Bardzo mi się brzozy podobają, ale doczytałam, że one potrzebują dużo wody, a u mnie piaski I kończy mi się miejsce, a Małgosia słusznie uważa, że powinnam trochę zostawić na trawnik, tylko zadbać o dobre podłoże. Czyli u mnie dalej będzie nasypywanie "mokrej" ziemi i kompostu do użyźnienia.
Toszka, dzięki,że do mnie wpadasz. Twoje rady są cenne - masz duże doświadczenie, szkoda, że nie masz swojego wątku, aby co nieco inspiracji podejrzeć
Mam przy tarasie berberys kolumnowy, ale w szkółce miał tylko nazwę "kolumnowy", może pasuje do Orange dream? Zobacz:
też mam połączone rozchodniki z rozplenicami i uważam ze to wdzięczny duet, w tym roku dosadziłam im jeszcze limonkowe jeżówki do towarzystwa i się zachwycałam. Niestety podobnie jak u Toszki miejsce jest ciężkie do fotografowania. Przepiękne połaczenie (tzn na dużym terenie) ma Zeta, tylko teraz gdzieś umknęła i się nie odzywa...
Faktycznie Aniu, rzadko fotografujesz ten zakątek. Problem jeszcze w tym, że jak człowiek widzi już takie rozrośnięte, piekne, a potem sadzi takie małe, tycie, to myśli, że za rzadko posadzone, że źle coś zrobił.
Posadziłam w tym roku Perovski, ma tylko 15 cm wysokości, kupiłam dwie sadzonki, a wszyscy piszą, że to wielkie urośnie. I bądź tu mądry
Wczoraj byłam z uczniami na sesji fotograficznej - mieliśmy tylko jedną lekcję, więc tylko na obrzeżach wsi byliśmy. Fotki, jak z ogrodów, kocham te brzozy i trawy, tylko gdzie w ogrodzie to posadzić?:
Ewo, wielkie dzięki, mam takie, to jutro pierwsze przesiewanie Chyba, że będzie zimno, to ucieknę. Nienawidzę zimna, brrrrrrrrrr...
Teraz na termometrze tylko +2 stopnie wczoraj o tej porze było +4.
Bo On trudny jest w fotografowaniu, chyba że plac zabaw przestawimy na drugą stronę ale zestawienie roślin fajne.
Faktycznie trudno sobie wyobrazić, że np z trzech listków wyrośnie wielki krzak. Dlatego warto czytać jaka roślina będzie w przyszłości