Trawy i hortensje widziałam O trawach dopiero się uczę, kiedyś zupełnie nie brałam ich pod uwagę, ale im dłużej im się przyglądam, tym bardziej chciałabym mieć je w swoim ogrodzie
Perukowca musosz ostro ciąc bo zdominuje cała przestrzen - popatrz na nasze fotki ze spotkania "pabianice i okoloice" z ub roku - tamu Małgosi-Margolki widac jakie wielkie "bydlę" może z niego wyrosnąc i zdominowac inne rosliny
Tyle że po cięciu w najbliższym roku nie zakwitnie - peruczek nie bedzie, chyba że jak dziewczyny na Ogrodowisku mi radziły ciąc trzeba co druga gałązke - wedy co rok sa peruczki a rosline da sie okiełznac.
Agam jaką długość ma twoja rabata na drugim zdjęciu tam gdzie horti i gracki? Ile masz tam posadzonych gracków i ile hortensji? Ta rabata jest tak piękna, że muszę mieć taką u siebie możesz jeszcze napisać jak długo ona jest u ciebie ?
Mirello,
widok Litworowego Stawu budzi we mnie tęsknotę za czymś nieokreślonym... i uspokaja
A róża przepiękna,(czy to eden?) podobnie jak te skąpane w deszczu
Na cebulki, jeśli wszystko pójdzie dobrze, czas będzie jutro po południu
U nas też pada W sobotę - jedyny piękny i słoneczny dzień - miałam gości, więc ogród miał wolnea teraz czekam na lepszą pogodę
Pozdrowienia na nowy tydzień zostawiam
Kolor RÓŻOWY jest ponoć symbolem młodości, wdzięku i pogodnego nastroju. A więc od poniedziałku życzę wszystkim na cały, dłuuugi tydzień pogodnego, radosnego nastroju. Może ten kolor sprawi, że taki będzie?
Witaj
Przegladam Twój watek po raz drugi napawdę ciekawa lektura
Podobnie jak Ty mam zamiłowanie do ogrodu i do motocykli ale nigdzie nie pochwaliłes sie czym jezdzisz Może nie na temat ale...