Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:09, 29 sty 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Reniu ślicznie . I te sadzonki hakone jakie już duże . Też bym chciała spore kupić żeby coś było widać. Pewnie w szkółce kupowałaś? Napisz na priv ile kosztowały. A co ile sadziłaś?
Zasypałam Cię pytaniami

W sprawie źródła prześlę Ci info na priv ... nie sadziłam ich z miarką ... raczej nieregularnie i trochę je dzieliłam jednak

Dla zaglądających ... zamierzam jeszcze dokupić trochę sadzonek hakone macra ... dlatego gdyby ktoś spotkał to proszę o info
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:04, 29 sty 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja dopiero przy tych zdjęciach uświadomiłem sobie jak wielkie bukszpany nabyłaś - ehhhh, do tej pory żyłem w nieświadomości...

Widzisz jak fajnie wtopiły się w tło?
Anna i Ogród 10:48, 29 sty 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Aaa zapomniałam jeszcze Aniu ... bo pierwsze graby kupowałam po 50zł u mojego pana drzewkowego, który również zajmuje się wysyłką ... tylko one są jednak mniejsze od tych, które Ci linkowałam ...

Moje doświadczenia z wysyłką są takie, że drzewka nie mogą być wyższe niż 180 cm bo to górna granica rozmiaru paczki.
Anna i Ogród 10:42, 29 sty 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Wiesz jak dowiedziałam się że Danusi działka to połowa mojej to po prostu jakbym dostała pałą w łeb. U niej mieści się tyle roślin i wciąż kupuje a ja rozczulam się czy zmieszczę jeszcze jedną różę.

Muszę dokupić drzew i dlatego poszukuję grabów Fastigiata bo graby lubią cięcie więc nie powinnam mieć problemów z nimi. Niestety do tej pory ich nie spotkałam a jak były to za ciężką kwotę. Porażka.

Aaa zapomniałam jeszcze Aniu ... bo pierwsze graby kupowałam po 50zł u mojego pana drzewkowego, który również zajmuje się wysyłką ... tylko one są jednak mniejsze od tych, które Ci linkowałam ...
Pogubiłam się po drodze... 10:27, 29 sty 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
Tak sobie z małżonkiem rozmawiamy że w tym roku trzeba zrobić wertykulacje i areacje trawnika, tylko jak się do tego zabrać

My robimy wertykulację ... wypożyczamy sprzęt ... eM dziala a potem grabie w dłoń tylko w ubiegłym sezonie robiłam dopiero w kwietniu w tym postanawiam poprawę i zabieramy się za tą brudną robotę już w marcu
Typografia ogrodu 10:24, 29 sty 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
mnie bardzo. Szczególnie że mam ok 80 kopców krecich do sprzątniecia

Jak Ci zazdroszczę, że Ty już trawnik widzisz ... u mnie daleka droga do tego ... naprawdę
Typografia ogrodu 10:21, 29 sty 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tyle merytorycznych pytań? Chyba Ci faktycznie śpiesznie.pierwszy miedzian.alengdy będzie ok 6 stopni.dostanie go też trzcinnik.poxniej będę dostawał pewnie topsin.u mnie działał.
Później oprysk promanalem ale to jeszcze chwilę. Wcześniej będzie cięcie Grabów. Też tniesz swoje? U nas pierwsze plany już też poczynione

Asia
To kiedy konkretnie miedzian? 6stopni w dzień? i co pryskasz miedzianem?
I kiedy cięcie grabów?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:05, 28 sty 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

hi hi hi
no co sama prawda
Typografia ogrodu 15:10, 28 sty 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

to samo miąłam napisać ... choćbym nie wiem jak sie starała to wcześniej niż za tydzień takich widoków nie uświadczę
serio? U nas właściwie nic
Ogród w remoncie 13:03, 28 sty 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Tam gdzie niebieskie pole może lawenda?

