Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

bleebla 21:48, 08 paź 2014

Dzisiaj bardzo zły dzień... w sensie ogrodowym.

Wychwalałam wczoraj pogodę i sie doigrałam. Deszcz padał i nic w ogrodzie nie zrobione a do tego w czasie obchodu zauważyłam, że czosnki te z małymi główkami zaczęły mi wychodzić i co ja mam teraz z nimi zrobic ?

są większe od mojej dłoni!
bartek_luberda 22:35, 08 paź 2014

Moja lawenda również do tej pory ślicznie kwitnie Zrobiłam fotki ale kabel się gdzieś się zapodział
Jagodaa 22:45, 08 paź 2014

To pewnie deszcz jutro do mnie dojdzie... a miała być ładna pogoda. W sumie to obojętne, bo pewnie nie powstrzymam się przed wyjazdem po pracy po brzozę, więc jak wrócę, już będzie zmrok.
tusiawka 22:28, 09 paź 2014

Moje czosnki też wyszły, widocznie tak mają, nie przejmuj się, prawdopodobnie liście przezimują.
Podobnie jest z szafirkami, teraz puszczają liście, na wiosnę kwitną, a póżniej znikają.
Dzisiaj przy wkopywaniu cebul natrafiłam na zeszłoroczne krokusy, pod ziemią mają już spore przyrosty.
bleebla 13:44, 10 paź 2014

tusiawka napisał(a)
Moje czosnki też wyszły, widocznie tak mają, nie przejmuj się, prawdopodobnie liście przezimują.
Podobnie jest z szafirkami, teraz puszczają liście, na wiosnę kwitną, a póżniej znikają.
Dzisiaj przy wkopywaniu cebul natrafiłam na zeszłoroczne krokusy, pod ziemią mają już spore przyrosty.

Dobra wiadomość Już miałam je wykopywać i przenieść do doniczki w domu, żebym mogła na nie popatrzeć w grudniu

U mnie krokusy też mają przyrosty.
bleebla 13:45, 10 paź 2014

Jagodaa napisał(a)
To pewnie deszcz jutro do mnie dojdzie... a miała być ładna pogoda. W sumie to obojętne, bo pewnie nie powstrzymam się przed wyjazdem po pracy po brzozę, więc jak wrócę, już będzie zmrok.

Macham urlopowiczko Ja dzisiaj wsadzam cisy giganty
bleebla 13:49, 10 paź 2014

bartek_luberda napisał(a)
Moja lawenda również do tej pory ślicznie kwitnie Zrobiłam fotki ale kabel się gdzieś się zapodział

Takie widoki cieszą oko w październiku. Pamiętam, że w zeszłym roku na początku tego miesiąca był już lekki przymrozek i kwitnąca lawenda oklapła.
Miłorząb i guzikowiec był już bez liści. W tym roku oba pięknie się przebarwiły, w tamtym nie zdążyły
bleebla 13:51, 10 paź 2014

A oto moje nowe nabytki Zaraz idę wsadzać

lojalna_ 14:06, 10 paź 2014

No jakie sliczne nabytki lec
Kamajla 14:08, 10 paź 2014

bleebla napisał(a)
A oto moje nowe nabytki Zaraz idę wsadzać

Piękności