nawet nie wiem, czy rabatka prostokątna, czy owalna, co lepiej pasuje ...
Iwk4 20:13, 16 paź 2014

Malgosik napisał(a)
czy to swoje anemony u mnie zamieściłaś?

Anemony są moje, zakochałam się w nich i kupiłam dwie sztuki, ale chyba jeszcze na drugi rok dokupię . Są piękne. teraz już przekwitają. Tak wyglądały:
od połowy września kwitły do teraz:
Iwk4 20:15, 16 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Hej, najlepsze życzenia rocznicowe zostawiam Kwiaty do wazonu i do sadzenia to mąż ideał
U mnie problem z parkowaniem samochodów rozwiązany został żwirkiem, duża powierzchnia wyszła fakt, ale jednak jest wygodnie i bez obsługowo.

Ewo, dziękuję za życzenia.
U ciebie muszę podejrzeć ten parking żwirowy