Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:59, 24 sie 2014

Do góry
Żeby nie było ze jest idealnie to pokaże taką dziurę w trawniku wypaloną przez benzynę z kosiarki, którą niechcący wylał mój Maciej miałam dzisiaj zrobić przeszczep ale leje

Moja codzienność - ogród Oli 12:59, 24 sie 2014

Do góry
Też porównanie zrobiłam .

Cabaret, kurczaki białe paski ma na zewnątrz... a na stronie zszp napisane że ...łukowato wygięte liście są paskowane, z białokremowym środkiem i zielonymi brzegami... To ja chyba mam jeszcze coś innego...

Variegatus

W kamiennym kręgu od początku 12:58, 24 sie 2014

Do góry
Dedykacja dla Iwonki z ogrodu na Olchowej
Dzisiaj mam chwilę wolnego czasu i odnalazłam zdjęcia mojego wieńca dożynkowego.....wieniec to duże słowo
chwilę po zrobieniu..........................................dzisiaj po zniesieniu ze strchu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:56, 24 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Doczekałam się przedpłocia ale pięknie ! marzę o takich grabach...

Ola nie mam czasu odplewić za płotem...co dwa tygodnie ostre plewienie.... ale jeszcze jesienia bedę dosadzać.... Zatem kamyki czekaja w kolejce na czas włascicielki.. właśnie mijają dwa tygodnie od ostatniego plewenia..
tak wyglada lawenda z kosztrewą ... brr jakie chwasty...

Stwierdziłam, ze kostrzewę posadze jednak w większych odstępach... i mma jeszcze ochotę na jakieś szarości po całości... myślę o santolinie aby zrobić takie szare poduchy.... ma ktoś koncepcję co w takim kolorze mogę znaleźć.... i żałauję że posadziłam zebrinusy... byłby czad z Mornig lightami.... może wymienić?????
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:54, 24 sie 2014

Do góry
Znalazłam wczorajsze zdjęcia... Zresetowała mi się data w aparacie i były w 2008-01-01
Zatem mamy zdjecia z wczoraj i z dzisiaj
Wejście do domu w jasniejszych kolorach. Ustawienie donic nie finalne bo jeszcze przechowujemy pod wiata narzędzia i fot nie moge robić

Aha wianek juz powiesiłam... pomalowałam na ten sam kolor

I nie patrzymy na granatową taśmę, podsufitka czeka jeszcze na drugie malowanie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:52, 24 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Na przedpłociu

Doczekałam się przedpłocia ale pięknie ! marzę o takich grabach...
Do raju daleko - u Ewy 12:51, 24 sie 2014
Do góry
Ewa777 napisał(a)
...
Po prawej, tuż przy parkingu wokół lampy rośnie jałowiec fachowo cięty przez mojego męża.

Dzień dobry Ewo
Przyszłam z rewizytą i oniemiałam Musiałam przywołać to zdjęcie,niesamowity jałowiec,ten drugi podsadzony floksami szydlastymi też.Przepiękne okazy.Wcale się nie dziwię,że ludzie zatrzymują się i fotografują,sama stałabym z rozdziawioną gębusią
Zdolnego masz męża.
Pozdrawiam i udanej niedzieli
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:49, 24 sie 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Marzenko, czy Ty masz gdzieś zwykłe formowane buki u siebie, jako żywopłot lub pojedyncze formy? Pozdrawiam. Dodam, że nowe fotki oglądam na bieżąco i ładuję akumulatory

Buka mam na razie jednego formowanego na płasko zasłania pompe ciepła. nie nadaje się jednak do obfocenia, bo wczoraj znów zawaliłam bazjlownik wykopanymi trytoamami i liliowcami. Zapraszam na fotki za rok, jak posadzone wiosną buki zacznę kształtować, na razie zarosły budlejami ale jesienią będę robiła rewolucję i może wtedy je rozepnę na linkach.
Dla Ciebie formowane graby. Tnę je wyłącznie, nie formuję za pomocą stelazy lub linek.
Na przedpłociu

A z tyłu mają być stozki ale nie miał ich kto wyciąc w czerwcu... czekają na zmiłowanie w next weekend. M Obiecał wleźć na drabinę ale niech skońćzy malować podsufitkę wiaty..
Wilcza Góra 12:44, 24 sie 2014

Do góry
ryska napisał(a)
Ja jestem z tych co uwielbiają Twoje zdjęcia makro i im bardziej Ty zaglądasz ważce w oczy tym bardziej ja się zachwycam. Czy mogłabym wiedzieć jak nazywa się blog, który prowadzisz? Miłej niedzieli i pozdrawiam gorąco

szczególnie jeśli to "najbardziej uśmiechnięta ważka na świecie", prawda ? bo przecież się do mnie uśmiechała...nie zwariowałam, widać, że sie uśmiecha, prawda ?

