ja też lubię pajączki
Szpadel był używany, przesadziłam obwódki bukszpanowe, cebulki znalazły swój kąt,trawę skosiłam,storczyki wróciły z wakacji na parapety i zasłużyłam na relaks
I znowu się pakować muszę, już się przyzwyczaiłam Jutro raniutko do Wojsławic z Pszczyny wyjeżdżamy, wracamy do Zabrza już
Bardzo się cieszę ze spotkania ze "starymi" i nowymi osobami Chyba nas dużo będzie
Cebulki z pudła wyciągnęłam, za tydzień trzeba zacząć sadzić. Tu jeszcze w pudle
Długo padało dzisiaj, ale już po południu pogoda zaczęła się dostosowywać do jutrzejszego spotkania
W planach na przyszły rok mam doprowadzenie do stanu przyzwoitości ogrodniczej ziemianki. Obiecałam Beni z ogrodu "w spadku po dziadku", że upublicznie moją piwniczkę, żeby nie myślała, że u niej jest aż tak źle
Z tym miejscem mam ogromny problem, bo jest w głębokim cieniu, a dach piwniczki to wartwa ziemi ok 20 cm, diabelnie sucho. W tym miesiącu będziemy ścinać dużego orzecha po lewej, oraz wierzbę z tyłu, więc zrobi się tam półcień.
Widzę już o tej porze bardzo dużo przyżółkniętych trawników. Chciałem pokazać dla porównania trawnik który nigdy nie był skażony chemicznymi nawozami i opryskami.
Foto z dnia 27.09.2014r.
Przesadź jak zacznie gubić liście na jesień, a nawet jak zgubi, to najlepszy termin.
Na umbraculiferach się nie znam, ale przesadzałam wiśnię jadalną.. i to w czerwcu lub lipcu Liście zgubiła, ale się przyjęła. Ma z pewnością podobny system korzeniowy jak zwykłe wiśnie.
Odszukałam foto.. 23 czerwca 2012 przesadzaliśmy...w upał.. w tym roku miała tyle owoców że szok. Ważne by bryła korzeniowa była jak największa.
Jak Twój wątek pędzi,dopiero sie przenosiłaś,a tu juz niemal tysiaczek
Gratulki.
Kobea piękna,kiedys tez je siałam.
Masz może różę goździkową ? obczajam ją, ale chciałabym zeby i pachniała jak goździki
To prezent od Danusi.. piękny prezent.. a chrzestni posadzili..
Wiosną zawsze sie zachwycam grą światłą na listkach.. i nawet jak nie znajdę nowego lokum, to dla wiosny będzie sobie rósł
Aniu, mam ponad sto, ale niektóre po kilka sztuk z jednego gatunku, a ze one sa dopiero młodziaki to szału nie ma ,jak by się wydawało po cyfrze
Poprawię się z podpisami,ale jeszcze nie pamiętam wszystkich
Chodzi ci o tę różę ?
To Vanilla, kwitnie nieprzerwanie.Uwielbiam ją i mam 3 szt