Też myśli mi do lawendy biegną bo bardzo ją lubię. Nawet od razu chciałam o niej napisać ale jakoś nie byłam pewna czy lawenda w tym miejscu nie przyćmi mi hakone. Jak kwitnie to wcale nie taka mała jest.
Ogród w remoncie 12:37, 28 sty 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Kombinuję nad tą rabatą. Niedługo moja rodzina wyśle mnie na odwyk od komputera.
Wymyśliłam coś takiego

Zielony kolor-rabata z hakone itd
Czarne kreski-ścieżka,chyba muszę ją tu zrobić bo i tak wszyscy tędy skracają sobie drogę
Niebieski jakby trójkąt-myślałam żeby tu też coś wsadzić. Coś na patelnię i ziemię byle jaką bo to miejsce przy wjeździe a tam kiedyś nawiezione zostało kilka wywrotek gruzu bo samochód wiosną się topił. Może macierzanka?
Znak zapytania-nie wiem kompletnie co tam wymyśleć. Miejsce właściwie cieniste, słońce tylko rano. Ściana z oknem teściowej.

Uff,nie śmiać mi się . Moje zdolności projektowania są jakie są

Tam gdzie niebieskie pole może lawenda?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:32, 28 sty 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
w ziarnach...ale te ziarna tez by trezba było cytryną zalac i na mróz wyciagnąc tak nieziemsko smierdzi ta "kawa"

hi hi hi
Typografia ogrodu 12:26, 28 sty 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
foch u mnie śniegu dobre 15cm jeszcze

to samo miąłam napisać ... choćbym nie wiem jak sie starała to wcześniej niż za tydzień takich widoków nie uświadczę
Tu ma być ogród :) 12:18, 28 sty 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Prawde mówiąc to czekam już na wiosnę, będzie Londyn i soczysta, zielona Walia - bilety kupione, odliczamy.

Fajnie, że udało Ci sie zorganizować taką odskocznię od rzeczywistości
A kiedy wyjeżdżacie? priv?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:34, 28 sty 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Piękne ... te mi sie już chce wiosny

Myślę że nas zaskoczy i przyjdzie szybko , patrzę dziś na prognozę i za tydzień ma być 7 stopni - no jak nic ferie zimowe chyba w ogrodzie spędzę hahahahahaha
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:32, 27 sty 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Powiem Ci, że ten miesiąc intensywnej zimy w zupełności mi wystarczy ... też zaczynam już tęsknić za wiosną!!! Do takich widoków))))))

Jejku... jakie cudne w duchu sobie powtarzam... oby do wiosny... oby do wiosny
Tu ma być ogród :) 15:10, 27 sty 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Fajnie, że jesteś

miłe wyrwanie się od zalatanej codzienności, ale już czuję, że mi czas przez palce przecieka
Tu ma być ogród :) 15:08, 27 sty 2017

Do góry
Fajnie, że jesteś
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:50, 27 sty 2017

Do góry
admete napisał(a)

zimowe zdjęcia zaliczone, jak dla mnie wystarczy hahahahahaha

to teraz wypatruję już wiosny........

zostawiam zdjątko sprzed roku

Piękne ... te mi sie już chce wiosny
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 10:08, 27 sty 2017

Do góry
Luteczka napisał(a)
No to powiem Wam, wyszło szydło z worka. To nie do końca deprecha. Przeziębienie mnie dopadło
Ostatnie dwa dni spędziłam w domu, zamartwiając się o to co dzieje się w pracy. No bo beże mnie to wszystko na pewno się zawali.

Ale nic to Luteczka nadrobiła zaległości w Maji w ogrodzie i znalazła sobie nowe hobby.
Następne

Mój mąż dzisiaj stwierdził że ja nie mogę chorować bo znów coś wymyśliłam
On protestuje, zabrania i w ogóle to jutro do roboty.

A ja wkreciłam się w remonty, meblowanie, przerabianie, handmade itd.
I to jest super
Obejrzałam program Doroty Szelągowskiej bo mi się nudziło w łóżku. I przepadło. Jak to mówi Dorota jestem jej psychofanką.

Witaj kochana po długiej przerwie A co remontujesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies