Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 00:15, 22 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
A teraz trawka jest taka Choć czasami kotki przyjdą i podleją Uwielbiam Zebriusa rośnie szybko nie pokłada się i jesst śliczny

Halinko pięknie, trawa cudowna, a o domku dla owodów nie wspomne pozdr
Bajkowy ogród Weroniki 00:13, 22 sie 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Weroniko, oglądam i jednego zazdroszczę - takiego dodatkowego miłośnika roślin i ogrodów, jak Twój M Gdyby mój miał takie hobby, ech...!
Pozdrawiam Was Oboje

Basiu, żeby mój M nie był takim sprytnym miłośnikiem ogrodu, to ja wolałabym wąchać i podziwiać kwiaty u kwiaciarek. Jak dałam się wymanewrować na pomocnika ogrodnika, i jeszcze na stare lata nabywać tej wiedzy...? Liczyłam, że utoruję sobie drogę do raju.

U mnie na balkonie ptaszki ćwierkają, że obcy M-wie zawsze lepsi od naszych. Pozdrawiam serdecznie Basiu.
Ogród u stóp klasztoru 00:08, 22 sie 2014

Do góry
ANIA --- posiałam rozsądnie w dwóch miejscach . i na angielskiej też tak chciałam zrobić , ale te smoki same się w jesieni 2013 rozsiały . nie posiałam więc ani jednego ,masę siewek wyrwałam , ale i tak był busz a potem to późniejsze byliny złapały grzyba w tym buszu . pozbyłam się więc trytom . i jarzmanek ...a maki jak się znowu nie rozsiały to posieje tak własnie w kupkach i koniec.
był za duży busz .

Co się stało kwiatom ... 00:03, 22 sie 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Ewunia, taka jest prawda, w ogrodzie jest jak jest, kwiaty powtarzają kwitnienie, nie mam nowości, Ok.... Bobo jest nowa, ale co to jest ? nic.
Taki widoczek Ze schroniska Albigna (Szwajcaria)

Widok zapiera dech w piersiach
Dobrej nocy
Co się stało kwiatom ... 00:00, 22 sie 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Iwonka, góry to moja miłość

Czyli podobnie jak ja czyli jest nas więcej
Tylko te Tatry w tym roku nie wypalą ale propozycje z prw zachowałam - przyda się
Pomóżcie wyczarować mi ogród 00:00, 22 sie 2014

Do góry
Początek rabaty i jeden spiralis czeka na swoje miejsce

I koniec rabaty. Na środku rosną trzy Hakuro. Będą miały coś w plecach, ale jeszcze nie wiem co
Bajkowy ogród Weroniki 23:59, 21 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)
U nas też lało i lało, teraz już słonecznie i pogoda w sam raz na mężowskie działania cudne hortensje, ale nie tylko one, bo przecież ogród tworzy wszystko co w nim rośnie już z góry dziękuję
a co się dzieje u was w lesie? rozumiem, ze jasnotę i brunerę mam naszykować Maćkowi?

M działa w lesie, zrobię fotki nie tylko z zieloną trawką...
Teraz ja wyrzucam z przedniej rabaty do lasu. Osobiście wykopałam ognika, jak nabiorę sił do łopaty wyrzucę dwie weigele i wielką tawułę wczesną, wszystko się rozrasta, rozpycha. Nareszcie okazja by zmniejszyć ilość gatunków.
Brunery przyjmę chętnie, jak Ci nie ograbię ogrodu, jasnotę też. W drodze powrotnej będzie dzielżan 2 kolory i rozchodniki. Trawę też?

Ja wciąż zawieszam wzrok na rudbekiach.
Pszczelarnia 23:55, 21 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Czym wyściółkować ziemię w tej części części stołu kamiennego? Korą zmieloną? Zrębkami? Nie wygląda schludnie, owocująca węgierka utrudnia sprawę. Proszę o poradę, mile widziane różne spojrzenia.