dziękuję za tak miłe słowa i zapraszam

adres mojego bloga jest poniżej, w podpisie
Zakątek z fioletową ławeczką 12:40, 24 sie 2014

Do góry
Pozdrawiam niedzielnie
U ciebie zaczęło padać a u mnie już od padu dni ,a dziś to już przesada leje od rana
Moja codzienność - ogród Oli 12:27, 24 sie 2014

Do góry
Pewnie ze nie wazne jaki i tak jest pięknie

Specjalnie poszłam fotkę zrobi, marna bo pogoda marna
Cabaret

Variegatus w dwóch różnych miejscach

Wilcza Góra 12:26, 24 sie 2014

Do góry
Ogród Eli 12:21, 24 sie 2014

Do góry
Ogród Eli 12:19, 24 sie 2014

Do góry
gaga, Agania, Dorota123, agam, gierczusia dzięki i buziaki dla Was

parę wczorajszych fotek bo dziś już paskudna pogoda

Moja codzienność - ogród Oli 12:18, 24 sie 2014

Do góry
Anetko - wpadaj kiedy tylko masz ochotę siadaj już kawę parzę

Marzenko - dziękuję ślicznie stożki w zeszłym roku sadziłam pod furtką na pewno pamiętasz a od wiosny kisiły się w donicach w przechowalniku jednakowo o nie dbałam ale dwa troszkę zabiedzone może teraz będzie im lepiej

Łukaszu - tak to jest jak się baba uprze sporo osób odradzało proste linię ale mam i jestem happy

Ana - fajnie, że do mnie zajrzałaś, cieszę się teraz tak gadam a znając siebie za miesiąc zatęsknię za wybieraniem korzonków na szczęście na przyszły sezon roboty nie zabraknie. Miło słyszeć takie słowa od właścicielki jednego z najładniejszych ogrodów na forum dziękuję

Elu - gap kochana ile masz tylko ochotę może kiedyś wpadniesz na kawkę bo przecież masz do mnie blisko a limki to już od dwóch tygodni takie

Sebuś, Aga - mnie od początku nie pasowały ale na doniczce wyraźnie pisało miskant ''Variegarus''... do wymiany

Kamila - dziękuję za miłe słowa zaraz odpiszę na pw

Martuś - zdjęcie raczej nie przekłamuje kolorów, zawsze staram się robić i wrzucać jak najbardziej odpowiadające rzeczywistości. Dla mnie on też jakiś za zielony...

Ciekawe co to w ogóle jest ???

Ogród, który ciągle zmieniam 12:16, 24 sie 2014

Do góry
I u mnie winorośl rośnieCała ławka jest zarośnięta, taka naturalna altanka

Wilcza Góra 12:14, 24 sie 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Zachwycające

ale mi się miło dostało...
...nie taka szara ta niedziela
dziękuję
Wilcza Góra 12:11, 24 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
e tam ubustwiam twoj ogrod zdjecia często wchodzę na bloga i oglądam zdjecia których tu nie dalas poprostu bajka chciał bym kiedys robic takie zdjecia ale do tego chyba trzeba mieć lepszy aparat i oko jak ty hi hi hi

Kondziu - teraz to mnie zaskoczyłeś to miłe wiedzieć, ze wśród tylu perełek i mój skromny dorobek nie pozostaje Ci obojętny
będę się jeszcze bardziej starała
p.s. widziałeś "perły w koronie" ???
nie chcę tu zanudzać swoimi "makro wyczynami", bo nie wszyscy to lubią
ciesze się, że zaglądasz na bloga

w tej foto pasji dobry aparat jest ważny, a jeszcze ważniejsze są obiektywy...
... ale bez dobrego oka, masy wyczucia, estetyki i cierpliwości przede wszystkim - niewiele zdziałasz

w temacie cierpliwości:
żebyś wiedział ile czasu zajęło mi "upolowanie" tego Szablaka późnego...wstawię małą próbkę dla Ciebie

mam już sporą kolekcję ważek, ale ten był bardzo niecierpliwy
ze 2 h za nim latałam

buziaki z Wilczej ślę
Ogródek Agam 12:00, 24 sie 2014

Do góry
Ana_art leci pachysandra rosnąca tu gdzie kamyki. Na zdjęciach może jej nie widać... Wszystko co z korą zostaje, chyba że wywalę właśnie trzmielinę rosnącą pod wiśnią bo zlewa się z pachysandrą i posadzę tam żurawki.
Wyskoczyłam zrobić zdjęcia, coby lepiej zobrazować sytuację.

Wilcza Góra 11:57, 24 sie 2014

Do góry

Zachwycające
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies