Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Ewkakonewka 10:21, 10 paź 2014

Jesień piękna u Ciebie, jakby na pocieszenie przed tym co się zacznie zaraz na z...
ana_art 11:32, 10 paź 2014

Sebek napisał(a)
Piekna ta jesień u Ciebie, jak to dobrze, że jednak masz tego kurczaka na pniu, wygląda świetnie A sadzenia cebul współczuję, ja na szczęście już dawno posadziłem Choć jak jest tak ciepło to mogą falstart popełnić, a wtedy ja popełnię sepuku
no widzisz jak Ty biurkowe zapasy sadziłeś to ja leniuchowałam... musi byc sprawiedliwość na tym świecie, poleniuchuj teraz a ja posadzę
Pszczelarnia 11:51, 10 paź 2014

Żeby podtrzymać ten miły jesienny nastrój, trzeba by po staropolsku dodać (piersze słowa wypowiedziane w języku polskim zapisane w Księdze Henrykowskiej - Henryków, niedalego naszej Finki). Powiedział mąż do żony:
ay ut ia pobrusa, a ti poziwai - daj, ać ja pobruszę, a ty poczywaj. I dodam w języku średniowiecznego Universum: sine, ut ego etiam molam.

Pasuje do prac ogrodowych w temacie sadzenia cebul. Nic tylko szukać tego Bog(u)chwała do pomocy.
ana_art 12:13, 10 paź 2014

Mira napisał(a)

Nie słyszałam o takim.
Dzięki

on jest piękny, kwitnie na okrągło od wiosny
ana_art 12:15, 10 paź 2014

Karabela napisał(a)
Pieknie jesiennie u Ciebie Królowo Cebulek inspirujesz... będę musiała dokupic szafirki bo mam głównie tulipany i będzie ich coraz mniej. ..
a co byś polecila do zoltych narcyzow zeby bylo subtelnie i elegancko a jednocześnie radośnie? Pozdrawiam
żółty jest 'wymagający' ja bym do żółtego dała albo subtelny biały (czyli tulipany) albo coś absolutnie kontrastowego. żółty sam w sobie radosny
ana_art 12:17, 10 paź 2014

Sonka napisał(a)
Ana , cudna jesień w Twoim ogrodzie. W jakiej odległości masz posadzonego perukowca od jodły, muszę swego przesadzić i nie wiem ile od cyprysika nutkajskiego.

Gracylimusy też mam tak pod murem posadzone ale za Vanilkami i w tym roku osiągnęły 2 m i jeszcze aktualnie się kłoszą, po raz pierwszy, więc wysokość zawrotna, ale piękne są, takie uporządkowane, jak w wazonie.
wiesz ja wzorem w odległościach nie jestem u mnie wszystko za ciasno...
ana_art 12:18, 10 paź 2014

nicol21 napisał(a)
Piękna ta Twoja jesień.Mariken cudowny, taka radosna ta żółć Ale i trawki piękne, i bergenie, i kfiotki tysz Wsyćko mi się podoba
najważniejsze że wsyćko mariken mam nadzieję jeszcze bardziej się wyżółci
ana_art 12:21, 10 paź 2014

Margo napisał(a)
Piękny ogród w jesiennej odsłonie
Czy Twoje hosty też już zżółkły, bo tak coś zdaje mi sie że zauważyłam?
Bo moje też i zastanawiam się czy to o tej porze normalne. Ale skoro u Ciebie tez sie tak dzieje to znaczy, jest ok ścinasz je na jesien, czy zostawiasz go wiosny ?
Mariken cudny, to moja niespełniona ogrodowa miłość tegoroczna. Ale nie kupowałam bo chce zimą zrobić sobie projekt ogrodu i szkoda by było przesadzać. Ale w przyszłym roku to nr 1 na liście zakupowej
hosty zmieniły kolor bo u mnie noce zimne były nawet z minusem...Hosty obcinam, ale jeszcze dam i chwilkę
ana_art 12:27, 10 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Żeby podtrzymać ten miły jesienny nastrój, trzeba by po staropolsku dodać (piersze słowa wypowiedziane w języku polskim zapisane w Księdze Henrykowskiej - Henryków, niedalego naszej Finki). Powiedział mąż do żony:
ay ut ia pobrusa, a ti poziwai - daj, ać ja pobruszę, a ty poczywaj. I dodam w języku średniowiecznego Universum: sine, ut ego etiam molam.

Pasuje do prac ogrodowych w temacie sadzenia cebul. Nic tylko szukać tego Bog(u)chwała do pomocy.
Ewa
MiraR 14:15, 10 paź 2014

ana_art napisał(a)

on jest piękny, kwitnie na okrągło od wiosny

A który sezon już u Ciebie? Bo doczytałam,że kapryśny odnośnie zimowania
Ale jest śliczny.Kupiłaś sadzonki czy z nasion wyhodowałaś?