Słyszałaś o żwirze kwarcowym? To bardzo rozdrobniony materiał ale gdybyś wybrała 1 cm na głębokosc, wysypała wszystko wybraną fakturą żwuriu uzyskałabyś stabilne równe i przyjazne dla środowiska podłoże po zastosowaniu ubijaka. Tutaj są przykłady.
Kosolkowa Pasja 23:47, 21 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
The Fairy

Chopin - walczący z mączniakiem

Pastella

Piekne rózyczki Olu a ja mam dla Ciebie pnącze http://zojalitwin.wordpress.com/2014/08/21/dlawisz-okraglolistny/
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:46, 21 sie 2014

Do góry
Agata nie stresuj sie

Tu jest śliwa, bystre oko zauważy też porozrzucane piłki do skakania

A tam w oddali klony i zawijasowa która zawijasową jest tylko z nazwy
Zakątek z fioletową ławeczką 23:42, 21 sie 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Takie widoki mam za płotem

A tu już trochę cywilizacji

Bardzo fajne widoki, wole takie niż z tą "cywilizacją" moje rosną koło róż ale przy trawkach pasuje
Wszystko o czym ... Marzysz 23:42, 21 sie 2014

Do góry
i sumak ...

Ogród u stóp klasztoru 23:38, 21 sie 2014

Do góry
Mam coś dla was ekstra . sama się tym kolorem zachwycam ,więc dziele się. wiem że Marzena oszaleje ...

i sami powiedzcie jak te maki wytępić i nie siać jak takie piękne . na angielskiej już sobie obiecałam nie posieję ...ale teraz się łamię ....

Wszystko o czym ... Marzysz 23:36, 21 sie 2014

Do góry
chyba tego nie było ... a ja nie fiem ... Adamo nasladuje piesa czy odwrotnie ?

Zakątek z fioletową ławeczką 23:31, 21 sie 2014

Do góry
Dobrej nocki wszystkim

Wszystko o czym ... Marzysz 23:28, 21 sie 2014

Do góry
jeszcze takie ogólne widoczki wrzucę i zajrzę do Was, bo dawno mnie nie było

i wiewióra na dobranoc

Ogród nad Rozlewiskiem 23:23, 21 sie 2014

Do góry
Mille napisał(a)

Chętnie nabyłabym taki ogród nad rozlewiskiem. A tak naprawdę mógłby być nawet ugór
Poranne i wieczorne mgły nad łąkami, to coś co niezmiennie mnie zachwyca i wycisza. Ech, ale się rozmarzyłam

Akurat o ogrodzie do sprzedania nie słyszałam, ale jest w ofercie domek nad Jeziorem.
Nad nie oznacza że z linią brzegową (ta należy do wspólnoty wiejskiej), tylko że najbliżej Jeziora.
Ale działki jest tylko 400 metrów.

O ten z blaszanym dachem (zakrywają go zarośla, ale lepszego zdjęcia chyba nie mam). Droga, którą widać, jest niemal na wprost tego domu i prowadzi pod wał i nad Bug.

Tu widok na domy nad Jeziorem z wału. Te do sprzedania pierwszy z prawej (widać tylko dach).

Kcesz?
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:23, 21 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
rabatka pod świerkiem srebrnym podciosanym idzie do likwidacji
żal ...plany i zamiary poszły się ...
to jest południowa strona,
ciągle pełno słońca i drzewo tak pije wodę,
że mało co tam rośnie,

ciągle sucho, nawet deszcz tam nie podleje

A ja nie płaczę nad tą rabatą.. bo i tak mi nie pasiła tu
Nowa rabata za dużo esów i floresów..... uspokój linie..
Chłopaki idą jak burza z ociepleniem.. patrząc na pogodę to są naprawdę jak błyskawica A że małe straty.. oni sie spieszą. a pod ścianami dżungla.. płacone maja od roboty, a sezon krótki.. i to nie ogrodnicy a budowlańcy .. troszkę ich muszę bronić...
A ja chcę ciepełko.. te zimno mnie do szewskiej pasji doprowadza.. miało być jeszcze lato a nie jesień..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:15, 21 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
... normalnie jakiś weltschmerz ...

...

u mnie podobnie... w znaczeniu z tym welschmerzem, a nie rabatami - niestety

zdjecia powtarzam, bo okrutnie mi się podobają, tną w serce
co to za czarne na tle choiny czy jałowca?
Zakątek z fioletową ławeczką 23:10, 21 sie 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Zachciało mi się mieć w ogrodzie haki do latarenekMąż kupił metalowe pręty i ręcznie je powyginał. Teraz muszę dokupić jeszcze latarenki, bo te co mam w domu to mi nie bardzo pasująHaki czekają na pomalowanie

Ale zdolniacha z tego Twojego Męża.
Ta na 3 fotce fajnie pasuje Doniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies