Bardzo się cieszę, że Ci się podobają a ja miałam przez tę paczkę taki stres..obawiałam się czy wszystko dojdzie w całości i nie odpadnie jakaś roślina niech Ci zdrowo rośnie - te żurawki dosyć mocno przyrastają - w zeszłym roku dzieliłam karpę i z jednej miałam 14 sadzonek! Do dołka zawsze sypię kompostu, może dlatego rosną jak oszalałe na pewno w przyszłym roku sobie te jeszcze rozmnożysz
Rewelacyjnie, że jedziecie!!! Jaka sierotka??? Zobaczysz jak się rozkręcisz Każdy się obawia pierwszego spotkania, ale zobaczysz, to są bezpodstawne obawy Będzie super
Witam, mam problem z moją magnolią gwieździstą. Od jakiegoś czasu pojawiły się na liściach takie dziwne ciemne plamy. Obserwuję , że jest tego coraz więcej. Bardzo proszę o pomoc co dalej robić. Podejrzewam ,że jest to pewnie choroba grzybowa. Ale pewności nie mam.
Ale nas częstujesz dzisiaj fotami szczena opadła po realizacji dywaniku..
pytanko mam o twój zakącik Aurea Nanowo - żurawkowo - miskantowy
W jakiej odległości Aurea Nana sadziłas od Szmaragdów i od siebie?
Czy ten miscant Ci nie zagłusza reszty (szmaragdy nie lysieja? aurea nie lysieje? zurawka zyje? ) ?
Powycinałam już liście piwonii. Trochę puściej się zrobiło, za to miałam większy dostęp , żeby posadzić tulipany.
Te dalie nic a nic sobie nie robią z zimna i deszczów. Ciągle mają nowe pąki z kwiatami. Przed nimi żurawki przeplatane ciemną begonią kwitnącą na różowo. Wsadziłam te begonie jako wypełniacze, bo żurawki były wiosną bardzo małe. Przez przypadek wyszło udane zestawienie. Mus powtórzyć w przyszłym roku