Hi, hi...no taka sprinterka nie jestem
najpierw szukaliśmy te wkłady,bo potrzeba było o odpowiedniej wysokości i szerokości, potem drenaż i ziemia i dopiero rośliny, pewnie w weekend posadzę...tylko nie mam roślin
ale mam nadal kwitnące hortki
Bogusiu...myślałam,że o niego prosisz...czekoladowy kosmos jest byliną...u mnie w piwnicy nie przezimował,kłącze należy corocznie wykopywać.pozdrawiam.
Nie da się ogarnąć, nie zawsze, bo różne rzeczy i myśli głowę zaprzątają, bo czasami się nie chce....koniec sezonu, jest zmęczenie...
bardzo się cieszę, jak wstawisz fotkę, popatrzę
u mnie z kolei zbierają się dalie od Hani/ Anabell....takie fioletowe a inne dalej stoją, wniosek...trzeba podpędzać, może we wrześniu zakwitną
2 sztuki obok siebie tu mam
i kwitnie Cunigham White, chyba za to go mniej lubię, wolę pełne kwitnienie w sezonie, ale choć ma ładny pokrój
Dziękuję Bożenko, no tak sobie myślę, czy ja się wyrobię z tym sianiem, choć bardzo mi się podoba na wszelki wypadek z 20 nasionek zarezerwuj
te angielki nie do zdarcia, choć z tymi nie mam nic pracy
Ta mi się najbardziej podoba ze względu na dwubarwne liście Nie wiem dlaczego one talie malutkie Może to takie karłowate odmiany bo w tym roku Budleje biją rekordy pod względem wysokości Moje mają ok 2 m
Obelisk na róże jest piękny W stylu angielskich ogrodów
Asia a jak będziesz w Wambierzycach (bazylika) to obok w Radkowie jest fajna szkółka -głównie bylinowa
Iwona
sam się podkręcam tymi widokami
Kościelec w tym sezonie nie ujęty w planie, na drugim Orla Perć -jej nigdy za wiele wiec może starczy czasu - czerwona kreska to zaznaczony łańcuch
na lewo spada się do Doliny Pięciu Stawów Polskich na prawo do Doliny Gąsienicowej
Elu mnie się podoba takie zestawienie i jeżeli odpowiada Ci ta kolorystyka z inspiracji Danusi to dorzuciłbym jeżówke Aloha o kolorze bardzo zbliżonym do trytomy bo z nimi to nigdy nie wiadomo, a jeżówka bardziej pewna. Ewentualnie tak jak wcześniej proponowała Mała mi, dorzucić żółty kolor.
Speszjali for ju z bylinowego
Dowiedziałem się dzisiaj, że jutro mam wizytacje z gminy i sprintem musiałem udać się po wypełniacze na dziury w rabatach i przy okazji spotkała mnie bardzo miła sytuacja
Anitko cieszę się ja sama tylko w weekend mam czas, rano chyba tylko sprint dziś zdążyłam 2 ślimaki ubić, jeden w skorupce gigant i te drugie...co mówię fuj..
a i zobaczyłam tę piękną ćmę, ktoś juz ją pokazywał na O.
pozdrawiam
Wrzucam to zdjęcie dla Pani Danusi. Czy w tej wersji to też będzie za małe??? Zamiast kulek bukszpanowych chcę posadzić trzmieliny, na pniu też trzmielina, hortensje bobo, wyczytałam że przyrastają 80-100cm i Żurawki na obwódkę, tylko dałam jasno zielone z brązowym środkiem bo te czerwone wydawały mi się za mocne. Niestety na trzmieliny jeszcze czekam, ale jak to się nie nadaje to przesadzimy. Zaczynam się przyzwyczajać, że ogród to ciągłe przesadzanie
Jedną rabatkę już wywróciłam do góry nogami wg Pani wskazówek, wygląda dużo lepiej, chociaż jeszcze dużo pracy przed nami. Dziękuję
Ta ławka to arcydzieło, do tego to okno widokowe...poezja Konradzie, czy zauważyłeś, jak były zrobione te naturalne ścieżki między rabatami, czy to jakaś pospółka ze żwirkiem i gliną? Świetnie to wygląda, w ogóle jestem zachwycona tym ogrodem, a Ty to widziałeś "na żywo" Pozytywnie zazdroszczę